Skocz do zawartości

Validacja ok, w firefox'ie zle?

CezaryCezary

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poddałem stronkę validacji i w explorerze wszystko jest ok, zainstalowałem właśnie firefoxa bo zauważyłem ze większość ludzi

wchodząć na strone korzysta z niego, odpalam i widze ze brak fotek, flash'a i nie wiem czy mam cos namieszane w kompie czy stronka jest do

poprawki.

Jeśli ktoś mógłby spojrzeć okiem będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o pliki graficzne to (w tych niedziałających) w ścieżkach masz ukośnik w niewłaściwą stronę (\ zamiast /). Co do flasha to proponuje kod:

<embed width="406" height="70" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="https://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="images/jawo.swf" play="true" loop="true" menu="true"></embed>

A ja do umieszczania flasha polecam to:

umieszczanie flasha

Linki do opisu obu metod masz na tej stronie.

Projekty graficzne - webdesign w standardzie w3c. Layoutom opartym na tabelach mówimy: "Walcie się!" (we wszystkich przeglądarkach i IE)

Katalog Stron jakich wiele, ale optymalizacja stron wyjątkowa - zapewniona dostępność strony, walidacja i semantyka kodu html.

Serdeczne dzięki :D to forum to dobra rzecz sam bym się męczył pewnie godziny.

Teraz wszystko jest ok, jak na moje oko.

Pozdrawiam

Mam jescze takie szybkie pytanie.

Czy są jakieś serwisy które badają kombatybilność strony z danymi przeglądarkami?

Bo w valdator.w3 było wszystko ok a firefox nie wyświetlał niektórych rzeczy.

Chodzi mi np o opere.

Bo w valdator.w3 było wszystko ok a firefox nie wyświetlał niektórych rzeczy.

Walidujący się kod to jedno, a spójny wygląd w przeglądarkach to drugie.

Po prostu zainstaluj sobie operę ;>

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Myślę, że warto również poczytać specyfikację css'a i sobie ją przyswoić, albo używać np. FF, bo IE źle interpretuje wiele elementów. A co do strony, to ja widzę obramowanie przy "valid html" i chyba nie za ciekawie to wygląda.

Pozdrawiam i witam na forum :blush:

wyderko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności