Skocz do zawartości

Okropnie niski CTR, co zrobić aby mogło być lepiej?

szyper

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że 100$ jako "dodatek" do strony z 1 mln odsłon to ok jest.

Oczywiście żartujesz??? :P

100 USD jest ok przy 200 tys odsłon ale nie przy milionie.

Pozdrawiam

Oczywiście żartujesz??? :D

u mnie by wychodzilo 100 USD przy 500k odslonach.

jest to raczej zalezne od wielu czynnikow i nie mozna generalizowac...

ale to chyba rozmowa na kiedys indziej i przynajmniej nie w tym temacie

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

pomysl lepiej tak: czego szukaja ludzie odwiedzajacy Twoja strone? bo imho jest to strona "docelowa", na ktorej znajduja to, czego szukaja.

ja mam podobny problem i kiedys tez marudzilem na ten temat (www.fotoforum.pl). klikalnosc taka sama jak u Ciebie z wyjatkiem okresu przedswiatecznego i przed wakacjami (ludzie chca kupowac aparaty foto), a rentownosc jeszcze mniejsza (z reklam). i na nic nie pomoga tu zabawy w rozmieszczanie reklam, jesli nie chcesz zdezolowac strony.

jednak fotoforum.pl jest strona "docelowa", z ktorej nie bardzo ktos ma ochote wychodzic.

na tego typu stronach nalezy zarabiac inaczej, jesli chcesz zarabiac. subskrypcja? darczyncy? sponsorzy? uslugi dodane? platne artykuly?

na adsense zarabiaja strony, ktore nie sa docelowe. zawieraja informacje i tresci, ale rowniez zachecaja do dalszych poszukiwan.

pozdr - r.

Na tzw. stronach docelowych lepiej zarabiać na usługach i promowaniu innych swoich stron tematycznych z usługami, itp.

Przy dużym ruchu warto też przystąpić do sieci reklamowej.

PS. Myślałem, że mam kiepsko, ale przy 100k odsłon wychodzi mi magiczne 100USD, więc ujdzie;)

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Może się powtórzę:

Myślę, że 100$ jako "dodatek" do strony z 1 mln odsłon to ok jest.

Kolega wybitnie nie chce zarobić więcej, bo nie chce szkodzić użytkownikom - dlatego też tak napisałem. Nie zamierzałem pisać o moich marzeniach, a tym bardziej ile zarabiam :P

• 8 miesięcy temu...

CTR mojej strony wynosi sredno ok 4% , przy 1500-2000uu wejsc dzinnie. moja strona to bestmp3.webd.pl . czy moze doradzicie mi coś na podniesienie tego wskaznika, reklam jestw sumie dosc duzo , tylko nie wiem czy akuart sa dobrze rozmieszczone

Ogłoszenia turystyczne -wyjeżdzasz z rodziną na wakacje?

Ale 4% to względem wyświetleń strony czy unikalnych wejsc? Bo zauważyłem że często tutaj na forum mylone jest pojęcie CTR i jedni piszą o uu a jedni o pageviews. Z tego co mi wiadomo to CTR odnosi się do wyświetleń a nie uu, mam racje?

Ale z tego co piszą inni to wynik 4% nie jest najgorszy. Czytałem że średnio ludzie mają około 1% - 3%!

CTR mojej strony wynosi sredno ok 4% , przy 1500-2000uu wejsc dzinnie. moja strona to bestmp3.webd.pl . czy moze doradzicie mi coś na podniesienie tego wskaznika, reklam jestw sumie dosc duzo , tylko nie wiem czy akuart sa dobrze rozmieszczone

Witaj,

wszedłem na stronę, widze ze w home masz zdjęcia obok reklam - gdzieś na formum wyczytałem, że daje to lepsze efekty w ctr, ale podobno niezgodne z zasadami adsense.

Jeśli się mylę, niech mnie poprawią lepiej zorientowani.

Czekam na opinie

"Nie mogą umieszczać wprowadzającej w błąd grafiki obok poszczególnych reklam."

"Nie mogą umieszczać wprowadzających w błąd etykiet nad jednostkami reklam Google"

Chciałeś, masz.

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Wszyscy poszli włamać się do data center w Krakowie, Ty też?

Pomyśl, to działa na takiej samej zasadzie jak kiedyś wszyscy mieli małe latające banerki w rogu zupełnie jak *prv.pl

Chciałeś poznać opinie to poznałeś, przeczytaj cały dział adsensa, a zrozumiesz jak wielki popełniasz błąd.

Unikniemy dzięki temu za pewien czas tematu który zapewne założysz "Dostałem bana za nic".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności