Skocz do zawartości

Wpływ optymalizacji strony na pozycje w Google

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnimi czasy dużo czytam na temat optymalizacji, nagłówków h1-h6, słów kluczowych itp, ale do rzeczy. mam kilka pytań, gdyż przeglądałem wiele stron, wiele z nich kompletnie niezoptymalizowanych (przynajmenij według SeoQuake), a mimo to są wysoko w wynikach.

1. Czy używanie nagłówków h1-h6 ma w ogóle jakikolwiek wpływ na pozycjonowanie? Przykładowo popularny sklep z bielizną intymna.pl nie używa ich wcale, a jest na 1 miejscu w Google.
  2. Korzystam z SeoQuake, jest w nim opcja "Density" dzięki której możemy sprawdzić zagęszczenie konkretych słów kluczowych w tekście. Czy jeśli na danej stronie mam daną frazę tylko jeden raz to pozycjonowanie takiej storny da gorszy efekt? Jakie jest najlepsze rozwiązanie
  3. Czy pogrubianie w tekście fraz faktycznie pomaga w pozycjonowaniu?
  4. Większość stron buduje na Joomla 2.5, gdzie jako tytuły podstron są H2, można to zmienić nadając każdej ze stron osobny tytuł, wtedy będzie on jako H1, czy to ma sens? Teoretycznie SeoQuake uznaje brak H1 za błąd, a jak jest w rzeczywistości? Czy ma to wpływ na pozycje w Google?
  5. Dajmy na to że jedna z podstron serwisu to zakładka Referencje, jak wiadomo nie zależy na pozycjonowaniu tej frazy, czy zatem słowo Referencje dawać w znaczniku H1?

Trochę pytań się uzberało. Czytałem wiele na temat optymalizacji, teoria mówi że warto optymalizować, ale przeglądając strony w Google mam nieco inne wrażenie.

Czekam na Wasze opinie.

Projektowanie stron www PROPERART | Potrzebujesz logo dla firmy? Tworzymy ciekawe projekty logo

Ad 1. H1 to H1, a link jest link i to on robi robote

Ad 2. Wane, eby chocia raz wystepowalo

Ad 3. Waniejszy moim zdaniem jest <em>

Ad 4. Znaczniki H w teorii maja pokazywac hierarchie na stronie - rzeczy wane i wazniejsze

Ad 5. W H1 mona upchnac cos co jest zwizane z Twioim produktem i referencjami.

Optymalizacja nie zaszkodzi, ale i tak liderem sa linki do strony. Czesto pomaga w wystepowaniu na dlzuszy ogon.

@Edit

Nie zapomnij o optymalizacji title, 301 i linkowaniu wewnetrznym.

Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony.

Czytałem wiele na temat optymalizacji, teoria mówi że warto optymalizować, ale przeglądając strony w Google mam nieco inne wrażenie.

Dużo mówi się o optymalizacji ale nie zawsze jest ona skuteczna. Czyli wniosek można wysnuć, że algorytm G jest dziurawy. Zresztą zawsze był. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Najprościej optymalizacja pomaga w wejściu na topy, ale nie jest konieczna. W dalszym ciągu to linki bardziej ciągną do góry w serpach. Czysto teoretycznie, strona dobrze zoptymalizowana potrzebuje 100BL na wejście na top, strona bez optymalizacji np 130 takich samych BL

• 6 miesięcy temu...

Google już dawno postawił na linki, ale można zajść do TOP10 z minimalną ich ilością dla niszowych stron.

1. na moich stronach, które są dla wielu słów kluczowych w TOP3 używam tylko H1 i H2

2. Dobrze mieć przynajmniej 1 raz pozycjonowaną frazę i dodatkowo kilka LSI

3. wpływ pogrubień, kursyw jest minimalny, ale google zwraca na to uwagę

4. moje tytuły również są jako H2 i nie przeszkadza to w rankingach

5. Nie każde H1 musi posiadać pozycjonowane słowo kluczowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności