Skocz do zawartości

Fioletowa.com.pl - uwaga [ nierzetelni partnerzy ] i naciągacze!

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

Jyndza czy Kancelaria Prawna wysłała do Ciebie ponownie ten list?

Jak już wcześniej pisałem, ja odebrałem list, jednak do tej pory ze strony fioletowej wyszukiwarki cisza, nic więcej nie dostaje, żadnych wezwań itp.

Czy ktoś dostał kolejny list bądź wezwanie do zapłaty od fioletowej wyszukiwarki po odebraniu listu od Kancelarii?

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pewnie nie wniosę wiele nowego do tego typu spraw jednak parę złotych zasad w postępowaniu z tego typu ludźmi.

1) Dane firm/DG nie podlegają ochronie danych osobowych w związku z czym ich powielanie nie jest zakazane (to w kwestii odpowiedzi na posta wcześniejszego dotyczącego jakiegośtam bezprawnego reklamowania). Większość pochodzi z CEIDG

2) Wiele osób podczas rozmowy telefonicznej godzi się na fikcyjne "przedłużenia" i nei pamieta, bać się jednak należy dopiero w momencie w którym:

- rozmowa była rejestrowana zaś konsultant poinformował nas o tym

- godząc się na usługę powiedzieliśmy : TAK / POTWIERDZAM TAK / ZGADZAM SIĘ

- podpisaliśmy umowę, bądź fakturę z dołączonym skrótem regulaminu

- nasz pracownik bądź osoba współpracująca wyraziła zgodę (wtedy będą twierdzić, ze zawierana umowa była w dobrej wierze z osobą która podawała się za właściciela)

- kiedy chociaż raz podczas dzikiej nagrywanej windykacji powiemy "zapłacę" wtedy wyrażamy chęci uiszczenia opłaty i godzimy się z z tymi kosztami w pewien sposób, ale to długa sądowa droga.

3) Nie płacimy więc oszustom jeżeli:

- nie ma realnych znamion umowy, nagrania, papierów. Zawsze możemy o nagranie poprosić, ciekawe czy przyślą

- jeżeli byliśmy nagrywani a zgodę wyraziliśmy poprzez zwrot inny niż TAK / POTWIERDZAM TAK /ZGADZAM SIĘ np. mhm, no, jasne - to NIE JEST formalnie uznawane.

- otrzymaliśmy fakturę PRO FORMA która nie jest dokumentem ksiegowym ( tutaj może być stosowany wybieg, że podstawą do płatności jest rejestrowana umowa ustna - jeżeli takiej nie ma to faktura pro forma jest śmieciem i ofertą)

- w takiej sytuacji nie boimy się kancelarii, pisma są zwykle tak skonstruowane aby "informować o możliwości" a nie stwierdzać fakty.

Niestety w prawie B2B nie ma terminów odstąpień, ochrony konsumenckiej oraz okresów próbnych dlatego należy KAŻDĄ rozmowę telefoniczną traktować poważnie i z uwagą, pilnować słów tak jak napisał na wstępie Listopad.

Btw UOKIK nie zajmie się taką sprawą, ten urząd jest od konsumenta nie od przedsiębiorcy.

• 1 miesiąc temu...

Witam ponownie,

Jyndza czy Kancelaria Prawna wysłała do Ciebie ponownie ten list?

Jak już wcześniej pisałem, ja odebrałem list, jednak do tej pory ze strony fioletowej wyszukiwarki cisza, nic więcej nie dostaje, żadnych wezwań itp.

Czy ktoś dostał kolejny list bądź wezwanie do zapłaty od fioletowej wyszukiwarki po odebraniu listu od Kancelarii?

Witam

Nie, już nie dostałąm kolejnych listów, narazie dali mi spokój, ale zastanawiam się tylko czy nie jest czasami spokój przed burzą.

Czy ktoś z Państwa dostał wezwanie do sądu w tej sprawie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności