Skocz do zawartości

Wnioski Po Zbanowaniu Stronek Z Swl

Laskas.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Z ciekawości pogrzebałem trochę w analitiksie stron które dostały laurki od google i z google miałem było 60% ruchu z wyszukiwarek a 40% z binga i yahoo :) i z ciekawości sprawdziłem binga i mam 2 top 1 i jedno top 2 podczas gdy w google te frazy latały w okolicach 10 pozycji to się nazywa jakość wyników niech żyje microsoft a google niech spada na drzewo :P

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

intruder2600, a ja linkowałem bezpośrednio z rotacyjnych i stałych i nie mam żadnych spadków. Wyciągnij wnioski. Ja wyciągam taki: za szybko na jakieś wnioski i więcej hałasu niż jest to tego warte. Cel Google zrealizowany. Krótkotrwale pewnie punkciki podrożeją i tyle. Za parę mc wszyscy zapomną i będą się podniecać inną akcją/aktualizacją.

Treningi WattUp.pl

ale macie wnioski ... pozamiatane , ostatnio jak były wyloty to trwało to ok 10 dni od powiadomienia, jeżeli została zbanowana taka ilość domen plus jeżeli oflagowali pozostałe to szarpnie serpami że ohoho poczekajcie waćpan zanim będziecie tutaj opisywać wasze nuklearne doznania domysłowe , jak coś poleciało już to zapewne opierało się się wyłącznie na spamie" jak podliczy moc stron w polsce od nowa uwzględniając to co zbanowane i nie to może zacząć się coś konkretnego dziać, miesiąc , dwa - może szybciej / później ...

biorąc pod uwagę że powiadomienia dotyczą tesh stron nie linkowanych od 2 lat tzn że w okolicy pierwszy pingwin dał jakieś dane do aktualizacji (dane już musiał zliczać z rok wcześniej ) a co za tym idzie - internet nie zapomina ...

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

intruder2600, a ja linkowałem bezpośrednio z rotacyjnych i stałych i nie mam żadnych spadków. Wyciągnij wnioski. Ja wyciągam taki: za szybko na jakieś wnioski i więcej hałasu niż jest to tego warte. Cel Google zrealizowany. Krótkotrwale pewnie punkciki podrożeją i tyle. Za parę mc wszyscy zapomną i będą się podniecać inną akcją/aktualizacją.

To co napisałem to była ironia z mojej strony :)

Ogólnie wnioski są takie - coś poleci, coś pójdzie w górę, coś wytną, coś się pojawi nowego. Wszystkiego nie usuną. Jedyne czego jestem pewien - korzystając z narzędzi google narażasz się na darmowe kary :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Każdy swl można wykosić od środka, dlatego trzeba mieć jakiś system weryfikacji. To jest największy ból każdego systemu :)

Ale chyba tylko po zdobyciu bazy zarejestrowanych tam serwisów...

Czyli jeśli zrobić opcję nie pokazuj w wyszukiwarce domeny, to nie są w stanie wyciągnąć serwisów, które są w SWL'u

Zwiedzając Rzym i inne ciekawe miejsca w Europie www.weuropie.pl

poznajemy również zakątki Polski witajpolsko.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności