Skocz do zawartości

Wnioski Po Zbanowaniu Stronek Z Swl

Laskas.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Strony trzaskane kiedyś SWLami dostały dziś powiadomienia o nienaturalnych linkach. Najlepsze jest to, że te linki już dawno zostały odpięte ;).

Odpięte i przeszły w niebyt - ale co z tego wg google coś "mieszano". i teraz musisz się wytłumaczyć do trzeciego pokolenia włącznie.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Są też klienci co powiedzą "ale inni tak robią to i ja robiłem" (i dodawałem swl).

Jeden klient twierdził, że ma dziewiczą domenę. Sprawdzam -> do strony prowadzi prawie 100 tysięcy linków z tendencją nierosnącą. Tłumaczenie:

"A kiedyś dodałem do kilku katalogów" ;)

Spadki pewnie apropo tego https://searchengineland.com/google-targets-two-polish-link-networks-continuing-target-german-link-networks-185124 na 99% chodzi o gotlinka i seomatika. bo dostałem powiadomienia na jedną stronę spamowaną gotlinkiem i jedną seomatikiem a linkowane innymi swl-ami się nie ruszyły. Aż się dziwie że tak długo to potrwało bo waliłem w te domeny ostrym spamem webmaster tools mówi łączna liczba linków do jednej z witryn 1200k:) Wnioski? I tak się opłaciło bo koszty się i tak zwróciły :)

Ps.

A żeby było śmieszniej to strony po dostani wiadomości zanotowały znaczne wzrosty :) Może im guzik w*******l z serpa pomylił się z przyciskiem płaci za adwords? A poważnie pewnie przez ilość powiadomień ich algorytm nie wyrabia i trochę to potrwa.

Ps.

A żeby było śmieszniej to strony po dostani wiadomości zanotowały znaczne wzrosty :) Może im guzik w*******l z serpa pomylił się z przyciskiem płaci za adwords? A poważnie pewnie przez ilość powiadomień ich algorytm nie wyrabia i trochę to potrwa.

Po otrzymaniu wiadomosci spadki są nawet po kilku dniach;)

na 99% chodzi o gotlinka i seomatika

A gdzie tam Seomatik. Wczoraj i przedwczoraj ilość domen w systemie bez zmian. Dzisiaj wydmuchało 3%. Dzień, jak co dzień. Dla porównania 8 grudnia poszło 7,5% domen i nikt nie zwrócił specjalnej uwagi.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

tez dzis dostałem powiadomienie o nie naturalnych linkach

najlepsze jest to iz domena od co najmniej półtora roku jest nie linkowana przezemnie

trzymam ja tylko z sentymentu bo to pierwsza moja witryna jaką miałem

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Powiadomienie też mam, dodatkowo wskazówki dotyczące jakości, marna treść z nienaturalnymi linkami wychodzącymi, ale i tak site jest. Wejścia 100+uu dziennie z google organic. Jakoś tego nie wycięli.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

na 99% chodzi o gotlinka i seomatika

A gdzie tam Seomatik. Wczoraj i przedwczoraj ilość domen w systemie bez zmian. Dzisiaj wydmuchało 3%. Dzień, jak co dzień. Dla porównania 8 grudnia poszło 7,5% domen i nikt nie zwrócił specjalnej uwagi.

Pewnie system nie wyrabia z aktualizacją domen trzeba poczekać i zobaczyć, co będzie za kilka dni bo po moich domenach widzę że w gotlinku nie które są już usunięte a w seomatiku jeszcze nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności