Skocz do zawartości

Jak odróżnić wartościowy katalog stron od tego złego

Krzysztof_kf

Rekomendowane odpowiedzi

A o tym porozmawiaj sobie z kimś kto nie zajmuje się SEO ;) najlepiej z jakimś "zielonym" właścicielem strony i zapytaj go do ilu katalogów dodał swoją stronę :)

no i tu jest cały szkopuł - ogromna ilośc firm jest dodana do róznego typu katalogów często bez wiedzy właścicieli. Ale co odróżnia takie katalogi od sełowych ? Brak anchora :) - baaa ... nawet moja firmówka jest w 4 katalogach chociaż do żadnej nie dodawałem - a za to dostałem wiele propozycji "na TOP w google " , "top w google w 3 dni" i dodania do superextra katalogu za kilka stówek :). Katalogi są już normalnością.

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale nie sądzę żeby wiedział czym się google kieruje ustawiając serpy.

Po latach pracy, obserwacji, analizy będziesz i Ty wiedział.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

. Katalogi są już normalnością.

Dla kogo ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@up

Dla tych co siedzą w internetach

https://www.google.p...615.p5XwKgagnc8

Taaa... i co to k... ma być ? KOnkurs piękności ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

katalogi są polską normalnością, ich fenomen polega na tym że SĄ, i że łatwo do nich dodać link,a oraz znaleźć jako miejscówkę do dodania linka. Przeciętny katalog ma parę/kilkadziesiat BL przychodzących, przeważnie spam po podobnych miejscówkach i dziesiątki tys BL wychodzących (może oprócz kilku katalogów perełek ). więc jakby nie był skonstruowany algorytm, to ten link musi być słaby. Widziałem oburzenie po poście o tym że aby wpis w katalogu dawał mocnego linka, musi być dopalony, ale TAK po prostu jest, czy to się komuś podoba czy nie, czy niszczy katalogi czy nie, czy wqrwia właścicieli katalogów czy nie.

coś musi być w tym że katalogi są normalnością, cały czas powstają nowe inne padają jest pełno tego w sieci.

Dobrych,mocnych czy tam coś dających lub jak inni mówią nieszkodzących jest kilka :D a reszta po prostu sobie egzystuje w sieci :D

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

a reszta po prostu sobie egzystuje w sieci

Dopóki są chętni na dodawanie stron do katalogów to owe katalogi będą istniały. Gdyby zainteresowanie katalogami spadłyby do absolutnego zera to wymarłyby one niczym dinozaury.

Jeden z nich korzysta, inny nie - świat mimo wszystko dalej się kręci.

Potrzebujesz linków? Pisz!

Dawniej wartościowe katalogi rozróżniało się na podstawie tego, czy wymagają unikalnego opisu oraz czy wpisy są moderowane. Tego typu katalogi, jeśli spełniały te wymagania mogły być uznane za wartościowe.

Jak to wygląda obecnie? Ja bym patrzył oprócz tych dwóch powyższych czynników na domenę i jej ogolną reputację.

Pozdrawiam, Vanda
ogolne-tematy.pl

Widziałem oburzenie po poście o tym że aby wpis w katalogu dawał mocnego linka, musi być dopalony,

Nie musi być dopalony ale podlinkowany. Dopalenie i podlinkowanie to dwie różne rzeczy. Należy to rozróżnić.

Gimbusy i inne pozycjonery nie wiedzą jaka jest różnica, więc dopalali i dlatego zajechali katalogi. Podobnie jest z każdą publiczną miejscówką. Tylko prywatne jeszcze żyją i dają efekt.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Podobnie jest z każdą publiczną miejscówką

Oj nie z każdą ;D To, że jakaś miejscówka jest publiczna (można na niej zostawić linka za darmo i nie jest zaspamowana) nie oznacza, że byle gimbus ma ją na swojej liście i wie co z nią zrobić.

ale nie sądzę żeby wiedział czym się google kieruje ustawiając serpy.

Po latach pracy, obserwacji, analizy będziesz i Ty wiedział.

Właśnie o takich gimbach pisałem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Właśnie o takich gimbach pisałem

Słodzisz mi a jestem tylko 4 miesiące młodszy od Ciebie :) . Ale powiem Ci szczerze że chciał bym być znowu gimbem :). Może wtedy zniżył bym się do Twego poziomu i został bym drobnym [xxxx xxxxxxxx] ściemniąjącym o PR w katach .Ze też człowiek musi się tak poniżać żeby dostać te kilkanaście zł za multokod.

Właśnie o takich gimbach pisałem

Słodzisz mi

Jeśli blake słodzi to ja jestem Królewna Śnieżka.

Ale powiem Ci szczerze że chciał bym być znowu gimbem :).

Przecież nawet nie dorosłeś do gimba - długa droga przed tobą...

edit: więcej już nie będzie.

Tyle lat jest te forum, ale dotychczas wielu z nas nie uzyskało pomocnej dłoni dotyczącej, jak odróżnić wartościowy katalog od tego który nam może zaszkodzić. ....

Pytanie najważniejsze to: wartościowy dla kogo ???? Dla właściciela strony zeby pozyskać dodatkowy ruch czy dla Google ??? Bo to dwie różne rzeczy

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności