Skocz do zawartości

Whitepress - Pozycjonowanie Poprzez Artykuły - Gotowe Narzędzie

pawelek

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy w firmie określone pewne wytyczne jakie cechy portalu / bloga jak wpływają na ocenę techniczną i merytoryczną. Oceny mogą się różnić, gdyż dużo jednak zależy od czynników subiektywnych, z czasem nasze wymagania wzrosły. Jeżeli Arturze uważasz, że któryś z twoich portali został źle oceniony to napisz proszę na redakcja@whitepress.pl.

Aktywacja zwykle następuję do 1 dnia roboczego od uzupełnienia wszystkich danych. Jeżeli tak się nie dzieje także proszę o kontakt.

Średnio miesięcznie jakie jest zainteresowanie artykułami na portalach finansowych ?

Nie wiem czy warto mi się w to angażować z moją stroną, dlatego pytam.

Koszty sprawdzenia tego (czyli dodania swojego portalu do Whitepressa) duże nie są - jakieś parę minut pracy, więc może warto po prostu sprawdzić :) Porównaj swój portal z tymi które tam są - jak oferujesz jakość to w branży finansowej chętnych do opublikowania artykułu z linkiem nie braknie.

Linkhouse.co - platforma content marketingu i link building z największą bazą serwisów, narzędziami ułatwiającymi tworzenie ofert linkowania i śledzenia jego efektów. 

Wyniki Badania Link Building w Polsce - 2018

U mnie już sprawa rozwiązana i jest ok.

Nie wiem czy warto mi się w to angażować z moją stroną, dlatego pytam.

Z tego co ja widzę, bardzo ważny jest PR strony. Co z tego, że strona wyprofilowana, dużo wyświetleń, jak i tak ludzie patrzą na wskaźnik, który podobno już umarł;)

Dziś pojawiło się sporo portali (dotyczących śląska), zastanawia mnie duża rozbieżność między podanymi UU a danym z semstorm.

Proporcja około 1:10. Ponieważ szukam portali z odwiedzinami nie wiem czy warto wydać od 90 do 266 zł netto, na dodatek brak informacji ile trwa promocja na stronie głównej.

Gollumek - przy każdym portalu jest podana liczba dni na stronie głównej serwisu. Jeśli jest podana liczba 0 to znaczy, że wpis się nie znajduje na SG.

Jeśli chodzi o dane dotyczące oglądalności serwisu - są one weryfikowane na podstawie screenów z google analytics nadesłanych przez Wydawców. W przypadku portali regionalnych zdecydowana większość użytkowników pochodzi z FB i bezpośrednich wejść.

W przypadku problemów z rejestracją portalu jako wydawca najlepiej pisać na redakcja@whitepress.pl - odpowiadamy na wszystkie maile.

Najważniejszy się wydaje współczynnik UU (liczba unikalnych użytkowników), choć oczywiście wszystko zależy od reklamodawcy.

Nowe portale mają bardzo dokładne opisy. Widać to w zrzucie ekranu pod adresem: https://prntscr.com/79jojg

Semstorm bardzo często podaje 10% ruchu (to tylko estymacja ruchu organicznego). To normalne i nie świadczy o tym, że wydawca oszukuje.

@pawelek Może udostępnicie jakieś dokładniejsze dane a propo oceny technicznej SEŁO, bo mimo adsensów i innych niepotrzebnych scryptów w Gmetrixie, site-analyzerze i innych wyprzedzam nawet wasz portal. Ocena 4 :o Zależy mi na ocenie przynajmniej 5 bo tak jest ustawiane automatycznie i wielu ludzi tego nie zmienia. To do kwestii mojego blożka.

Z poważniejszych spraw, zależy mi na tych info, bo w agencji operuję miesięcznym budżetem na Whitpressa przekraczającym ponad 1500 zł. Dużo stron, dużo dziennikarzy. Najlepiej podajcie stronę ocenioną na 9-10 pod względem technicznym. Bo chyba nie waszą. Wtedy zbadam i będę się stosował, bo jesteśmy też po części wydawcami.

Dlaczego nie bierzecie pod uwagę stron przekierowanych, do statystyk?

Od początku istnienia strony- rok- jest zrobione przekierowanie strony która ma PR3, tak samo wyglądającej, a mimo to w statystykach strony na którą prowadzi przekierowanie jest PR0.

Niestety nie możemy. Bo co mielibyśmy zrobić jakby było 5 przekierowań do strony docelowej? Sumować wskaźniki??? Niestety system sprawdza parametry domeny docelowej.

Ze wszystkich przekierowanych domen wyciągnąć średnią PR

(Wskaźnik PR i tak już nigdy nie będzie uaktualniany, więc po co macie go w statystykach)

W ocenie ogólnej portalu powinno się brać pod uwagę backlinks ze stron przekierowanych.

Reklamodawcy widzą wszystkie wskaźniki, jest ich sporo. I według mnie powinni się kierować się ruchem. Ale każdy kieruje się czym uważa i dostęp do wielu wskaźników zaspakaja potrzeby wszystkich.