Skocz do zawartości

Whitepress - Pozycjonowanie Poprzez Artykuły - Gotowe Narzędzie

pawelek

Rekomendowane odpowiedzi

Że tematyka powinna być zgodna to oczywiste.

Jak 2x2

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

...

choć UU podane przez właściciela portalu nie musi być wiarygodne

...

no niestety, dlatego warto porównać UU z Alexa Rank

Alexa Rank jest to niedokładny wskaźnik, jednak spotkałem się z sytuacjami że różnice między tymi parametrami były olbrzymie

Nie bierz pod uwagę tego co widnieje w panelu.

1. Dowiedz się na jaki czas i w jakim miejscu na portalu wykupujesz publikację.

2. PRZELEĆ strone screaming frogiem i zobacz potem ile podstron jest rzeczywiście zaindeksowanych.

3. Zweryfikuj wiarygodność portalu, domeny. Upewnij się, że nie jest to zaplecze pod Whitepressa, które po pół roku wyleci z Internetu wraz z Twoją kasą i wpisem.

4. Przeanalizuj widoczność serwisu (semstorm, searchmetrics), linki i parametry (majestic, ahrefs, moz)

3. Zweryfikuj wiarygodność portalu, domeny. Upewnij się, że nie jest to zaplecze pod Whitepressa, które po pół roku wyleci z Internetu wraz z Twoją kasą i wpisem.

Przeglądam witryny z artykułami pod kątem: "dane adresowe, regulamin". Moje spostrzeżenia są narazie wstępne, ale zauważam że średnio 50% z nich nie posiada żadnego adresu właścicieli, czy wiarygodnego regulaminu, jedynie adres e-mail do kontaktu. Strony sprawiają wrażenie jak nastawione typowo na przyjmowanie artykułów sponsorowanych. Czy to może być właśnie taki przypadek o którym piszesz?

Bardzo często tak jest. Przeglądając strony w pracy, czy to robiąc prywatne projekty widzę dziesiątki stron w Whitepresie gorzej zaprojektowanych i podlinkowanych niż moje zaplecze Tier 2. Sam musisz sobie odpowiedź na pytanie, czy chcesz płacić za takie rzeczy.

Nie zawsze musi być to regulamin. Sprawdzając historię portalu i jego ogólną specyfikację można już co nieco powiedzieć :)

Ja wybieram 3 (wychodzę z założenia, że lepiej mniej, ale wartościowych linków niż więcej, ale o niskiej jakości) oraz 1 jeśli idzie w parze z 2 (napędzić sobie sztuczny i niewartościowy ruch jest banalnie prosto, więc przy większym ruchu warto się upewnić, że spora część jest z naturalnego wyszukiwania). Świadczy to też po części o punkcie 6 - więcej stron w indeksie, większa szansa na wejście użytkownika przez którąś z podstron.

Darmowa porównywarka pożyczek online.

Polecam także: zdjęcia Świdnica

oraz pamiątki Świdnica - sklep online

Ja wybieram 3 (wychodzę z założenia, że lepiej mniej, ale wartościowych linków niż więcej, ale o niskiej jakości) oraz 1 jeśli idzie w parze z 2 (napędzić sobie sztuczny i niewartościowy ruch jest banalnie prosto, więc przy większym ruchu warto się upewnić, że spora część jest z naturalnego wyszukiwania). Świadczy to też po części o punkcie 6 - więcej stron w indeksie, większa szansa na wejście użytkownika przez którąś z podstron.

Dziekuję bardzo Marcinie za konkretną odpowiedz :)

Dokładnie tak jak piszesz, również byłem poproszony o screenshot z GA, inaczej nie miałoby to sensu...

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Nie twierdzę, że wszystkie portale mają zawyżone UU w stosunku do rzeczywistości ale większość była dodawana do WP dawno, wtedy dali może i screen z GA ale jak jest teraz nie wiadomo, może lepiej może gorzej.

Chodzi o to by wybrać w miarę dobry portal, z dobrymi statami i zapłacić uczciwą cenę, która w przypadku artów seo dopali stronę a przy artach reklamowych da wizyty które mogą zaowocować np. sprzedażą.

Owszem, ale będą to chwilowe "wzloty". Człowiek myślący będzie próbował weryfikować np. searchmetrics, alexa i kilku innych. Rozbieżności mogą być, każde z tych narzędzi ma spory odchył pomiarowy, ale jak wszystkie pokazują cały czas "echo" ;) a miał być ruch xxx k to powinna zapalić się czerwona lampka ?

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Polecam jeszcze sprawdzić czy artykuł można komentować i czy pojawia się gdzieś w "Newsach". Wtedy warto go samemu podbić wyżej jakimś pozytywnym komentarzem.

Sam tak w kilku przypadkach robię i choć okres promocji na stronie głównej się skończył nadak są nowe wejścia.

Minus - pojawiają się trolle które obrzucą art błotem.

Jeśli chodzi o ilość UU na portalach w WhitePress to 90% z portali były dodane w ostatnich 15 miesiącach.

Przy sprawdzeniu oglądalności portali warto zwrócić uwagę na statystki SEM, które WhitePress podaje przy każdym portalu bo dziwne jest jeśli portal ma np 100 k UU, a z googla ruch na poziomie 1k UU.

Następnie warto zwrócić uwagę również na gwiazdki przy portalach, które informują o rzeczywistych wyświetleniach artykułu.