Skocz do zawartości

Czy Opłaca Się Kupić Seo Hosting?

prowebmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawą alternatywą dla seohostingu może być vps seo (szczegóły w stopce). Nie jest tani, ale masz przynajmniej gwarantowane zasoby. Bo tak jak poprzednicy napisali, zwykłe seohostingi są zajeżdżone.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Twoje ip zostało namierzone w spam raporcie, dożywotni ban od google.

IMHO Bzdura :olaboga:

IP jest niezbędne do realizacji połączeń między komputerami, a nie definiuje treści ani zawartości domen jakie są hostowane na serwerze o określonym IP.

IP może dostać bana w kontekście serwerów SMTP lub trafić na jeszcze innego rodzaju spam listy w celu blokowania żądań HTTP dla danego klienta, ale nie powinno być postrzegane w kontekście "SEO bana". Co więcej na jednym IP może być n różnego rodzaju domen, subdomen, co za tym idzie serwisów i ich treści.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Niestety, ale to prawda. Teoretycznie powinien być przydział określonych zasobów danemu użytkownikowi = kontu którego przeciążenie nie powinno wpływać na innych userów. Jednak praktyka często pokazuje co innego i całe grupy np katalogów mają chwilowy pad, bo są na tym samym serwerze przeciążonym na maxa.

Ciekawi mnie ilu właścicieli grup katalogów byłoby zainteresowanym abonamentem 5000zł rocznie za seo hosting.

Quas Primas

Ciekawi mnie [...] abonamentem 5000zł rocznie za seo hosting.
ALE jaki to ma ZWIĄZEK z tematem ?

OT: Można też zadać pytanie ilu potencjalnych klientów było by zainteresowanych usługami na najwyższym poziomie w tym grupami wartościowych katalogów.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Otóż gdyby byli zainteresowani właściciele seo hostingów nie musieliby oversell-ować. A takto przygotowuje się ofertę jaką wymagają klienci. Na 1% procesora grupy katalogów nie obsłużysz, podziel taki server na 10 cześci i zastanów się ile będą kosztować IP, serwer, opieka, pomoc techniczna.

Quas Primas

Ja nie świadczę usług hostingowych, więc się nad tym zastanawiać nie będę.

SEO hostingi oferują usługi jakie oferują i ja nikomu nie bronię ani nie odradzam z nich korzystać. Poza tym temat NIE JEST o opłacalności tego typu usług dla ich wydawców.

Piszesz jak powinno być, tylko jak to w tym kraju jest w zwyczaju każdy wie jak ma być, ale nikt się nie zastanowi, że to co chcą się po prostu nie klei. Masz super pomysł więc zrewolucjonizuj rynek, sprzedawaj 10% procesora + 50 ip za 200zł rocznie, albo daj każdemu po 0.5% procesora i niech szaleją. No tak takie promocje to tylko w Erze, ale Ery już nie ma.

Quas Primas

Piszesz jak powinno być,
Piszę jak powinno być, bo spotkałem się z SEO hostingami które taki podział zasobów gwarantowały jednak praktyka pokazywała co innego... , więc zamiast wywodów o opłacalności może czytaj ze zrozumieniem.

A może rzeczywiście dali tym grupom katalogów tyle ile piszą czyli 1-5% procesora (z czego przez "procesora" rozumieją rdzeń lub wątek). I gdy więcej jak 5 osób wchodzi na strony to kolejkuje je w nieskończoność ? Nie ma co narzekać, że się dostaje to za co się płaci bo 300zł rocznie to są śmieszne pieniądze, szczególnie przy obecnych cenach adresów IP.

Może zamiast mnie tym razem pouczać zaczniesz myśleć zanim coś napiszesz ?

Co do tematu, na hostingach seo nie polecam trzymać swoich sklepów, blogów, for. Z nazwy to są hostingi seo, czyli hostingi pod zaplecza które robisz a później, których nigdy więcej nie otwierasz. Taki płacz się podnosi z prostych przyczyn, bo ludzie za minimalne pieniądze chcę wycisnąć z nich maksimum. Liczą że postawią 50 precli, 4 publiczne precle i ze 150 katalogów. Zamiast narzekać trzeba zmienić podejście

Quas Primas

Może zamiast mnie tym razem pouczać zaczniesz myśleć zanim coś napiszesz ?
Zanim coś piszę przeważnie to testuję i tak samo było w przypadku jaki mam na myśli i gdyby był faktyczny deklarowany przydział zasobów na konto taka sytuacja nie mogła by mieć miejsce. To wszystko na ten temat.

chcę wycisnąć z nich maksimum
maksimum klientów :zeby: Oczywiście działa to też w drugą stronę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności