Skocz do zawartości

Prośba o ocenę sklepu internetowego - akwarystyka

Robert Rodziewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Strona zbudowana na Wordpress + woocommerce.

Proszę o ocenę wizualną oraz optymalizacji na przykładzie dowolnego produktu (Tytuł, grafika, menu i przyciski)

https://www.aquariumequipments.com/

Do strony zostanie dodany regulamin oraz grafiki związane z płatnościami oraz dostawą.

Dziękuję.

POLONIA%20IRLANDIA%20LOGO.png Wiadomości z Irlandii: PoloniaIrlandia.pl | Irlandia Forum PoloniaIrlandia.pl/forum

Jak widzę dane z pluseo.pl to mi nie dobrze... Jedno z najgorszych urządzeń, które nie pokazuje faktycznych danych o witrynie.

Co do wyglądu sklepu to szału może nie ma, ale ładny i schludny.

Nie jestem fanem sklepów na Wordpressie ale przy małej liczbie produktów jest całkiem ok.

Nie ma sie czego wstydzić.

Dziękuję za odpowiedzi.

Sklep będzie posiadał około 300 produktów. Chciałem maksymalnie uprościć elementy strony skupiając uwagę na produkcje. Na obecną chwile dodawane są produkty, które są optymalizowane bod względem frazy:

- nazwa produktu (Keyword)

- opis produktu

- 2 grafiki (Każda zawiera keyword - tytuł, opis, alt, itp)

W kodzie średnio wyszukiwana fraza na produkcje występuje ponad 15 razy (Użycie H2, strong, itp)

Kolorystyka przycisku czerwony (czytałem analizę w której były testowane kolory przycisku zakupu np. zielony, niebieski i czerwony, który uzyskał największą konwersje docelową)

Po zakończeniu dodawania wszystkich produktów, strona zostanie uzupełniona o elementy typowe dla sklepu (płatności, wysyłka w formie graficznej w stopce). Dodana zostanie Landing Page - Special Offer - będzie ona wykorzystywana do wszystkich działań marketingowych typu reklamy, social media.

Jeżeli mogę prosić o ocenę na wybranym produkcje optymalizacji kodu pod względem ilości key word i innych elementów np:

https://www.aquariumequipments.com/product/fish-food-tropical-astacolor-600-ml/

Key word pod wyszukiwanie:

1. Fish food (występuje 24 razy)

2. TROPICAL ASTACOLOR (występuje 17 razy)

Czy macie jakieś inne sugestie jeżeli chodzi o poprawę kodu np w wybranym produkcje?

POLONIA%20IRLANDIA%20LOGO.png Wiadomości z Irlandii: PoloniaIrlandia.pl | Irlandia Forum PoloniaIrlandia.pl/forum

zaczynam sobie przypominać dlaczego ostatnim razem przestałem wchodzić na pio ... ach ta konstruktywna krytyka :)

Konstuktywna pewnie. Co pokazują, a raczej nie pokazują dane z pulseo? Na każdej stronie wychodzi, że nie ma description, nikt nie ma wtyczek społecznościowych i tak dalej. Nie wykrywa mi znaczników <h1>, pomimo, że są. Pokazuje linki wewnętrzne jako linki zewnętrzne i dużo by wymieniać. Więc po co to narzędzie skoro nie pokazuje danych zgodnych z rzeczywistością?

Co do oceny sklepu, to w przypadku Kupującego liczy się prostota zakupu, ładny i schludny wygląd, więc pod tym względem można oceniać także sklep. Co do optymalizacji to dużo nie trzeba, aby sklep był zoptymalizowany. Wystarczy odpowiednie title, description, znaczniki, alty do zjdjęć, <h1...n> i oryginalny tekst. Reszte robi sam Wordpress.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności