Skocz do zawartości

Topy na kilkudziesięciu nofollow?

jamcito

Rekomendowane odpowiedzi

Jest strona na topie na dość trudną frazę (wiem zaraz powiecie, że trudna wg mnie) sprawdziłem linki i wyszło mi, że ma tylko kilkadziesiąt linków (niektóre kila razy), prawie same nofollow, w dodatku prawie wszystkie prowadzą ze stron do sprawdzania pozycji strony, jej contentu itp.

Faktem jest, że content strony idealnie pasuje do frazy i contentu jest sporo.

Czyli można mieć 1 na samą treść, bez praktycznie linkowania, czy może są jakieś sztuczki (może coś z 301), o których raczej tu nie wyczytam? :)

Chyba, że linki nofollow ze stron SEO same w sobie mają dużą siłę...

prawie same nofollow, w dodatku prawie wszystkie prowadzą ze stron do sprawdzania pozycji strony

"Prawie" robi wielką różnicę.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Masz na myśli pozycjonowanie kilku witryn, a następnie przekierowywanie ich przez 301 na adres docelowy? Myślałem, że to już przeszłość :)

@faktor.biz w robots.txt czysto, ale czy to jedyny sposób na blokowanie robotów, czy w .htaccess sie ich już nie blokuje?

@MaxOan sprawdziłem wszystko co mogłem, a że mało mogłem... dlatego jestem tu, żeby (o ludzka naiwności) wiedzieć więcej.

Pewnie ukryte linki...

Masz na myśli pozycjonowanie kilku witryn, a następnie przekierowywanie ich przez 301 na adres docelowy? Myślałem, że to już przeszłość :)

Dalej się sprawdza, więc dlaczego przeszłość :)

Nie wiem, jak zwykle ludzie różnie piszą :) W sumie sposób (z pkt. widzenia laika) jest dobry. Zakładasz ileś tam stron, napier...sz do nich blastami na określone frazy i czekasz. Jak nie ma bana to robisz po kolei z każdej takiej strony 301 na właściwą stronę. W ten sposób minimalizuje się szansę na otrzymanie bana przez stronę główną. W dodatku trudno innym dojść skąd u ciebie taka moc :D Same(?) zalety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności