Skocz do zawartości

Filtr na top10

Rekomendowane odpowiedzi

przetestowałem z sukcesem taki mini filterek na top10, nawet 1000 linków z wiki z 1 strony nie pomoże, możesz nawalać czym popadnie linki idą w gwizdek, trzeba zdejmować linki aż do momentu aż stronka zacznie spadać, 50-60-70%BL i dopiero wtedy zacząć powoli spokojnie linkować z dobrych źródeł.

@Arkaszka dobry post

@kung fu seo typowe nabijanie postów swoją niewiedzą

Samozwańczy recenzencie postów. Twój post nie dość, że niczego nie wniósł, to jeszcze jako pozamerytoryczny powinien zostać usunięty. O braku wiedzy w temacie nie wspomnę, niech Cię dalej męczy własna ignorancja.

Miałem stronę po pingwinie 2.0. Wyszedłem z niego, ale po początkowych miejscach w top10-5 pozycje zaczęły spadać. Nie ściągałem żadnych linków, ale przyjrzałem się uważnie znajdującej się powyżej mnie konkurencji i wyciągnąłem wnioski. Obecnie główne frazy zajmują top1-4. Najbardziej cieszy, gdy po zmianie strategii domena potrafi zajmować dwa miejsca w top5.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Miałem coś takiego na kilku stronach testowych... Zawsze 1 miejsce, tyle że na drugiej stronie z wynikami :) Olałem temat i nic z tym nie robiłem... Po paru miesiącach wszystko wróciło do normy. Podejrzewam że wprowadzili coś takiego do algorytmu, że wywala na drugą stronę wyników... bo co zrobi właściciel firmy który żyje ze strony..? Wykupi Adwords

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Tak jak napisał Arkaszka - odejmujesz linki i potem dodajesz "te lepsze".

Druga metoda: subtelnie odejmujesz linki nazwijmy je te gorsze i jednocześnie optymalizujesz treść.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak byłem mały ojciec zawsze mi tłumaczył że kapowaniem daleko nie zajadę i do dziś się tego trzymam, na stronkę docelową tkz brandowe linki, mogę siać gdzie popadnie, linki z anchorem, staram się umieszczać w źródłach nad którymi mam kontrolę.

Kung Fu Seo, ty opisujesz inny przypadek, tu chodzi o nieskalaną wszelkim paskudztwem stronkę, która nagle zatrzymuje się w top20, i napierniczanie w nią kolejnymi linkami nic nie daje, stoi jak zaklęta, choć oglądając ilość/jakość BL oraz optymalizacje, powinna być już nawet nad adwordsami :)

Hermit chodzi mi głownie o linki z anchorem, bo te zdejmowałem.

Z takim przypadkiem może się i nie spotkałem, ale postąpiłbym tak samo, no, przynajmniej do pewnego momentu. Przyjrzałbym się stojącej wyżej konkurencji. Jeśli problemem faktycznie byłaby zbyt duża ilość linków, dowiedziałbym się o tym po kwadransie analizy.

Edyta: W ogóle problemem tutaj jest stawianie sprawy według schematu "auto przestało mi jechać, co robić?". Tymczasem bez porządnego sprawdzenia jego głównych podzespołów pomóc się po prostu nie da.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

@Arkaszka @Zgred

Korzystacie w takich przypadkach z disavow?

Nie. Od listopada jak wrzucisz wszystko do disavow to i tak RRka jest negatywna - trzeba fizycznie usunąć odnosniki więc tak czy siak nie opłaca się robić dużego DT bo to strata czasu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności