Skocz do zawartości

adportal.pl - kolejna alternatywa? Czy nowy lider?

mchrapka

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba bedzie prowadzic dzialalnosc gospodarcza, bo wtedy to niestety, ale tlumow nie bedzie...
To można (przynajmniej mając dzialalnosc traktować jako zaletę - czytaj brak małolatów - czytaj większy prestiż systemu - czytaj większe stawki/więcej reklamodawcow).

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

]To można (przynajmniej mając dzialalnosc traktować jako zaletę - czytaj brak małolatów - czytaj większy prestiż systemu - czytaj większe stawki/więcej reklamodawcow).

Owszem troche prawdy w tym jest, ale aby bylo duzo reklamodawcow, to musi byc tez wielka platforma do reklamy, a jezeli beda przyjmowac tylko potezne witryny, ktore prowadza dzialanosc gospodarcza to zabraknie srednich witryn tematycznych (witryn ktore, wedlug mojego skromnego zdania generuja najlepszy czytaj==>> najlepiej ztargetowany trafik), czyli nie bedzie dobrego targetingu reklamy, a jak wiadomo najwieksza sila reklamy kontekstowej lezy wlasnie w tym, ze dociera do klijenta, ktos jest na witrynie o kanarkach, to reklama sklepu zoologicznego sprzedajacego karme dla kanarkow go zainteresuje. Coz z tego, ze beda wielkie serwisy typu Rzeczpospolita, jak potencjalny reklamodawca sprzedajacy np. karme dla kanarkow bedzie sobie mogl taka reklame wyswietlac, pytanie tylko po co ....

Prawda jest taka ze niewielki procent wlascicieli witryn prowadzi na nie dzialanosc gospodarcza, gdyz sie to nie oplaca, oczywiscie jezeli zaczyna sie prowadzic wieksze serwisy, albo do tego jakis drobny handel online, albo uslugi online to sytuacja sie zmienia. Ci ostatni skozystaja na tym :). Ludzie ktorzy prowadza cos wartosciowego nawet, ale tylko hobbystycznie >>> nie zarobia.

Ale to tylko takie rozmyslanie o du**e Marynie.... bo system rownie dobrze moze sie okazac jeszcze gorszy od onetowego kontekstu. Poczekamy, zobaczymy :D.

krytyka zawsze mile widziana .... i podstawa każdej nowo powstajacej onstytucji :)

Jednak wchodzac na rynek chyba wiedza czego chca. Chca wejsc profesionalnie i chyba tez tak zreszta bedzie.

Kusza od poczatku wielkimi nazwami typu: Rzeczpospolita, Przekrój ...

Zawsze jest wiele obaw, ale to chyba normalne. Mówimy kolejny program Kontekstowy, aa mamy na mysli kogos kto moze rywalizowac z Google.

Wydaje mi sie ze wystarczy, ze zaczna rywalizowac z AdKontest i to bedzie juz wielki sukces.

A sukces ten pujdzie w obu kierunkach. Jeden drugiego bedzie mobilizował do aktywnego dzialania i walki o klijenta ( wykladowce)

'odezwiemy się w ciągu dwóch dni, bla, bla, bla...'

- jasne. Wygląda, że to będzie to standardowe

polskie przedsięwzięcie.

Szy.

ty się śmiej ... ja od trzech tygodni kupuję dedyka w USA, i wymieniam się mailami - na razie dostałem umowę do podpisania (fakt, że również mi się specjalnie nie spieszy więc ich nie poganiam) a dedyk w sumie fajny bo mam pierwsze trzy miesiące za 1$ [nie pytać jaki hosting, bo to oferta dla obecnego klienta firmy powiązanej kapitałowo z tą w której kupuję hosting :-)]

• 3 tygodnie później...

3/4 strony nie dziala inki itp. nigdzie nie widac ich reklam to chyba sluszne uzasadnienie. Do tego brrak aktualizacji strony to jakby powiedziec wystawca "pocalujcie nas w d...". Do tego ani widu ani slychu od nich. Zglaszalem strony ponad mln wyswietlen 0 odzewu.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności