Skocz do zawartości

Jak walczycie ze spamem?

nook

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

mam capcha, mam dodatkowe pytania na forum, dalej rejestrują mi się fake konta spamujące linkiem. Może pora zapisywać te strony i zrobić jakiś publiczny pręgierz stron ludzi którzy płacą innym za spamowanie (jak dla mnie na równi z paserami) i niszczenie wieloletniego dobytku właścicieli for dyskusyjnych? Macie jakieś pomysły i rozwiązania ? na razie staram się do każdego takiego serwisu napisać jakie praktyki stosuje "specjalista" seo.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zobacz czy nie masz w statystykach wejść ze stron typu admin/panel coś tam i uderz do nich by wypisali forum z list. Możesz też wprowadzić np. linki od 50 postów, albo takie posty by nie przechodziły bez akceptacji moderatora.

na razie staram się do każdego takiego serwisu napisać jakie praktyki stosuje "specjalista" seo

:D O to masz dużo roboty pewnie, a tak poza pisaniem meili to czymś jeszcze w życiu się zajmujesz?

(jak dla mnie na równi z paserami)

Pierwsze słyszę o "paserach" linków, może z parserami się pomyliło?

i niszczenie wieloletniego dobytku właścicieli for dyskusyjnych?

Włamał Ci się ktoś na forum i usunął je? Albo może usuwa tematy? Toż to na policję trzeba zgłosić jak niszczy dorobek życia! Ale jeżeli rejestracja jest otwarta i może się zarejestrować każdy i każdy może dodać posta to nie jest to żadne przestępstwo, zawsze możesz też zablokować możliwość rejestracji, będziesz miał święty spokój.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

zmieniaj pytania i daj pytania logiczne. Musiałeś przepuscic kilka profili i teraz stały się namolne. U mnie tez zarejestrowało sie jednego dnia 20 profili ale czas spędzony na forum wynosił 1 sekundę więc od razu pousuwałem i pożniej było ich co raz mniej tak przez tydzień. Teraz jest spokój.

Zrób rejestrację na potwierdzenie SMS'em i będziesz spam miał z głoFy :olaboga:

Oczywiście user nie musi płacić za sms tylko wydawca serwisu, ale teraz są sms'y tanie, więc jak serwis jest tego wart to jak najbardziej jest to do implementacji.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

U siebie na forum po prostu pousuwałem możliwość walenia linków w profilu, nowi nie mogą ładować linków w stopce a linki w postach to akurat łatwo wyłapać, forum w końcu trzeba moderować. A jeśli nawet to i nowym można zblokować wstawianie url w postach.

Automaty zwykle dużo nie postują.

Ja przynajmniej dałem własnie to plus pytania na forum i mam spokój.

I nie pisz do żadnych serwisów, nie szkoda ci czasu ?:) Takie praktyki to jest norma bo na tym również polega ta specjalizacja seo :)

Pytanie i odpowiedź załatwi sprawę. Warunek, (jak ktoś pisał wcześniej) musi być logiczne i najlepiej aby odpowiedź zawierała polskie znaki. Co jakiś czas zmieniać pytanie i odpowiedź.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Polskie znaki już od jakiegoś czasu w pytaniu odpowiedzi nie mają znaczenia. Wystarczę że ktoś na przykład XseoNem odpowie na te pytania i kliknie przycisk wyszli na serwer i ok 3000 użytkowników będą mieć URL forum i pytania odpowiedzi w bazie.

Polskie znaki już od jakiegoś czasu w pytaniu odpowiedzi nie mają znaczenia

Jednak to dalej działa. Nie każdy potrafi tak dobrze skonfigurować program lub w grę wchodzi lenistwo. :)

Owszem, czasami ktoś się prześlizgnie. Dlatego pisałem o zmianach.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Pytanie i odpowiedź załatwi sprawę

Jeśli user nie będzie znał odpowiedzi to się od razu zniechęci i uza się gotóF za głęba :zeby:

A już cała seria pytań i odpowiedzi może skutecznie zniechęcić user do rejestracji.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności