Skocz do zawartości

Jak znaleźć właściciela bazy mailingowej?

tyszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Mój mail trafił do jakiejś bazy która non stop albo zmienia właściciela albo odsprzedawana jest w formie kopii innym podmiotom. Codziennie dostaję maila który ma taki sam schemat:

Nie widzisz rysunków? [url="https://horpol-s-a.gwtosending.com/cmVlbHQwODsxdDU5MDMxLTUyNDgxLTAyNQ%3D%3D"]Wciśnij tu[/url]

TREŚĆ

Kliknij tu aby wypisać się z newslettera tego nadawcy:[url="https://horpol-s-a.gwtosending.com/c2JudXVlcmNiczM4MGk7NTgxOTEyMC00MjUxMC01"]Wciśnij tu

Jak zlokalizować podmiot który jest właścicielem tej bazy i co za tym idzie jak się wypisać.

Link który jest aby się wypisać działa ale wypisuje tylko z listy konkretnej firmy np listy mailingowej hotelu a że dostaję z różnych podmiotów to inna sprawa. W skrócie szukam głównego źródła.

Jedyna wspólna cecha tych wszystkich spamów to domena adresu do wypisania się z tej "podlisty"

gwtosending.com

Pozdrawiam.

jeżeli przychodzi na mail firmowy to pozostają tylko dobrze ustawione filtry. jeżeli na adres prywatny, co do którego masz pewność, że nigdzie nie wyraziłeś zgody na syfienie, to prokuratura i przestępstwo ścigane z urzędu.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Ja od 2 miesięcy próbuję wypisac się z newslettera Groupon

You can unsubscribe from the Groupon newsletter for Getaways via this link

i dostaje ten sam tekst:

We've got bad news...

and good news...

Sorry, this page is currently unavailable! Please try again in a few minutes.

Thank you for your understanding,

The Groupon Team

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

UAB "VENITAS"

REGON.: 302801494

NIP: LT100006978716

Ul. Pramones 97, Wilno

LT-11115, Litwa

napisz do nich Flash-List.pl po mailu z prośbą o usunięcie wszystkich maili z @ domena przestałem dostawać po 5 reklam od nich :)

Zapraszam kolekcjonerów do sklepu numizmatycznego cndukat.pl bogata oferta banknotów, akcesoriów.

A ja wrzucam do filtra spam na serwerze, nie jest łatwiej?

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

ja tam nigdy nie pamiętam żebym się do jakiegokolwiek grupona zapisywał a i tak wysyłają...

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności