Skocz do zawartości

Banują Seoki

blazejs

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki:) Ja kurcze od kilku miesięcy miałem jakieś nieodparte wrażenie, że SEOKi w końcu pójdą pod nóż. Chyba w każdej starej grupie coś zbanowało - czasem całość, czasem pojedyncze sztuki. Ja bym polecał jednak wzorem WP-katów nie ujawniać publicznie składów całych grup.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

bardzo prawdopodobne, że jak wycieli katalogi i przeliczą linki od nowa wyjdzie, że duża część stron potraciła linki, a to oznacza ostre spadki

Tak właśnie zakładam, ale to i tak jeszcze nie najgorszy scenariusz, bo polecą wszyscy (a co zapełni wolne miejsca?) i będzie można to odbudować. Gdyby mieli banować za cokolwiek co miało styczność z SWL choćby w 10-tym pokoleniu to 75% domen w Polsce by poleciało. Największym wygranym całej tej akcji są rejestratorzy domen..

Nie największym wygranym tej sytuacji jest dział adwords google rozmawiałem ze znajoma wczoraj która zajmuje się adwords i średnio koszt kliknięcia w kampaniach które prowadzi przez ostanie kilka dni wzrósł o kilkanaście procent i dalej rośnie

Ja bym polecał jednak wzorem WP-katów nie ujawniać publicznie składów całych grup.

tych tez pobanowalo, również domeny na których stoją dodawarki. A listy grup już dano nie byli ujawniane na blogach czy na PIO, to nie pomoże na pokazowe akcje G, to pomaga na fanatyków "czystych serpów" i nieogarnięta konkurencje. Bo jaki problem kupić jeden multikod i dostać listę? Żaden.

Zapraszam do wpis tutaj. Przedstawiłem obecną sytuację grup katalogów. Ucierpiały w zasadzie głównie seokatalogi, żadna grupa wp-katów nie ucierpiała po ostatnich "czystkach" - narazie :)

I tak trzeba dbać o klienta :) Dobrze że jest to forum i sklep dbające o wizerunek całej branży SEO :soczek:

Żołnierze Wyklęci kiedyś, dzisiaj Niezłomni 

zbanowane nie znaczy, że przestały działać.. :) bany były, są i będą:) po banach jest zmiana domen i grupy dalej działają. Oczywiście może tak być, że jednak nie zostaną zmienione i grupa zniknie i wtedy można powiedzieć, że przestały działać, ale przykładowo lozik odbuduje raczej grupę i w 100% nie została ona zbanowana więc warto poczekać na reakcję przetrąconych grup a nie pisać, że przestały działać:]

Aktualnie nie ma z nim żadnego kontaktu. Na forum też jak widać " Ostatnio aktywny lut 24 2014 23:44" . Nie wiem czemu tak jest, ale mam nadzieje, że nie chowa głowy w piasek bo to raczej bez sensu... trzeba poczekać, może się w końcu odezwie.

Ja się na pozycjonowaniu nie znam. Ale jakby wujkowi G zależało, to by olali większość katalogów za pomocą zmian w algorytmie. Przecież tak chyba powoli robią?

Co do konkretnych grup to też mogą tak zrobić. Wystarczy, że kupią kody i sprawdzą całe listy katalogów. Pewnie dopóki nakazu z centrali G. nie dostali to im na tym nie zależy.

Może w PL katalogowanie jako odpłatna usługa się bardziej rozwinęła niż w innych krajach? Może ktoś wie?

Nawet skleroza nie usprawiedliwia cię z braku wpisu o wykorzystaniu darmowego kodu do katalogu!

Banują, flagują boście polaczki sami sobie zgotowali ten los. Jest albo niedługo będzie kara za ilość, nie unikalność i kilka innych ości - kto widział żeby tłuc tyle katalogów prawie na jedno kopyto. Chcecie okupywać top 100 na frazę "katalog stron" OK ale co za sens robienie katalogów wielotematycznych w ilościach hurtowych. Już 1000 katalogów to lekka przesada, ale podejrzewam że tak od 2005 roku powstało tych katalogów z 10 000 z tego niewielki procent przetrwał do dzisiaj.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności