Skocz do zawartości

Whitepress - Pozycjonowanie Poprzez Artykuły - Gotowe Narzędzie

pawelek

Rekomendowane odpowiedzi

Minus - pojawiają się trolle które obrzucą art błotem.

To problem, mój klient tez tak miał.

Ale poprosiłem o zablokowanie komentarzy pod artem.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Ale jak zablokujesz komentarze, a temat jest na liście news-ów to spadnie i straci popularność. Lepiej zasypać admina "prośbami o moderację" i usuwanie negatywnych a od czasu do czasu samemu skrobnąć jakiś komentarz i podbić temat na górę.

Na FB też to działa

Blokować komentarze ? Lepiej dodać opcję "możliwość dodawania komentarz po zatwierdzaniu przez moderatora/administratora". Nikt nie będzie zniechęcony do komentowania oraz będzie miało się wpływ na spam w komentarzach przed ich pojawieniem się na portalu

Blokować komentarze ? Lepiej dodać opcję "możliwość dodawania komentarz po zatwierdzaniu przez moderatora/administratora". Nikt nie będzie zniechęcony do komentowania oraz będzie miało się wpływ na spam w komentarzach przed ich pojawieniem się na portalu

Nie każdy portal na WP ma taką opcję. Ostatnio przy 2 artykułach poprosiłem o blokadę komantarzy bo trollowali strasznie a moderacji nie maja.

A jak już poruszyliście temat to może podpytam się coś ze swojej beczki...

Jak tam się szuka tych portali? Trzeba wcześniej zasilić konto jakąś kasą? Czy musi być dodany artykuł w systemie, aby można było szukać portali? Jaka jest średnia cena za 1 publikacje?

Jak tam się szuka tych portali? Trzeba wcześniej zasilić konto jakąś kasą? Czy musi być dodany artykuł w systemie, aby można było szukać portali? Jaka jest średnia cena za 1 publikacje?

No trzeba chyba dodać jednak jakąś swoją stronę i wejść na www.whitepress.pl/konto/reklamodawca-artykuly-sponsorowane/zamow-publikacje/

Nie trzeba zasilać aby zobaczyć portale.

Artykuł nie musi być dodany bo można przecież zamówić u nich napisanie.

Średnia? To złe pytanie bo najtańszy jaki znalazłem dziś jest za 15,99 zł brutto a najdroższy za 8196,72 zł brutto.

które wszędzie przejdą

Tzn. chodzi mi o artykuł sponsorowany razem z publikacją w serwisie. Myślałam żeby właśnie ok. 100 zł puścić artykuły niezbyt skomplikowane (do 3000 znaków) i dać ofertę też na artykuły specjalistyczne, poparte danymi, z wykresami itp. tylko zastanawiam się na ile jest sens, bo jeśli ludziom chodzi tylko o link, to po co im to?

Jeszcze jedna wątpliwość: co to w zasadzie znaczy "artykuł sponsorowany"? Tzn. co rozumie przez niego człowiek, który go zamawia? Do tej pory jedyne zlecenia jakie miałam polegały na tym, że po prostu pisałam i publikowałam artykuł i był podpisany, że sponsorował go ktoś tam (temu komuś nawet jakoś specjalnie nie zależało na temacie). Natomiast nie chciałabym wykonywać tekstów pt. ten produkt jest wspaniały, ponieważ...

Czy ktoś z bogatszym doświadczeniem mógłby się wypowiedzieć, jakie są wymagania reklamodawców?

Właśnie wrzuciłam kilka ofert i z tego co widzę podpadają bardziej pod: "Eksperckie artykuły sponsorowane" ;) Ciekawe co mi powie moderacja. Poczekamy, zobaczymy, sprawdzimy. Zawsze jest łatwiej jak się wie czego oczekuje reklamodawca, a jeśli miałabym zaśmiecić swoją stronę dopuszczając kiepskie artykuły (w domyśle tanie), to też tak nie chcę.

Dzień dobry, jako, że reprezentuję www.whitepress.pl odpowiem na pytania:

1. Warto wybierając portale kierować się własnym osobistym odczuciem czy jest to portal aktywny, rzetelny i z ruchem. Wskaźniki, które podajemy (jest ich bardzo dużo) mogą nam pomóc, ale i tak warto spojrzeć na serwis.
Osobiście uważam, że należy "polować" na oferty, które oprócz linku dadzą nam zasięg.

Ułatwiać mogą w tym procesie "gwiazdki" przy ofertach i oznaczenie "Super CM". Gwiazdki wskazują na popularność wcześniej opublikowanych artykułów przez naszą platformę.

2. Od paru miesięcy artykuły eksperckie mogą zawierać linki w treści. Więcej na ten temat:

https://www.whitepress.pl/aktualnosci/33/eksperckie-artykuly-goscinne-czyli-nowa-definicja-i-postac-artykulow-eksperckich.

3. W przypadku wątpliwości co do oglądalności portalu prosimy o dostęp on-line do GA.

Paweł Strykowski

O mamy przedstawiciela. To może wyjaśnicie niezbieżność wystawiania ocen portalom. Ten sam szablon, wtyczki tylko inna tematyka podobna popularność a wyniki potrafią znacząco się różnić.

Mnie też ciekawi w jaki sposób jest wystawiana ocena techniczna.

Poza tym dlaczego tak długo trzeba czekać na aktywację oferty?