Skocz do zawartości

Fioletowa.com.pl - uwaga [ nierzetelni partnerzy ] i naciągacze!

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że to jest dobry sposób na pozbycie się wpisu i wezwań do zapłaty ze strony FIOLETOWA.COM.PL i HERTES PROJECT

ŻADAM NATYCHMIASTOWEGO USUNIĘCIA Z PORTALU FIOLETOWA.COM.PL ZAMIESZCZONYCH TAM NIELEGALNIE DANYCH NASZEJ FIRMY/SPÓŁKI:..................!

Za każdy dzień dalszego publikowania danych naszej Spółki, licząc od 3 kwietnia 2014 r. godz. 12.00 - naliczać będziemy opłatę w wysokości 100,00 złotych netto (VAT=23%), fakturowaną za każde minione 7 dni tej publikacji.
Powyższe nie wyczerpuje dalszych naszych roszczeń jakich dochodzić będziemy z tytułu bezprawnego reklamowania się przy pomocy danych naszej firmy jako waszego rzekomego klienta - którym nie jesteśmy i nie zamierzamy być.

U mnie zadziałało....

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja też się nadziałem na tych naciągaczy. Regulamin mają tak skonstruowany że w dniu rejestracji już trzeba się pisemnie wyrejestrować żeby nie zostały naliczone opłaty. Mój prawnik powiedział żeby nie płacić. Mówi że w dzisiejszych czasach jest mnóstwo naciągaczy ale żaden z nich zazwyczaj do sądu nie podaje. W każdym razie dostaną od niego oficjalne pismo

Uwaga! Teraz przysyłają wezwanie do zapłaty z kancelarii Włodarczyk&Partnerzy z Poznania aby wyglądało poważniej.

Dane firmy mają z internetu, niepełne lub z błędami. Wysyłają wezwania w ciemno. Bez wystawienia faktury. Prawdziwe trałowanie w nadzieji, że ktoś się przestraszy.

ABSOLUTNIE NIE PŁACIĆ!!!

To zwykłe naciągactwo. Liczą na te 10-20%, które się przestraszy.

Jak zapłacicie to wystawią fakturę na dane z przelewu.

Najważniejsze, że ma certyfikat "Rzetelna Firma" ;)

Po co są te certyfikaty :D chyba po to aby ludzi w balona robić :)

Lata temu pracowałem w takich certyfikatach. (Wtedy) minimum 3500 zł + vat i certyfikat .... Jakość można było otrzymać nawet na szczękę na bazarze.

@excited- Dzięki za podniesienie tematu. Też parę dni temu dostałam takie szemrane wezwanie do zapłaty i dosłownie oczy mi wyszły z orbit. zadzwoniłam pod ich numer zapytać o co chodzi, że chyba przy przejściu z wpisu darmowego na płatny najpierw powinnam dostać standardową fakturę pro forma a nie odbite na ksero wezwanie od prawnika zachęcające mnie do płacenia, a paniusia, że już za chwilę wysyła fakturę na maila. przyszła faktura pro forma czyli do niczego nie zobowiązująca! jednym słowem zwyczajnie straszą. powiem szczerze, że gdyby to była uczciwa firma to bym może i rozważyła zapłacenie, ale takim złodziejom nie zamierzam, zwłaszcza że za 369 pln mogę zareklamować kwaterę agroturystyczną na jakimś lepszym portalu branżowym a nie czymś takim. wysłałam pismo z żądaniem natychmiastowego usunięcia moich danych bo wg ich własnego regulaminu nie mogę być zleceniodawcą- zleceniodawca musi podać im regon, a jak widać Ci złodzieje nie dotarli do mojego. zamierzam też napisać na lokalnym portalu informacyjnym artykuł o tym, bo patrząc na firmy zgłoszone tam w moich okolicach (woj. podlaskie) musieli naciągnąć wielu ludzi oferujących noclegi- wiadomo, że na kimś prowadzącym małą agroturystykę takie wezwanie może zrobić wrażenie.

Tak więc raz jeszcze dzięki za założenie tego wątku!!!

Pozdrawiam,

Egla

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Wg mnie kwalifikuje się do zgłoszenia próby wyłudzenia. Można na Policję lub od razu do Prokuratury. Dane firm pozyskują (kradną) z innych baz firm. Włacznie z błędami. Warto się też zainteresować Fryderykiem Wapniarskim, który za tym stoi. Ukrywa się i na portalach chyba go nie ma. Kancelaria też skwapliwie pomija jego dane mimo tego, że stanowią część nazwy firmy ponieważ to jednoosobowa działalność gosp.

Witam, proszę o pomoc, kilka dni temu dostałem e-maila od fioletowej odnosnie automatycznego przedłużenia usułgi i zapłaty za tą usługę. Po kilku dniach dostałem kolejnego e-maila z prośbą o uregulowanie płatności "iż w przeciwnym wypadku sprawa zostanie skierowana na drogę postępowania sądowego". Dzwoniłem na infolinię z nadzieją rozwiązania problemu, jednak poinformowano mnie że kwota musi zostać uregulowana. Czy są tu jeszcze osoby oszukane przez fioletową wyszukiwarkę? Jeśli tak, to czy płaciliście pieniądze za ową usługę, czy też zignorowaliście e-maile? Jak poradzić sobię z tym problemem? ...

• 3 tygodnie później...

Wyborcza ogłosiła dziś akcję demaskowania takich oszustów jak oni. Nie wiem na ile poważnie chcą się tym zająć, ale zamierzam napisać do nich na temat tej szemranej firmy. Może uda się to nagłośnić, żeby przynajmniej inni ludzie wiedzieli, żeby im bezpodstawnie nie płacić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności