Skocz do zawartości

Krótki poradnik jak linkować w 2014r

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Uważam, że infografika skierowana jest do nowych użytkowników lub osób, które dopiero wchodzą w świat SEO.

Moja opinia, co do merytoryki i skuteczności takiego schematu jest podobna do opinii osób, które zajmują się SEO nieco dłużej.

Nie neguję rotacyjnych SWLi, chociaż od dawana nie korzystam już z cudzych rozwiązań. Dlatego, mnie jako potencjalnego klienta, który mógłby się w to zaangażować (i to w znacznej skali) interesowałby jednak jakiś konkretniejszy, uczciwy case, który przekonałby mnie do sensu dopalania niższych warstw zaplecza właśnie tym, a nie innym SWLem.

O wiele ciekawsze byłoby porównanie (z oczywistych względów musiałoby być przeprowadzone przez jakąś trzecią stronę), które pokazałoby, że X punktów w jednym SWLu daje podobne rezultaty co Y punktów w innym SWLu. Wtedy, przeliczenie kosztów za pakiety punktów w tych systemach dałoby jasną informację co do ich skuteczności i opłacalności.

Skoro swl na docelowa nie, precle nie, katalogi nie ... to co wy dajecie na docelowa ? linki tekstowe (nie klikalne)? czy poprostu myslicie o docelowej intensywnie i sama wchodzi ? czy moze dedykowane zaplecza do kazdego klienta ?

czyli tak :

przychodzi 'hydraulik pszczyna' i robicie mu 10 zapleczowek, kazda taka pi razy drzwi 100pln netto, potem na linki wydajecie (oczywiscie do zaplecza), z 1000 pln (oczywiscie tylko najlepsze katalogi z listy cezzego i jeszcze lepsze profile z listy kogos tam). Potem czekacie 3 mc az te zaplecze zlapie moc i wbije hydraulik pszczyna na top8 ?

Powstaje tylko pytanie czy tego hydrualika bedzie stac na wasze uslugi? Czy moze jednak bedzie wolal wydac 50-100 pln netto /mc u kogos kto to wbije w tydzien metodami skutecznymi. W przypadku wscieklizny googla po 4 mc, pozycjoner sam nawet nie zawracajac 4 liter hydraulikowi podmieni mu domene i znowu bedzie na top1 przez kolejne XX czasu.

Jak dla mnie sytuacja druga jest bardziej win-win, hydraulik ma zamowienia caly czas, pozycjoner ma przelew gotowki co mc. (a nie czeka 3 mc na topy, a potem przy wsciekliznie googla ktora i tu moze go trafic, kolejne 4 mc na odfiltrowanie, potem jesli pozycje nie wroca kolejne xx czasu na powrocenie do topow)

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Skoro swl na docelowa nie, precle nie, katalogi nie ... to co wy dajecie na docelowa ? linki tekstowe (nie klikalne)? czy poprostu myslicie o docelowej intensywnie i sama wchodzi ? czy moze dedykowane zaplecza do kazdego klienta ?

Na ostatnim seo hongoucie Panowie się wypowiadali, że samą optymalizacją robią topy

to co wy dajecie na docelowa ?

Na ostatnim seo hongoucie Panowie się wypowiadali, że samą optymalizacją robią topy

nie zapominajcie o użyciu odpowiednich narzędzi ŁAJT - majestic itp

To właśnie miałem napisać, ale koledzy mnie ubiegli :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Skoro swl na docelowa nie, precle nie, katalogi nie ...

A to świat na takiej krótkiej liście możliwości się kończy?

:)

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

:

"tym bardziej nie będę się tłumaczyła."

:D kocham "kobiety" co potrafią używać zaspamowanych proxy do pisania na PIO :D Pozdrawiam Stefana Pompkę

przychodzi 'hydraulik pszczyna' i robicie mu 10 zapleczowek, kazda taka pi razy drzwi 100pln netto

Pawel bez przesady taka pseudo wizytówka -zapleczowka kosztuje 30 zł netto ( zwykły skrypt na plikach _ ok 4000 znaków tekstu), 10 szt całkowicie wystarczę aby kasować jego 300 zl miesięcznie i być spokojnym o jego domenę główna. A juz takie zapelze linkuje sie z czego popadnie, jak cos wypada stawi się nowe na regionlkach.

Od razu widać, że infografika sponsorowana. Ale jak już daje, że eweblink jest "ok" na stronę docelową to chociaż mógł by dać też stałe no chyba ze coś się zmieniło i stałe są mniej bezpieczne niż rotacyjne.

czyli tak :

przychodzi 'hydraulik pszczyna' i robicie mu 10 zapleczowek, kazda taka pi razy drzwi 100pln netto, potem na linki wydajecie (oczywiscie do zaplecza), z 1000 pln (oczywiscie tylko najlepsze katalogi z listy cezzego i jeszcze lepsze profile z listy kogos tam). Potem czekacie 3 mc az te zaplecze zlapie moc i wbije hydraulik pszczyna na top8 ?

Powstaje tylko pytanie czy tego hydrualika bedzie stac na wasze uslugi? Czy moze jednak bedzie wolal wydac 50-100 pln netto /mc u kogos kto to wbije w tydzien metodami skutecznymi. W przypadku wscieklizny googla po 4 mc, pozycjoner sam nawet nie zawracajac 4 liter hydraulikowi podmieni mu domene i znowu bedzie na top1 przez kolejne XX czasu.

Jak dla mnie sytuacja druga jest bardziej win-win, hydraulik ma zamowienia caly czas, pozycjoner ma przelew gotowki co mc. (a nie czeka 3 mc na topy, a potem przy wsciekliznie googla ktora i tu moze go trafic, kolejne 4 mc na odfiltrowanie, potem jesli pozycje nie wroca kolejne xx czasu na powrocenie do topow)

Tu się zgodzę, bo sam ostatnio zacząłem stosować tą taktykę i efekty są o wiele szybciej i w sumie google cały czas łyka spam bez problemu. No ale ja mam ten komfort że mam wyjebane na domeny i nie jest dla mnie problemem zmiana nazwy domeny. A patrząc po ilości filtrów, jakie ja mam a inny którzy używają bielszego SEO to nasuwa mi się z działu dowcipy „czym się różni black hat od white hat? White hat dziwi się że dostało filtra a black hat że dalej nie dostało”

nie zapominajcie o użyciu odpowiednich narzędzi ŁAJT - majestic itp

Najlepiej działa w połączeni z formularzem na stronie GQT ;)

czyli tak :

Ja tam bym zrobił na jego stronie głównej fotkę na której było by widać ładnie wypiętą pupę modelki ze zgrabnymi nogami do nieba w szpilach schowaną pod zlewozmywakiem wśród rozrzuconych różnych "kolanek" i kluczy francuskich z podpisem "nasza nowa pracownica" - i załatwiłbym tym "naturalne linkowanie" . można by pomyśleć nad zrobieniem kilku podobnych ujęć i puszczeniem "głosowania" na "hydrauliczkę miesiąca" - koszt max 800 zeta a linkowanie z gimbazy "priceless" a i można byłoby liczyć na niezły wiral podobnie jak w przypadku tego producenta trumien który wypuścił coś na podobnej zasadzie :D

No ale to już są działania SEO a nie napierdalanka linkami :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No ale to już są działania SEO a nie napierdalanka linkami :D

Nie, to nie są działania SEO, to są działania marketingowe. SEO jak sama nazwa wskazuje polega na optymalizacji strony pod wyszukiwarki. Napierdalanka linkami nazywa się wbijaniem w topy bez PIER... o SEO.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie, to nie są działania SEO, to są działania marketingowe

Działania marketingowe przede wszystkim prowadzone są "na zewnątrz" a nie w obrębie witryny i na jej treści .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności