Skocz do zawartości

Wnioski Po Zbanowaniu Stronek Z Swl

Laskas.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Tu raczej nie jest potrzebna "szeptanka" tylko wbicie do głów, że to nie jest kwestia swli czy serswueli tylko fakt, że na chwilę obecną nie ma ani jednego aktywnego odnośnika w całej sieci do którego nie mogli by się dopieprzyć ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dokładnie, jak się nie ma do czego doczepić, to patrzą w dane archiwalne i dają powiadomienia za linki umieszczone w 2011 roku :))

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

..... szczególnie teraz, gdy dużo osób, w panice, rezygnuje z SEO na rzecz AdWords.

No to chyba kolega mówi o swoich klientach bo odemnie nikt nie odszedł z pozycjonowania na rzecz Adwords

.... tylko fakt, że na chwilę obecną nie ma ani jednego aktywnego odnośnika w całej sieci do którego nie mogli by się dopieprzyć ...

Nie prawda te na blogu Google są naturalne :-P

Marketing internetowy dla firm

Nie prawda te na blogu Google są naturalne :-P

Nieprawda.

Pracownik odpowiedniego działu jeszcze nie odwiedził tych stron.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Podsumowując SWL`e:

wiadomo było, że to się stanie, nie wiadomo było tylko kiedy. Na wyciąganie wniosków, wydaje mi się być już trochę za późno.

I choć wypisałem się z SWLi 1,5 roku temu i z jednej strony cieszę się, że Matt choć przez chwilę zajął się czymś innym niż kolejnymi zwierzakami, to tak naprawdę wiem jak czują się właściciele zbanowanych stron.

Jak w każdym temacie czy o pingiwnie, czy o innych update`ach zrobiła nam się groteska. Mimo to wydaje mi się, że brakuje nam spotkań w większym gronie, nie będących tylko naciąganymi szkoleniami, ale miejscami gdzie moglibyśmy powymieniać doświadczenia,

a tych zbanowanych po prostu poklepać po plecach, postawić browara i powiedzieć...

Ej stary, będzie dobrze !

Dziś pije Wasze zdrowie chłopaki, trochę nieprzespanych nocy, trochę szczęścia i da się wszystko odpracować.

Wiem co piszę :)

Czas na testy.

To nie jest wina swli - link z swla jak każdy link jest i będzie skuteczny. Gdyby nie był skuteczny nie wycinali by domen, tyle :)

Co się teraz stanie ? Wchodzą nowe domeny, będzie jeszcze skuteczniej i spokój na jakiś czas. Ekipa ponurych żniwiarzy zajrzy do nas dopiero za jakiś czas bo teraz poszli cenzurować Internet gdzie indziej.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

SWL`e to duże przegięcie pały, jeśli nawet małe przegięcie może być karane, to zaczynają przecież od tych rażących naruszeń...

O jakich przegięciach piszesz? Swl to jedna z metod pozycjonowania. To, że google sobie okrzyknęło jako zło, to ich prywatne zdanie.

Najśmieszniejsze jest to, że ci pozycjonerzy co stosują wskazówki google, dmuchają, chuchają, optymalizują po raz setny swoje strony i tak dostają filtr.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Gdybyście mieli kolegów mam mieszkających za granicą np w Francji czy Anglii gdzie SEO robi się paroma linkami który każdy z nich kosztuje fortunę, to byście wiedzieli że też dostają filtry właśnie za te mocne linki, wiec jak mówi mój przyjaciel ta cała gama ze SWL to zło to zwykłe pierdolenie o Szopenie, bo sama myśl o pozycjonowaniu strony przez Google jest już karana

PS. Osobiście mam domenę która została dodana tylko do listy katalogów Cezzego żeby sprawdzić co daję pozycjonowanie "micnymi" katalogami na brending i tez złapała filtra

Marketing internetowy dla firm

Właściwie jest chyba jedna "cecha" po której google może zakwalifikować stronę jako podejrzaną o swl-a: skoncentrowanie linków w jednym miejscu na stronie, przede wszystkim w stopce. Tu by warto popracować. Wiadomo że część właścicieli stara sie jakoś wtopić te linki, ale z reguły jest to po prostu tradycyjne umieszczenie linków w stopce i tyle.

Strony kótre mam podpięte pod gotlinka trzymają się, ale to są wyraźnie "normalne" strony, do masowej produkcji punktów tak sie nie da.

..... szczególnie teraz, gdy dużo osób, w panice, rezygnuje z SEO na rzecz AdWords.

No to chyba kolega mówi o swoich klientach bo odemnie nikt nie odszedł z pozycjonowania na rzecz Adwords

Nie. Mówię o klientach, którzy mają wykupione SEO u konkurencji, a decydują się na współpracę ze mną w zakresie AdWords.

PS. Osobiście mam domenę która została dodana tylko do listy katalogów Cezzego żeby sprawdzić co daję pozycjonowanie "micnymi" katalogami na brending i tez złapała filtra

Na 4 nowe strony klientów, które pozycjonuje (nowe domeny, 0 linków) 2 mają filtra bez żadnych linków i nie da się ich pozycjonować nawet na banalne frazy. Sugeruję klientowi zmianę domeny lub się żegnam. Filtry są rozdawane losowo - często niezależnie od tego, czy do strony prowadzą linki, czy też nie.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Nie przesadzajmy, nie ma losowości, są tylko błędy algorytmu który nie jest w stanie i nigdy nie będzie w stanie przeanalizować i w pełni ocenić "intencji" umieszczenia linku ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności