Skocz do zawartości

Brak zaksięgowanych przychodów za kwiecień

kondi

Rekomendowane odpowiedzi

lamer napisał(a):

Skoro to tak działa jak widać to ciekawe na ile wiarygodne są statystyki AdSense lub AdWords skoro nie potrafią zrobić dobrze systemu przelewów. Pewnie byków w kodzie statystyk jest pełno a dla zamaskowania własnych problemów banują konta.

Mam identyczne zdanie...niestety, oni mogą sobie pozwolić na takie "wałki", bowiem w gruncie rzeczy są monopolistami, ehh :)

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  lamer napisał(a):

Skoro to tak działa jak widać to ciekawe na ile wiarygodne są statystyki AdSense lub AdWords skoro nie potrafią zrobić dobrze systemu przelewów. Pewnie byków w kodzie statystyk jest pełno a dla zamaskowania własnych problemów banują konta.

Gratuluję teorii spiskowej. Z tym, że ja się z nią nie zgadzam. Nie wiem ile ludzi jest w Adsense ale pewien jestem, że obsługa ich wszystkich przy pomocy czeków bądź EFT to nic prostego. Ciesz się, że będziesz dostawał przelew a nie dymał po bankach z czekiem. Tak naprawdę beta testing polskich EFT trwał miesiać. Jedna płatność poszła. Toż to przecież żadne testy - nie możliwe jest wykrycie wszystkich niedoróbek w kodzie! Programujesz coś? Albo jakieś PHP? Jak tak to weź klepnij kawał kodu - dajmy na robiącego dokładnie to samo co Adsense i zobaczymy czy w ciągu miesiąca wykryjesz wszystkie bugi które zrobiłeś. Oprogramowanie musi być ciągle rozwijane - nawet rozwiązania poprawne można z czasem zastąpić lepszymi. Chcieli dobrze a ty ich z błotem mieszasz... Daj im trochę czasu - zacznie działać. Zobaczysz... A poza tym - jak Ci coś w Adsense nie pasuje to zawsze możesz reklamy zdjąć i do AdKontekstu np. się zapisać...

Cytat
Tak naprawdę beta testing polskich EFT trwał miesiąc.

Wcześniej uruchomili przelewy w 14 krajach więc mieli więcej czasu na testy, ciekawe czy też były takie problemy!

Między polskimi bankami działa system Elixir, praktycznie w ciągu jednej sesji przelew idzie między bankami, zazwyczaj pieniądze są dostępne na drugim koncie po kilku godzinach tylko księgowanie w niektórych bankach trwa dłużej.

To nie jest żadna teoria spiskowa tylko teoria chaosu. A być może informatycy w G. po prostu mają w d... jakichś ludzików w Polsce i to byłaby teoria arogancji, kazali im to robią (byle jak) ale mają inne priorytety np. walkę z pozycjonerami.

Z tego co się dzieje (niektórzy mają jakiś problem z przelewami, inni nie mają podsumowania płatności za kwiecień, ..itd) wynikałoby że soft piszą indywidualnie do kont (to się w pale nie mieści po prostu) ;)

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

Prosimy mieć na uwadze, że gdy odkryjemy, że konto wydawcy narusza nasze Zasady i warunki lub zasady programu, w każdej chwili możemy odmówić płatności (od momentu wszczęcia przez Google dochodzenia w sprawie potencjalnych nadużyć), możemy obciążyć konto wydawcy i/lub zwrócić koszty reklamującemu za kliknięcia otrzymane ze stron wyników AdSense dla wyszukiwania wydawcy. Dodatkowo, jeśli wydawca zalega z płatnościami do Google w związku z programem AdWords, zastrzegamy sobie prawo do wstrzymania płatności do czasu wyrównania wszystkich płatności.

1. Sprawdzają konta i wstrzymane płatności mają ci, wobec których wszczęte zostało postepowanie wyjaśniające.

2. Ludzie którzy korzystali z bonów AdWords zapłacą za nie ze zdobytych środków AdSense.

3. Jeszcze żaden termin nie został naruszony więc w czym problem?

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

ale pier** ze czytac sie nie da...

przeciez ostatni blad z przelewami EFT wystepowal na calym swiecie a nie tylko w PL i nie mial zwiazku z okresem testowym.

jako ze EFT maja juz sporo miesiecy dzialania za soba to tzw 'okres testowy w PL pewnie polegal na sprawdzeniu jak to bedzie dzialalo z polskimi bankami (tym bardziej ze przelewy też wychodza z polskiego banku).

no a na koniec: EFT caly czas maja status 'beta' na calym swiecie, od bardzo dawna ;) (bo to teraz modne miec 'beta' wersje serwisu ;))

Cytat
bo to teraz modne miec 'beta' wersje serwisu biggrin.gif

i jakze wygodne - cokolwiek sie stanie to sie latwo wytlumaczyc - "no przeciez pisze ze beta" ;)

u mnie nie ma platnosci wiec moze jutro (najpozniej) problem w tym ze brak zaksiegowanych przychodow i platnosci tez dotyczy rowniez i przede wszystkim czekow standardowych...

a czy ktos kiedys zwrocil uwage czy wczesniej platnosc pojawiala sie w panelu w terminie czy zawsze pojawialo sie pozniej z wczesniejsza data ? ps. chodzi mi o platosc - nie o przychody...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Cytat
no a na koniec: EFT caly czas maja status 'beta' na calym swiecie, od bardzo dawna

I jeszcze jakoś błędów nie usuneli. Piszemy tu raczej o problemie braku podsumowania za kwiecień którego termin u niektórych (zwłaszcza u tych którzy zostali przy czekach) został dawno przekroczony.

Kiedyś podobno sprawdzali mi konto i nic nie wykryli ale ton ich ostatniego maila wskazywał żebym więcej d... nie zawracał (to chyba nie był standartowy mail).

Może i pisze pierdoły ale to z nerwów, jak do 10 nie będę miał kasy to będę miał problem (ale nie z zakupem nowego auta niestety).

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

franek napisał(a):

1. Sprawdzają konta i wstrzymane płatności mają ci, wobec których wszczęte zostało postepowanie wyjaśniające.

Ta ta, zablokują konta, a cały maj obecny robimy za Caritas (reklamy się wciąż wyśw. a kliki są podliczane) ;) Bylaby to już za**b* bezczelność z ich strony.

Ja mam płatności EFT od samego początku jego istnienia i problemów nigdy nie miałem, więc to jest takie beta, ale w pełni funkcjonalne.

Ja bym Wam poradził troszeczkę odprężenia. Jeżeli nie będzie czeków czy przelewów do końca miesiąca, to wtedy się zacznijcie denerwować, bo teraz to jest tylko

Cytat
pier** ze czytac sie nie da...

jedyna zmiana to to że zamienili domyślną palete kolorów na "świeże powietrze" z "matki ziemi"

wysłali takiego maila by sobie zobaczyć jak to wygląda.

Czyli coś robią, ale podejrzewam że mało kogo to obchodzi bo wszyscy gryzą paznokcie bo nie mają zaksięgowanych przychodów :)

Cytat
jedyna zmiana to to że zamienili domyślną palete kolorów na "świeże powietrze" z "matki ziemi"

tez dostalem, kpina, i jeszcze raz kpina :)

"szanowny pracowniku naszej myjni samochodowej - zmienilismy Ci gabeczke do czyszczenia aut z niebieskiej na ciemnozielona, mamy nadzieje ze cieszysz sie z niespodzianki. Btw. w tym miesiacu nie bedzie wyplaty. Pozdrawiam - szanowny szef myjni" :)

Z tego co sie orientowalem nikomu jeszcze nie naliczyli platnosci wiec sobie czekamy spokojnie. Narazie zrobmy cisze w tym topiku, jak komus zaksieguja to prosze pisac :wow:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Oki, więc pytanie do wszystkich, i do tych co mają już zdefiniowane "dochody/przychody" oraz do tych, którzy nie mają - macie już zdefiniowane "płatność" ? Powinna się ona pojawić wczoraj, bądź dziś w Historii Płatności. Bynajmniej tak było do tej pory.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności