Skocz do zawartości

Filtr - zdejmować czy nowa domena?

aragz

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz będzie jak w mieście. Będą wielkie hipermarkety, korporacje, a reszta niech zdycha.

Nie wiem o co tyle lamentu.

Ja świetnie sobie radzę wśród hipermarketów, korporacji i innych. Nawet czerpię z tego korzyści, które mnie zadowalają.

Podobnie jest w internecie. Należy jednak przestawić myślenie, czyli dostosowywać się na bieżąco do sytuacji. Tak jak w życiu. :)

Kto się nie rozwija, ten stoi w miejscu, a ten kto stoi w miejscu, ten się cofa. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 3 tygodnie później...

Wiem jednak ile trzeba czekać na odpowiedzi od G z przykładami nie naturalnych linków

Pomijając ilość linków to trwa od tygodnia do miesiąca.

Tydzień, jeżeli masz w d... kolegów i ich zasoby, pobierasz z GWT, analizujesz linki follow, zgłaszasz te szkodniki i po tygodniu odpowiedź.

Uczciwiej jednak jest najpierw przeanalizować linki, wybrać te szkodzące i postarać się zdjąć lub zamienić na nofollow. To niestety trochę trwa, więc całość zajmuje zwykle do miesiąca. Oczywiście, jak ktoś ma dziesiątki K linków do zdjęcia to problem, ale jak do tej pory to tylko raz dostałem do odfiltrowania stronę która miała 5K domen/200K linków i nie doszliśmy z klientem do porozumienia cenowego ;-)

Zwykle po automatycznej analizie zostaje kilkaset domen, więc to nie jest aż taki problem.

Czasami jednak są ciężkie przypadki jak mam teraz.

W listopadzie dostałem od Klienta domenę które podobno całe lata było na top1 a w listopadzie poleciała pozycje 200-300.

1. Brak działań ręcznych;

2. Dużo błędów na stronie, np. ten sam head dla wszystkich podstron, nieistniejące zdjęcia i pliki instrukcji, itp...

3. I teraz najlepsze ;-), 2,5K linków to jeden anchor exact match na główną. I tylko tyle.

Niestety, linki takie że bez głębszego zastanawiania się 99% do usunięcia.

Zmiany i efekty.

1. Po zmianie skryptu strony i optymalizacji skok na pozycje 80.

2. Po analizie linków i zgłoszeniu 60% skok na pozycje 30-40.

3. Dodawanie dobrych linków.

4. Ponowne zgłoszenie praktycznie wszystkich pozostałych złych linków, skok na pozycje 16-20.

Ale jest dziwna sytuacja bo domena na główną frazę, właśnie tę exact match na która była linkowana buja się od 6 do 25 pozycji, co 2-3 dni, ale z tendencją wzrostową.

A dodatkowo to ktoś "pomaga" teraz domenie bo ciągle pojawiają się dziwne linki z kiepskich precli. Myślę, że to ktoś ma kopie starych precli i ciągle stawia nowe. Błędne koło.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności