Skocz do zawartości

Treść reklam vs. treść witryny, a ilość zarabianych pieniędzy

karlcacao

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Forumowicze,

Mam pytanie związane z doborem reklam przez adsens do mojej strony.

Mam stronę na której adsens dobiera reklamy z automatu pod preferencje użytkownika.

Wypytałem kilku znajomych co widzą, i mimo ich mega super filtrów google, moja kobieta widzi tampony (choć nie używa i nie szuka o nich informacji), koledzy widzą kredyty i inny spam.

Zastanawiam się, czy gdy określę treść reklam pasującej do treści strony na sztywno, to moje wpływy z uczestnictwie programu wzrosną?

Dla przykładu mam stronę, której grupą docelową są osoby ze świata kultury, sztuki, mediów, pr i hr. i chciałbym, aby wyświetlały się reklamy z tych branż, a nie ala mydło i powidło.

Zastanawiam się, czy gdy określę treść reklam pasującej do treści strony na sztywno, to moje wpływy z uczestnictwie programu wzrosną?

A jak chcesz tego dokonać? W AS nie ma takiej możliwości.

Można co najwyżej wyłączyć dopasowanie reklam z uwagi na preferencje użytkowników i wtedy powinny się reklamy pokazywać zgodne z treścią strony, ale to i tak do końca tak nie działa.

Ja robiłem testy i mimo, że wyłączyłem reklamy dopasowane do użytkowników to i tak takowe się pojawiały, a w zarobkach nic się nie zmieniło.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość.

Czy nie można dobrać reklam za pomocą Centrum oceny reklam?

Taki komunikat

Witamy w Centrum oceny reklam. Znajdziesz tu reklamy, które mogą być wyświetlane w Twojej witrynie, oraz zdecydujesz, które reklamy i których reklamodawców chcesz zablokować lub dopuścić. Więcej informacji.

Aby włączyć centrum oceny reklam na koncie, prześlij żądanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności