Skocz do zawartości

dobre linki ? - czy jest w ogóle coś takiego ?

barpas

Rekomendowane odpowiedzi

To jakie linki są dobre ? A no takie ze stron, z których nikt inny nie korzysta. Ze stron nie wykrytych przez google (disavow) oraz ze stron, których nie są w stanie namierzyć.

Gdzie znaleść takie linki ? Podpowiedź - tam, gdzie nikt inny nie szuka :)

i to jeszcze nic pewnego ;)

w końcu takie linki też mogą okazać się "złe" w oczach korpogoogle ;-)

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie rozumiem dlaczego nie stawi się ani jeden fachowieć i nie powie:

tak ja mam blogi które są dobrze i mądrze linkowane - jestem pewien że precle na nich znacząco pomogą każdej stronie

Szukałeś na Allegro? Bo ja tam ich widzę na pęczki...

Dobre linki to te, dzięki którym strona jest w topach i się w nich utrzymuje.

Dla jednej strony te co są dobre linki, mogą być złymi dla innej strony.

Nie ma jednoznacznej definicji.

Domena, linkowanie i ocena po wynikach, ich utrzymaniu określa czy te akurat nasze są złe, czy dobre ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

To jakie linki są dobre ? A no takie ze stron, z których nikt inny nie korzysta. Ze stron nie wykrytych przez google (disavow) oraz ze stron, których nie są w stanie namierzyć.

Gdzie znaleść takie linki ? Podpowiedź - tam, gdzie nikt inny nie szuka :)

i to jeszcze nic pewnego ;)

w końcu takie linki też mogą okazać się "złe" w oczach korpogoogle ;-)

Nie mogą, ponieważ nie znajdują się w ich bazie oflagowane jako "złe". Testowane przeze mnie wiele razy. Mam kilkadziesiąt domen linkowanych z takich właśnie źródeł - każda z tych domen zajmuje wysokie pozycje i ich pozycje są stabilne. Gwarantuje, że tych domen nic nie rusza, żaden update :) Problem polega tylko na tym, że takich linków mam niewiele - wystarczą na średnie i łatwe frazy ale na konkurencyjne jest ich za mało.

Linkując złymi linkami domeny są usuwane z wyników błyskawicznie nawet na bardzo łatwe niszowe frazy. Odrzucam teorię jako miałaby to robić ręczna moderacja - to jest niemożliwe - fraz jest zbyt wiele, stron z Internecie również. To wszystko robi automat. To, że linkuję część domen złymi linkami i utrzymują się w wynikach zawdzięczami czystemu przypadkowi - po prostu algorytm gdzieś robi błąd i nie wykrywa takich domen ale i na nie przyjdzie czas :)

ps. to również wynika z tego, że botów google jest wiele - każdy pełni inne funkcje. Gdy bot główny wykryje jakieś nieprawidłowości wysyłany jest inny bot, który sprawdza same linki i porównuje z ich bazą. Być może po prostu z jakiegoś powodu ten bot nie odwiedza takiej strony mimo, że otrzymał request :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Linki złe, linki dobre ... rany jaka owocowa dyskusja :D

Cały czas pokutuje u Nas przekonanie że linkami dużo zdziałasz ... no może cza najwyższy zmienić jednak podejscie ? Linki to nie wszystko. Liczy sie jeszcze SEO on-site.

Odnoszę wrażenie że rzucacie się jak ryba wywleczona na piaszczystą plażę i nie wiecie w którą stronę do wody ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Czyli gadają o Yeti :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zdaje się, że po kimś powtórzę, ale... nie ma złych linków. Są tylko źle użyte :)

Bardziej można by powiedzieć, że sa linki ze złych miejsc po prostu :)

Wracając do tematu, dobre linki to takie, które są użyte gdzieś w tematycznym miejscu, mają neutralny anchor i oprócz samego faktu przekierowania do naszej strony, przynoszą nam systematyczny ruch, czyli pochodzą z wartościowych miejs, do których ktoś zagląda i klika w odnośnik do naszej strony.

Pozdrawiam, Vanda
ogolne-tematy.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności