Skocz do zawartości

dobre linki ? - czy jest w ogóle coś takiego ?

barpas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chcesz linkować z dmoza, z wp, onetu? Nie linkuj, masz do tego pełne prawo :P

ja nie twierdzę że linki z dmoza, wiki, wp, onetu itp są złe - ja twierdzę ( opierając swą wiedzę na doswiadczeniach innych ) że za te linki też ludzie dostają powiadmomienia w GWT.

Co na ten temat mówi John Mueller z Googla?

a co mówi Cutts ? Że przez przypadek "się zrobił update PR" więc ja im nie wierzę. Oni twierdzą że swl nie działa a działa. Oni twierdzą że spam nie działa a działa. Oni twierdzą że nie można zaszkodzić cudzej witrynie a można więc ....

Ja mówię, że jednym linkiem z dmoza można wbić do TOP5-TOP10 średnio trudną frazę regionalną dla UK przy założeniu, ze mówimy tu o EMD, a wpis ma anchor w title

A ja mówię że średnio trudną frazę regionalną w zaspamowanej Polsce można wbić optymalizacją i linkami z wpkatów :) ( oczywiście pojęcie średnio-trudnej frazy jest pojęciem względnym ).

Tego typu posty są kwintesencją tego, o czym napisałem w pierwszym poście

no ja swoich miejscówek nie podam - wiele czasu mnie kosztowało żeby je znaleźć - ale Ty możesz dodać strone kolegi do Dmoza - pewnie wyleci w top w ciągu 2 dni .Niestety dodanie strony do polskiego dmoza DLA mnie jest nieosiagalne :(

a co mówi Cutts ?(...)

Porównaj sobie wszystkie wytyczne Googla, ćwierknięcia Matta i tysiące eksperckich wypowiedzi na tym forum z Pozycjonowanie Poznań (nota bene kilka tygodni temu w TOPie dla "pozycjonowanie").

Wy­mieniaj doświad­cze­nia. Ale tyl­ko na lepsze! :)

He who knows, does not speak. He who speaks, does not know.

każdy link, który wyprodukowałeś w celu podniesienia pozycji w wyszukiwarce G. jest zły, nienaturalny, okropny, spamiasty i ogólnie jesteś cyberprzestępcą ;) Nie ma co filozofować to jest proste jak drut: bawisz się na podwórku G., bawisz się nieładnie, wbrew regulaminowi placu zabaw, ale dopóki będziesz chował się w krzakach, nie wrzeszczał i nie wystawiał łba za wysoko to będziesz jakoś egzystował. Ale i tak prędzej czy później przyjdzie dzień, że Cię wezmą za fraki i z placu zabaw wypier... i wtedy pozostaje Ci płatna wejściówka, albo przebranie w nowe ciuszki i zabawa w chowanego od nowa :)

Czyli zrób zajebiaszczy kontent i czekaj aż ludność sama zacznie do Ciebie linkować kropka. :hahaha:

Właśnie tak :) Jeśli jesteś właścicielem hurtowni z bułką tartą, zatrudnij kopiwrajtera i niech płodzi epickie utwory o zmielonym pieczywie, godne wypieków na policzkach potencjalnych blogerów z branży (czytaj dwóch autoblogów napędzanych spamiarką i należących do konkurencji).

He who knows, does not speak. He who speaks, does not know.

Wy­mieniaj doświad­cze­nia. Ale tyl­ko na lepsze! :)

I własnie tu jest problem :/. nie ma ludzi nieomylnych. Nawet chłopcy z poznania błąd w title zrobili

<title>Jak walczyć z celulitem?</title> , Matt kłamie - a jak kłami to na pio o tym mówią ale lepiej nie słuchać. Ktoś kto jest NAPRAWDĘ dobry w pozycjonowaniu - robi błędy w budowie strony. I jak żyć Panie Premierze ?

ciekawa dyskusja się wywiązała - ale szczeże przyznam że strasznie jałowa ...

nie rozumiem dlaczego nie stawi się ani jeden fachowieć i nie powie:

tak ja mam blogi które są dobrze i mądrze linkowane - jestem pewien że precle na nich znacząco pomogą każdej stronie - jak chcesz dam przykłady na pw

na to liczyłem - miałem cichą nadzieję że wejdę na majestiseo - wpiszę te nazwy i szczęka mi opadnie - tak ku**a to jest gość któremu warto zaufać - pomyślę

naprawdę nie ma tu takich ?

programy.zagrosze.com - musisz napisać program ? zrobimy to za Ciebie ;)

pisanie programów na zamówienie, zaliczenie, zlecenie...

Nie ma dobrych ale są mniej złe:) brandy, mieszane...

Ja bym Ci zaproponował szkolenie u Xanna - może zrozumiesz co pie..sz - nawet je opłacę bylebyś głupot nie pisał - tylko, że wiem iż to nierealne.

Dobry link jest jak Yeti lub rycerz Jedi ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgredzik, ja chętnie się wkręcę za niego - obiecuje nie pierd*lić głupot :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zacznijmy od tego - po jaką cholerę google ściga "nienaturalne" linki ? Przecież to nie ma żadnego znaczenia!

A no po taką, żeby mieć pretekst do usuwania stron z wyników, aby wciskać w ten sposób reklamy, które są absuradalnie drogie i zupełnie nieskuteczne. Gdyby tego nie robili nikt nie kupowałby reklam, google by zbankrutowało i wizja podboju świata legła by w gruzach :)

Czyli już wiemy - nie ma złych i dobrych linków. To jakie linki są dobre ? A no takie ze stron, z których nikt inny nie korzysta. Ze stron nie wykrytych przez google (disavow) oraz ze stron, których nie są w stanie namierzyć.

Gdzie znaleść takie linki ? Podpowiedź - tam, gdzie nikt inny nie szuka :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

@zgredzik, ja chętnie się wkręcę za niego - obiecuje nie pierd*lić głupot :P

Jakoś Ci nei wierzę :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

na to liczyłem - miałem cichą nadzieję że wejdę na majestiseo - wpiszę te nazwy i szczęka mi opadnie - tak ku**a to jest gość któremu warto zaufać - pomyślę

naprawdę nie ma tu takich ?

Zastanów się - ktoś ma zadbany blog i tu da jego namiary - zaraz zostanie zapamowany wpisami w katalogach i linkami z SWLi ;) Konkurencja pomoże ;)

Większość SEO blogów ma dobre linki, tak ciężko poszukać samemu? ;)

Pomijam fakt, że DOBRA witryna POWINNA mieć linki z kopii wikipedii i nieco linków spamowych ;) Zatem to co piszesz to utopia i bez wątpienia dobry serwis nie ma samych krystalicznych linków.

Piszesz, że jałowa dyskusja a dostałeś sporo informacji, których nie przyswoiłeś ;)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

ciekawa dyskusja się wywiązała - ale szczeże przyznam że strasznie jałowa ...

nie rozumiem dlaczego nie stawi się ani jeden fachowieć i nie powie:

Podesłałem Ci link gdzie się ludzie ogłaszają że chętnie przyjmą wpisy. Byłeś ? Sprawdziłeś ? Zadałeś pytanie? Przecież ja się za Ciebie nie będę pytał. Mam Ci opublikować na moim blogu o motoryzacji czy turystyce ? Jak lubisz pisać możemy się dogadać co do linkowania :)

Intruder - najciemniej pod latarnią :) . Nie spodziewał bym się ile ciekawych linków mozna zdobić na bardzo polularnych stronach gdybym nie trafił.

tak ja mam blogi które są dobrze i mądrze linkowane

tak mam

jestem pewien że precle na nich znacząco pomogą każdej stronie

nie jestem pewien

jak chcesz dam przykłady na pw

jeszcze nie oszalałem ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności