Skocz do zawartości

Brak zaksięgowanych przychodów za kwiecień

kondi

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro to tak działa jak widać to ciekawe na ile wiarygodne są statystyki AdSense lub AdWords skoro nie potrafią zrobić dobrze systemu przelewów. Pewnie byków w kodzie statystyk jest pełno a dla zamaskowania własnych problemów banują konta.

Mam identyczne zdanie...niestety, oni mogą sobie pozwolić na takie "wałki", bowiem w gruncie rzeczy są monopolistami, ehh :)

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skoro to tak działa jak widać to ciekawe na ile wiarygodne są statystyki AdSense lub AdWords skoro nie potrafią zrobić dobrze systemu przelewów. Pewnie byków w kodzie statystyk jest pełno a dla zamaskowania własnych problemów banują konta.

Gratuluję teorii spiskowej. Z tym, że ja się z nią nie zgadzam. Nie wiem ile ludzi jest w Adsense ale pewien jestem, że obsługa ich wszystkich przy pomocy czeków bądź EFT to nic prostego. Ciesz się, że będziesz dostawał przelew a nie dymał po bankach z czekiem. Tak naprawdę beta testing polskich EFT trwał miesiać. Jedna płatność poszła. Toż to przecież żadne testy - nie możliwe jest wykrycie wszystkich niedoróbek w kodzie! Programujesz coś? Albo jakieś PHP? Jak tak to weź klepnij kawał kodu - dajmy na robiącego dokładnie to samo co Adsense i zobaczymy czy w ciągu miesiąca wykryjesz wszystkie bugi które zrobiłeś. Oprogramowanie musi być ciągle rozwijane - nawet rozwiązania poprawne można z czasem zastąpić lepszymi. Chcieli dobrze a ty ich z błotem mieszasz... Daj im trochę czasu - zacznie działać. Zobaczysz... A poza tym - jak Ci coś w Adsense nie pasuje to zawsze możesz reklamy zdjąć i do AdKontekstu np. się zapisać...

Tak naprawdę beta testing polskich EFT trwał miesiąc.

Wcześniej uruchomili przelewy w 14 krajach więc mieli więcej czasu na testy, ciekawe czy też były takie problemy!

Między polskimi bankami działa system Elixir, praktycznie w ciągu jednej sesji przelew idzie między bankami, zazwyczaj pieniądze są dostępne na drugim koncie po kilku godzinach tylko księgowanie w niektórych bankach trwa dłużej.

To nie jest żadna teoria spiskowa tylko teoria chaosu. A być może informatycy w G. po prostu mają w d... jakichś ludzików w Polsce i to byłaby teoria arogancji, kazali im to robią (byle jak) ale mają inne priorytety np. walkę z pozycjonerami.

Z tego co się dzieje (niektórzy mają jakiś problem z przelewami, inni nie mają podsumowania płatności za kwiecień, ..itd) wynikałoby że soft piszą indywidualnie do kont (to się w pale nie mieści po prostu) ;)

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

Prosimy mieć na uwadze, że gdy odkryjemy, że konto wydawcy narusza nasze Zasady i warunki lub zasady programu, w każdej chwili możemy odmówić płatności (od momentu wszczęcia przez Google dochodzenia w sprawie potencjalnych nadużyć), możemy obciążyć konto wydawcy i/lub zwrócić koszty reklamującemu za kliknięcia otrzymane ze stron wyników AdSense dla wyszukiwania wydawcy. Dodatkowo, jeśli wydawca zalega z płatnościami do Google w związku z programem AdWords, zastrzegamy sobie prawo do wstrzymania płatności do czasu wyrównania wszystkich płatności.

1. Sprawdzają konta i wstrzymane płatności mają ci, wobec których wszczęte zostało postepowanie wyjaśniające.

2. Ludzie którzy korzystali z bonów AdWords zapłacą za nie ze zdobytych środków AdSense.

3. Jeszcze żaden termin nie został naruszony więc w czym problem?

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

ale pier** ze czytac sie nie da...

przeciez ostatni blad z przelewami EFT wystepowal na calym swiecie a nie tylko w PL i nie mial zwiazku z okresem testowym.

jako ze EFT maja juz sporo miesiecy dzialania za soba to tzw 'okres testowy w PL pewnie polegal na sprawdzeniu jak to bedzie dzialalo z polskimi bankami (tym bardziej ze przelewy też wychodza z polskiego banku).

no a na koniec: EFT caly czas maja status 'beta' na calym swiecie, od bardzo dawna ;) (bo to teraz modne miec 'beta' wersje serwisu ;))

bo to teraz modne miec 'beta' wersje serwisu biggrin.gif

i jakze wygodne - cokolwiek sie stanie to sie latwo wytlumaczyc - "no przeciez pisze ze beta" ;)

u mnie nie ma platnosci wiec moze jutro (najpozniej) problem w tym ze brak zaksiegowanych przychodow i platnosci tez dotyczy rowniez i przede wszystkim czekow standardowych...

a czy ktos kiedys zwrocil uwage czy wczesniej platnosc pojawiala sie w panelu w terminie czy zawsze pojawialo sie pozniej z wczesniejsza data ? ps. chodzi mi o platosc - nie o przychody...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

no a na koniec: EFT caly czas maja status 'beta' na calym swiecie, od bardzo dawna

I jeszcze jakoś błędów nie usuneli. Piszemy tu raczej o problemie braku podsumowania za kwiecień którego termin u niektórych (zwłaszcza u tych którzy zostali przy czekach) został dawno przekroczony.

Kiedyś podobno sprawdzali mi konto i nic nie wykryli ale ton ich ostatniego maila wskazywał żebym więcej d... nie zawracał (to chyba nie był standartowy mail).

Może i pisze pierdoły ale to z nerwów, jak do 10 nie będę miał kasy to będę miał problem (ale nie z zakupem nowego auta niestety).

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

1. Sprawdzają konta i wstrzymane płatności mają ci, wobec których wszczęte zostało postepowanie wyjaśniające.

Ta ta, zablokują konta, a cały maj obecny robimy za Caritas (reklamy się wciąż wyśw. a kliki są podliczane) ;) Bylaby to już za**b* bezczelność z ich strony.

Ja mam płatności EFT od samego początku jego istnienia i problemów nigdy nie miałem, więc to jest takie beta, ale w pełni funkcjonalne.

Ja bym Wam poradził troszeczkę odprężenia. Jeżeli nie będzie czeków czy przelewów do końca miesiąca, to wtedy się zacznijcie denerwować, bo teraz to jest tylko

pier** ze czytac sie nie da...

jedyna zmiana to to że zamienili domyślną palete kolorów na "świeże powietrze" z "matki ziemi"

wysłali takiego maila by sobie zobaczyć jak to wygląda.

Czyli coś robią, ale podejrzewam że mało kogo to obchodzi bo wszyscy gryzą paznokcie bo nie mają zaksięgowanych przychodów :)

jedyna zmiana to to że zamienili domyślną palete kolorów na "świeże powietrze" z "matki ziemi"

tez dostalem, kpina, i jeszcze raz kpina :)

"szanowny pracowniku naszej myjni samochodowej - zmienilismy Ci gabeczke do czyszczenia aut z niebieskiej na ciemnozielona, mamy nadzieje ze cieszysz sie z niespodzianki. Btw. w tym miesiacu nie bedzie wyplaty. Pozdrawiam - szanowny szef myjni" :)

Z tego co sie orientowalem nikomu jeszcze nie naliczyli platnosci wiec sobie czekamy spokojnie. Narazie zrobmy cisze w tym topiku, jak komus zaksieguja to prosze pisac :wow:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Oki, więc pytanie do wszystkich, i do tych co mają już zdefiniowane "dochody/przychody" oraz do tych, którzy nie mają - macie już zdefiniowane "płatność" ? Powinna się ona pojawić wczoraj, bądź dziś w Historii Płatności. Bynajmniej tak było do tej pory.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności