Skocz do zawartości

"Nowa" używana domena a GWT

unnamed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

kupiłem ciekawą domenę , pierwszy raz zarejestrowana w 2001 roku .Do domeny prowadzi wg. majestic około ...65 k linków ( w indeksie historycznym ) i około 1600 w indeksie świeżym . Większośc linków prowadziła do subdomen. Pytanie : Kiedy (po jakim czasie od podpięcia do GWT ) przychodzi powiadomienie o nienaturalnych linkach ?

W dniu 21.02.2014 o 07:59, Arkaszka napisał(a):

czyżbyś wierzył w teorię że samo podpięcie pod GWT powoduje filtr :)

:) Nie ale czytałem że zaraz po podpieciu domen z filtrem dostaje się powiadomienie i zastanawiało mnie ile trwa to "zaraz"

Dzięki @msurma - w takim razie mam domenkę z 65k linków a w tym gov i edu :) i na razie bez filtra.

ps. Arkaszka - samo podpięcie może nie ale na forum pojawił się post gdzie koleś się skarży że dodał 5 linków do nowej domeny i info dostał ...:)

nie mogę użyć jej jako zaplecze bo kupiłem ją dla brandu :) . Większość linków szła na subdomeny więc jeśli był filtr to zapewne subdomeny dostały. Wczoraj z głupia zastanawiałem się nad katalogiem ( wszyscy mają - czemu nie ja... ) , i 3 pomysł jaki mi wpadł do głowy zaskoczył. Okazało sie że domena zwolniona w połowie lutego więc nie dawno. Sprawdziłem linki i .... widziałem gorsze domeny w topach bez filtra więc się skusiłem. Wordpress już stoi - niech sie google przyzwyczaja. Jak sie ogarnę z robotą to "coś stworzę" - ale linkować to juz chyba dziś zacznę - oczywiście nieistniejące JESZCZE subdomeny bo całość będzie się opierać na subdomenach a domena główna będzie wizytówka całego planu :) . Ale powiem szczerze że domena używana którą kupiłem w poniedziałek bardziej przyciąga roboty google chociaz linków ma zaledwie kilkaset i w dodatku info.pl

W dniu 21.02.2014 o 08:14, msurma napisał(a):

na razie to bez kary ręcznej

nawet jak by była kara to ponad połowa linków jest na frazy związane z boksem i takimi pierdołami. Kilka % "paydayloans" a reszta bezsensowna :)

W dniu 21.02.2014 o 08:48, unnamed napisał(a):

ponad połowa linków jest na frazy związane z boksem

Bukmacherka, pewnie filtr lub coś gorszego. Dlatego ktoś porzucił domenę z 2001 roku. Można i taką wyprostować, nie ma problemu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 21.02.2014 o 07:59, Arkaszka napisał(a):

Ja ostatnio zastanawiałem się jak wykorzystać najlepiej linki idące do nieistniejących podstron na takich domenach.

1. jeśli tematyka odpowiada to można stworzyć taką samą podstronę ale z własną treścią

2. 301 na inne podstrony (kierowanie na stronę główną nie przynosi już korzyści jak kiedyś)

A co do samego umieszczania stron w GWT - ktoś kiedyś zgrabnie porównał zasłanianie rękoma oczu żeby nie widzieć jak nadjeżdża rozpędzona ciężarówka. Można ale i tak nie powstrzymasz żelastwa.

Alkowiki - dla większego relaksu

W dniu 21.02.2014 o 08:57, SzlafRock napisał(a):

Bukmacherka, pewnie filtr lub coś gorszego

profil bardziej wyglądał jak do strony hobbystycznej ale mógł być precel - niestety w cache ani w archive nic nie ma .Ale jeśli był filtr to : na subdomenę i na określone frazy ( chyba że źle myślę )

W dniu 21.02.2014 o 09:02, gmod napisał(a):

A co do samego umieszczania stron w GWT

Mam takie samo zdanie - ale niektórych z lenistwa juz nie dodaję bo i tak mam tam niezły młyn. Ale czasem warto bo przy zbyt intensywnym linkowaniu wypływały frazy choc nie powinny :/ a nawet by mi nie przyszło na myśl żeby je monitorować

A waybackmachine co pokazuje?

@Arkaszka a jak nie dodasz do gwt to nie będzie filtra? Może być tylko o tym nie wiesz, ale dodanie do gwt zaplecza powoduje większy % znalezienia tego przez G jak jeszcze będą między sobą powiązane.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Też przechwyciłem domenę g od razu wywaliło ją z indeksu myślałem że się zacznie indexować postawiłem wp dodałem kilkanaście podstron niestety nic z tego. Podpiąłem pod gwt poinformowałem o zmianie właściciela i obiecałem że strona będzie zaje... i w przeciągu tygodnia zaczęło wszystko hulać siedzi w idexie i ma się dobrze.

Niektóre po przejęciu nie dostały żadnej kary ale może jej nie miały wcześniej

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

W dniu 21.02.2014 o 09:37, faktor.biz napisał(a):

A waybackmachine co pokazuje?

@Arkaszka a jak nie dodasz do gwt to nie będzie filtra? Może być tylko o tym nie wiesz, ale dodanie do gwt zaplecza powoduje większy % znalezienia tego przez G jak jeszcze będą między sobą powiązane.

Na co dzień łamiemy wytyczne G więc, w każdej chwili ryzykujemy że będzie filtr- jak chcesz uderzyć psa, to kij się zawsze znajdzie, jak RR będzie chciało uwalić domenę to przywali się do dowolnych linków , dodawanie do mekki pozycjonerów to zwiększanie to ryzyko, myślisz ze korporacja G , daje coś takiego jak GTW z dobroci serca, nie to doskonałe źródło wiedzy o stronach przy których majstrują pozycjonerzy. Trzeba być niezbyt rozgarniętym aby dodawać zaplecze do GTW, dla mnie ważne aby zaplecze dawało kopa w serpach reszta to tylko dodatek, statystyki i linki mogę pooglądać w innych źródłach.

Informacja o nienaturalnych jest przypięta w historię domeny, a więc jak podpinasz domenę do GWT to od razu masz info o nienaturalnych. Nie wiem jak to jest z tymi domenami po przechwycie, ale gdzieś czytałem kiedyś, że domena która jest przechwycona traci moc linków prowadzących do strony mimo, że są one widoczne w GWT. W sumie coś może w tym jest, gdyż przechwyciłem domenę z PR5 do której prowadzi sporo linków z wysokim PR i jakiś powinna mieć, ale po pierwszym update PR otrzymała 0.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności