doktoriano Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Ja to sprawdzam w ten sposób, że mam o 9.00 z minutami rano np. Zarobki dziś: A, Zarobki wczoraj: X. Za godzinę mam: Zarobki dziś: B, zarobki wczoraj: X(+/-)coś. Z tego wnioskuję, że korekty z doby są na plus albo na minus (przy czym akurat na tej stronie w przeciągu niemal dwóch lat jedynie ze dwa razy miałem na minus). Podobnie na koniec miesiąca: Bieżący miesiąc: X, Ostatni miesiąc: Y, a po kilku godzinach pierwszego dnia następnego miesiąca mam: Bieżący miesiąc: X(+coś), Ostatni miesiąc(Y+/-coś, przy czym z reguły na +, podobnie jak w przypadku raportów dziennych). Powiem szczerze, że nie do końca to kumam. Musisz to sobie zapisywać na kartce np. o 9.00 stan i potem o 10.00 i widzisz różnice, tak? Ale mi się wydawało, że system w czasie zakończenia doby już ustala całkowity zarobek z danego dnia, a nie np. za 24h dokonuje prawidłowego naliczenia. Także nie za bardzo widzę jak tam można zobaczyć ile było kliknięć, a ile nie zaliczył. Ja generalnie widzę mam pewien ruch i np. 13 kliknięć, 20 OK, ale jak miałbym nagle np. 100 wtedy widziałbym, ze coś jest nie tak ,ale nie wiem czy system liczy to od razu, a potem po jakimś czasie dopiero analizuje, które zaliczyć, a które nie czy od razu nieprawidłowe kliki wywala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rissah Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Spróbuj się zalogować na konto AdSense kilka minut po 9.00 (tego dnia kończy się - że tak napiszę - "doba AdSense, przynajmniej u mnie). Celuj w taki czas, kiedy masz: zarobki dziś: "0", Zarobki wczoraj: "X". Po około godzinie - dwóch sprawdź stan: Zarobki wczoraj: X(+/-). Wówczas widać korekty dobowe. Podobnie z korektami miesięcznymi - sprawdź sobie rano po 9.00 pierwszego dnia następnego miesiąca, jakie masz zarobki za ostatni miesiąc, a po kilku godzinach sprawdź je ponownie. U mnie widać korekty miesięczne. Z reguły drobne, niemal zawsze na plus. Nie wiem, jak teraz będzie, po wprowadzeniu zmian w jednostkach reklamowych na żądanie Google. Dam znać za jakiś czas w tym wątku. System nie liczy od razu. U mnie np. czasem jest tak, że mam między 9.00 a 12.00 kilkanaście kliknięć, a potem znaczny wzrost (a nie ma szans, żeby nagle po 12.00 ludzie klikali znacznie więcej, bo zjawisko to widzę od roku, a gdyby były to sztuczne kliki, to po pierwsze korekty miałbym w dół, a nie w górę, a po drugie pewnie bym już wcześniej ostrzeżenie zarobił). Takie opóźnienia notuję czasem kilka razy dziennie. System ma chyba opóźnienia w analizie klików, zlicza je całościowo co kilka godzin (ale w tym zakresie musiałbyś kogoś bardziej doświadczonego pytać, ja się na AdSense specjalnie nie znam). SPD SZKOLENIA - certyfikowany kurs kadr online Kurs płac z zaświadczeniem MEN Porady prawne i prawo w pigułce - www.poradynacodzien.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.