Skocz do zawartości

Pilna prośba o pomoc - 3 dni na zmiany (został jeden)

rissah

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to sprawdzam w ten sposób, że mam o 9.00 z minutami rano np. Zarobki dziś: A, Zarobki wczoraj: X. Za godzinę mam: Zarobki dziś: B, zarobki wczoraj: X(+/-)coś. Z tego wnioskuję, że korekty z doby są na plus albo na minus (przy czym akurat na tej stronie w przeciągu niemal dwóch lat jedynie ze dwa razy miałem na minus). Podobnie na koniec miesiąca: Bieżący miesiąc: X, Ostatni miesiąc: Y, a po kilku godzinach pierwszego dnia następnego miesiąca mam: Bieżący miesiąc: X(+coś), Ostatni miesiąc(Y+/-coś, przy czym z reguły na +, podobnie jak w przypadku raportów dziennych).

Powiem szczerze, że nie do końca to kumam.

Musisz to sobie zapisywać na kartce np. o 9.00 stan i potem o 10.00 i widzisz różnice, tak? Ale mi się wydawało, że system w czasie zakończenia doby już ustala całkowity zarobek z danego dnia, a nie np. za 24h dokonuje prawidłowego naliczenia. Także nie za bardzo widzę jak tam można zobaczyć ile było kliknięć, a ile nie zaliczył.

Ja generalnie widzę mam pewien ruch i np. 13 kliknięć, 20 OK, ale jak miałbym nagle np. 100 wtedy widziałbym, ze coś jest nie tak ,ale nie wiem czy system liczy to od razu, a potem po jakimś czasie dopiero analizuje, które zaliczyć, a które nie czy od razu nieprawidłowe kliki wywala.

Spróbuj się zalogować na konto AdSense kilka minut po 9.00 (tego dnia kończy się - że tak napiszę - "doba AdSense, przynajmniej u mnie). Celuj w taki czas, kiedy masz: zarobki dziś: "0", Zarobki wczoraj: "X". Po około godzinie - dwóch sprawdź stan: Zarobki wczoraj: X(+/-). Wówczas widać korekty dobowe. Podobnie z korektami miesięcznymi - sprawdź sobie rano po 9.00 pierwszego dnia następnego miesiąca, jakie masz zarobki za ostatni miesiąc, a po kilku godzinach sprawdź je ponownie. U mnie widać korekty miesięczne. Z reguły drobne, niemal zawsze na plus. Nie wiem, jak teraz będzie, po wprowadzeniu zmian w jednostkach reklamowych na żądanie Google. Dam znać za jakiś czas w tym wątku.

System nie liczy od razu. U mnie np. czasem jest tak, że mam między 9.00 a 12.00 kilkanaście kliknięć, a potem znaczny wzrost (a nie ma szans, żeby nagle po 12.00 ludzie klikali znacznie więcej, bo zjawisko to widzę od roku, a gdyby były to sztuczne kliki, to po pierwsze korekty miałbym w dół, a nie w górę, a po drugie pewnie bym już wcześniej ostrzeżenie zarobił). Takie opóźnienia notuję czasem kilka razy dziennie. System ma chyba opóźnienia w analizie klików, zlicza je całościowo co kilka godzin (ale w tym zakresie musiałbyś kogoś bardziej doświadczonego pytać, ja się na AdSense specjalnie nie znam).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności