Skocz do zawartości

Znów straszą nas Goolersi

radek

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób może Google podjąć działania wobec jakiegoś SWLA - pytanie praktyczne.

Czy poprzez analizę stron na których są umieszczane linki Prolinka czy Seopilota i wykrywanie stron o jakiejś standardowej, typowej strukturze zapisu takich linków, czy poprzez np grzebanie w zzasobach Prolinka czy Seopilota (np wyszukiwarką) i wyciąganie stamtąd stron, które się są tam zarejestrowane?

Zwiedzając Rzym i inne ciekawe miejsca w Europie www.weuropie.pl

poznajemy również zakątki Polski witajpolsko.pl

• Odpowiedzi 193
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to uderzy w całą branże bierz pod uwagę, zę jeśli rozwiążą problem SWL publicznych beda mieli czas na zajęcie się innymi metodami które wspomagaja pozycjonowanie

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

ktos komus zaszkodzil.takie dzialanie googlarzy to dobre posuniecie-jesli juz maja cos robic to niech ida tym tropem

litości, pol-roku temu miałeś w stopce "nareszcie Google zrobiło coś dobrego" teraz "Google nie potrafi zrobić nic dobrego", wstrzymaj emocje, bo naprawdę jutro nic w SEO nie zmieni się/

to uderzy w całą branże bierz pod uwagę

nic nie uderzę, oprócz chwilowego wzrostu cen na punkty i zwiększenia źróbków rejestratorów domen.

Ja stron donorów pod e-weba akurat dużo nie mam - wszystkie na razie stroją. w Got mam nieco więcej też na razie site są.

dokładnie mam na mysli chwilowe uderzenie

zobaczymy na razie interesuje mnie czy ktos u siebie zobaczył podobne uderzenie czy tylko mi sie poszczęściło

chodź domeny poszły na róznych hostingach, na różnych IP, od śmieci do normalnych stron tylko ze emitujących SWL

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Właścicielom stron robionych pod SWL współczuję, każdy miał jakiś pomysł na biznes; twórcom SWL-i też współczuję, bo to ***juowo jak ktoś niszczy system do wyświetlania linków w celu promocji innego systemu (Adwords). Pomimo, że nie jestem fanem SWL-i, to chłopaki co Was nie zabije, to Was wzmocni - jako przedsiębiorca się z Wami solidaryzuje.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Ale to jest dobrze pomyślane, polecieli dawcy, biorcy stracą pozycje...

Chociaż nie zdziwie się jak będą też bany dla biorców w drugim etapie.

W każdym razie, panowie - wspieram to co mówił Robb, jakieś 3 miesiące temu wycieli mi wszystko ręcznie, wróciłem, da się.

Czas na testy.

ja miałem niecałe sto domen w Gotlinku (na własne potrzeby - nie jestem sprzedawcą) i z tych stu domen zostało mi dzisiaj może 20 sztuk;

w zeszłym roku proces wycinania site'u trwał kilka dni, także mam duże szanse, że wytnie mi wszystko;

i druga uwaga - w zeszłym roku, przy obowiązywaniu bonusów za IP i TLD wystarczyło zarejestrować ok. 20% domen więcej i po kilku/kilkunastu dniach straty miałem odrobione z nawiązką;

w tym roku - po ostrym cięciu bonusów za IP i TLD - takie posunięcie jest nieopłacalne;

liczę w tym temacie na jakieś konkretne posunięcie adminów Gotlinka (czyt. przywrócenie bonusów), bo na tych zasadach, które teraz obowiązują wątpię, żeby system się podniósł

nie wiem jaka jest sytuacja w innych systemach - mam tylko trochę Gotlinka;

pozdrawiam

Panowie, oberwały nie tylko rotacje

mówisz o SWL czy o grupach?

sprawdzam statlinka, ale póki co nic nie widzę zbanowanego, u kogoś pobanowało domeny w statlinku?

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

element wspólny

site: dla domeny która ma 3 dni

site: dla domeny która ma 4 dni

site: dla domeny która ma 7 dni

?

nie wiem przez jakie IP są odpytywane parametry stron w swlach ale jak je mają to wszystko jak na tacy ;) cacy

a teraz 150x więcej niż banbotgoogle ;P

to zapewne (bany) początek grubszej akcji :)

multikonto

@bori79 - poleciały typowe precle, katalogi na różnych skryptach. Oczywiście w części - ale nie wiadomo, czy to koniec banowania, czy dopiero pierwsza faza do podgrzania atmosfery. Z przykrością obstawiam to drugie.

Wygląda na to, że bardziej wymyślne i ładne dla oka zaplecza zostały (dotyczy też precli i katalogów).

bany na katalogi lecą aż iskrzy ... i ja też.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności