Skocz do zawartości

Krótki poradnik jak linkować w 2014r

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

a nie w obrębie witryny i na jej treści .

....... zdjęciem cycków nie optymalizujesz strony pod wyszukiwarkę tylko pod ludzi, którzy sami zrobią marketing wirusowy "na zewnątrz", co też wpłynie na pozycję, ale nie będzie to optymalizacja pod wyszukiwarki tylko działanie marketingowe.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To jest prowokacja...

A na poważnie, to jest kolejna akcja PR.

Dla mnie infografika jest OK. Każdy robi jak uważa za słuszne. Widocznie taki schemat linkowania jest zaakceptowany na 2014r. w firmie Xann. Ja osobiście mam inny, tajny. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Danie na stronę zdjęcia laski z wypiętym tyłkiem to nie SEO

Pozostanę przy swoim zdaniu (bo jestem uparty kozioł) :D . SEO to również (a nawet przede wszystkim) taka optymalizacja strony i jej treści, która ma prowadzić / sprowokować jej linkowanie. Wydaje mi się, że grafika / zdjęcie na stronie to też jest treść.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Odkąd zaglądam na PiO to stary spór, nikt nikomu nie odpuści :D

W majowe popołudnie gdzieś na skraju leśnej łąki

Spotkały się by stoczyć walkę dwa aniołki

Ten w czarnej pelerynie to aniołek czarny

Ten w białym smokingu to aniołek biały

Zaciętą stoczą aniołki walkę na bąki

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

No dobra to co do tej infografiki na 2014 rok, to po cholerę dodawać sobie tyle roboty? Jak większość fraz wchodzi tak na prawdę byle czym* bez żadnego podlinkowywania, piramidowania, chuchania czy dmuchania. Poza dodaniem sobie roboty takie linkowanie wg mnie jest bardziej ryzykowne jeżeli chodzi o filtry. No i to chyba na tyle, bo to rozumiem był schamat linkowania dla tych co robią hydraulików z wiosek poniżej 10k mieszkańców itp. frazy, bo na "TOPowe frazy" jak to tutaj zostało określone to wszystkie takie schemaciki można sobie... schować do kieszeni.

*byle co - wszystko co nie jest w publicznej sprzedaży/publicznym obiegu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake

Ale właśnie o to w tej infografice chodzi - nie ma tu jakiejś filozofii - patrzenie na strzałki i myślenie "Aaaa.... trzeba podlinkować precel profilem, profil katalogiem a katalog SWLem" jest błędne.

W tej grafice chodzi dokładnie o to: nie szukaj jakiejś filozofii, piramid, tierów itd.

Walnij z różnych miejscówek jak najbardziej chaotycznie a wejdzie - a prawdopodobieństwo utrzymania pozycji masz takie samo jak przy przemyślanym dopieszczanym linkowaniu - tylko koszt mniejszy.

Ludzie krytykują tą infografikę, że takie linkowanie nie ma sensu - ale nie to moim zdaniem chciał autor przekazać :)

Ok, to macie i odemnie poradnik jak linkować:

QwLRbJX.jpg

I jeszcze jedna mała uwaga - nie radzę stosować na strony klientów, chyba, że będą tego świadomi :)

Zapomniałeś o logo w lewym górnym rogu. Teraz infografika jest mało czytelna, brak przekazu...

Edytuj w Paincie i dodaj logo, musi być koniecznie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Blake

Zapomniałeś o logo

...i powinieneś wyróżnić swoje wp-katy, jako najlepszy sposób na podlinkowanie wszystkiego ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności