Skocz do zawartości

Wnioski Po Zbanowaniu Stronek Z Swl

Laskas.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko sprowadza się do tego, że każdy serwis, a co za tym idzie backlink profile jest inny. Będą wskazywać te linki, które według ich magicznego algorytmu odbiegają od "poprawnego" modelu lub go zaburzają, i tyle. Tym samym, porównywanie się traci kompletnie sens, na serwis i jego linki trzeba patrzeć indywidualnie.

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie należy szukać wzorca nienaturalnego linka. Tak jak Maxpan wcześniej pisał, dla jednej witryny ten sam link będzie naturalny a dla druguej nie. Algorytm jest cały czas modyfikowany i zmieniany, nie znamy założeń gogle jak i wprowadzanych zmian. Tyle.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@MaxPan wydaje mi się że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem!!! Proszę podaj mi w którym miejscu napisałem że chce informacje z jakiego skryptu lub strony są linki!!! Chodzi mi jaki anchor text miały te linki, a nie gdzie były czy z jakiego skryptu.

Dalej nie rozumiem co Tobie da informacja, że ktoś dostał jako przykład nienaturalnego linka jakiś post na drupalu z linkami i w treści? Coś to zmieni? Nic, bo drupale dalej działają, szczególnie te nie zaspamowane

Ja dalej nie widzę co mają twoje odpowiedzi do mojego pytania!!! O żadne skrypty nie pytałem. Dobrze wiem jakie skrypty są punktowane.

chyba zauważyłeś ze zacytowałem Michała, ale całkowicie podzielam jego zdanie

To że ty podzielasz to nie znaczy że wszyscy. Bo cytujesz, a dalej nie potrafisz dać przykładu, nawet abstrakcyjnego. Że na jeden stronie link z konkretną frazą może szkodzić, a na innej pomóc.

Mi jako przykłady w korespondencji do "Reconsideration request" google podaje strony z typową chamówą: strony naszpikowane linkami, linki z bezczelnymi anchorami typu "sklep motoryzacyjny warszawa". Prawdę mówiąc do wyłapania takiej strony nie potrzeba działań ręcznych, wystarczy automat. Ostatnie 3 strony z korespondencji to były 3 precle.

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Sorki jak się obraziłeś, nie było to moim zamiarem. Ale to ty cały czas narzucasz mi, że pytam się o bzdury, na dodatek nie odpowiadasz na moje pytanie, tylko piszesz o czym innym. Ja nadal uważam że moje pytanie jest całkowicie sensowne. Że według ciebie nie to sorry, nie muszę uważać jak ty.

Nie miałem tylu filtrów aby wyciągnąć sensowne wnioski. MI Google tylko podał przykłady linków gdzie były konkretne frazy. Ani razu nie miałem przykładu na adres strony lub na frazę nie dosłownie związana ze stroną.

@Tobi o taka odpowiedz mi chodziło. Czyli jak mi.

Napisze od razu czemu się pytam, to może się wyjaśni.

Głównie chodzi o to że jest dużo łatowych i średnich fraz które można pozycjonować linkując samym adresem, a strony wchodzą dzięki optymalizacji. I czy takie linkowanie jest bardziej bezpieczne. Bo wzmacniam tylko stronę ale bez konkretnych fraz.

jestem za stary na obrażania się, ale 3 wykrzykniki zdecydowanie mówią o podwyższonym glosie :D

Wiec słuchaj, z mojego doświadczenia wynika że w powiadomieniach mam nawet linki bez anchora jako sam URL, Google to uznaje ich za link przekazujący PR. Ogólnie to te wszystkie linki "brandowe" i linki bez anchora niczym się nie różnią od innych linków, i Google tak samo podaje ich w przykładach jako nienaturalne jeśli to link dofollow.

Co do tego co napisał Michał to jest to 100% prawda miałem strony co dostali powiadomienia o linkach z tym samym anchorem z miejscówek którymi do dzisiaj pozycjonuje.

Wiesz wilków bać się - do lasu nie chodzić. Takie powiedzenie jest. Trzeba robić swoje, tylko nie przywiązuj się do jednej domeny, lub domenę jako brand nie pozycjonuj agresywnie. W topy wpychaj stronki na domenach co maja wartość (cena rejestracji + cena linków co już dodałeś)

Każdy kto dostał bana trafił do KRG - krajowego rejestru google. Każdy kto chce się wypisać z KRG musi pokazać że przestał używać swl.

Od 5 lat do nich pisze ze przestałem używać SWL albo że to nie ja go używam tylko konkurencja mnie wali po całości, większość przypadków pomaga

Marketing internetowy dla firm

a ja tak prowokacyjnie wrzucę kamyczek i se pójdę hehe : od lat działa ciągle to samo, nic się nie zmienia (w sensie znaczącym, nie mówię o pierdołach), kolejne niby "updaty" to akcje "wywalania domen, bo $ z AdWordsów brakuje". Robi się akcja niczym burza nad miasteczkiem, ileś tam domów trafi i wychodzi słońce. Nic się nie zmienia kto nie oberwał miał szczęście, kto oberwał stawia taką samą chałupę, jest kilku co się przestraszyło i stawia super wypasione ze schronem, myślą że są ponad to. I znów przyłazi burza wali gdzie popadnie obrywa i ten wypasiony i ten co mu się ledwo ściany trzymają. I tak zabawa trwa w kółko...

P.S. Oczywiście warto minimalizować ryzyko trafienia i nie stawiać 10 piętrowca jak obok same maleństwa, ale i tak o pełnym bezpieczeństwie mowy być nie może.

Nie trać czasu na tego typu dyskusje, to naprawdę nie ma znaczenia o czym juz Ci tu wyżej napisano. Rób swoje i naucz się pewnego dystansu do tego co się dzieje. Po latach taka nocka, gdy nagle efekt miesięcy czy lat pracy idzie w cholerę nie robi już wielkiego wrażenia. Inaczej w tej branży od pewnego czasu już się raczej nie da. Szkoda zdrowia :)

Prawdę mówiąc do wyłapania takiej strony nie potrzeba działań ręcznych, wystarczy automat. Ostatnie 3 strony z korespondencji to były 3 precle.

Chyba nie myślisz, że wszystkie "ręczne działania" są przeprowadzane ręcznie.....Nawet gdyby zatrudnili wszystkich Chińczyków to brakło by im rąk w tak masowych działaniach.

Chodzi o to, że to TY możesz wykonać ręczne działania zdejmowania linków :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Wydaje mi się, ze za dużo kombinujesz intru - powinieneneś zająć się wreszcie robotą bo prezydentem RP zostaniesz :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności