Skocz do zawartości

Ban Na Grupę Katalogów

Jakov

Rekomendowane odpowiedzi

a ja proponuję właścicielom grup katalogów nie chowanie głowy w piasek, gdyż to ich działania są niezgodne z google a ja jako nieświadomy właściciel paru stron mogę się pomylić, a jak już chcę się wycofać z tego błędu to powinienem mieć taką możliwość

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

gdyż to ich działania są niezgodne z google
Możesz coś więcej na ten temat napisać, bo jestem ciekaw i zapewne inni też , co dokładnie jest "niezgodne" ?

a jak już chcę się wycofać z tego błędu to powinienem mieć taką możliwość
Przecież możesz zgłosic do Disavow Tool - Google

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

powinienem dostać [...] nie ma wywiązania się z umowy
Jako prawnik poiwnieneś wiedzieć jaką umowę zawarłeś.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

zleciłem katalogowanie, powinienem dostać loginy i hasła,

czy w ofercie była informacja iż takie coś jest udostepniane

jeśli tak powinieneś dostać i masz nie wywiązanie się z umowy, kwestia jeszcze w jakim czasie powinieneś to dostac, czy też to było określone

jeśli nie - to niestety nie i nalezy uznać iż po informacji zrobione - umowa została wypełniona - ty tylko mozesz się domyślać

zobacz co jest w regulaminie danej grupy, powinny takie zapisy tam sie znależć

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

hmmm no właśnie dam mu jeszcze trochę czasu, wystarczyłoby gdyby usunął moje strony lub dał loginy i hasła a tak trochę nieładnie, sam skończyłem prawo, pewnie znajdzie się paru praktykujących kolegów i coś wymyślimy...

Skończyłeś prawo i nas pytasz o zdanie ??? ????

Marketing internetowy dla firm

strasznie dużo kasy jak na katalogowanie, nie wiem co to za najlepsze katalogi na świecie, mam nadzieję że jak działały warte były tej kasy. Zapewne kolega jak dojdzie do siebie i odstawi antydepresanty, postawi te katalogi na nowych (z historią i PR) domenach, bo nie będzie rezygnował z niezłego źródła dochodu. Tak ze twoje wpisy znowu będą wpływały na wyniki wyszukiwarki. Nie wiem co to za frazy dla których wydałaś tyle kasy i czy katalogi wbiły cię do topów, ale zapewne w dziale zlecenia trafiłby się ktoś kto za porównywalna kasę zapewni ci podobne pozycje.

chyba można było się domyśleć po wpisie że nie pracuję w zawodzie a ostatni raz byłem w sądzie w 1415 jak palili jana husa, liczyłem bardziej na jakieś pomysły jak wyjść z tej sytuacji bo ten pan się chyba długo nie pozbiera a pisałem do niego już ze 2 tyg temu

Ile kasy straciłeś? W sensie, ile kosztował multikod?

Czy wiesz, że manipulowanie rankingiem google jest niedizwolone i możesz ponieść konsekwencje? Ty prawnik stosujesz zabronione metody? Powinni wyrzucić cię z palestry. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

No przecież ban jest wyrzuceniem tych wpisów z G na dobre.... znalezienie i kupienie domen, postawienie kilkudziesięciu katalogów nie robi się to w 2 godziny

Jak postawi na nowo katalogi, to poproś o usunięcie wpisów, ewentualnie jak masz dostęp do panela to usuń linki, czy zmień je na brandowe. Tak się głupio spytam po co chcesz usuwać te wpisy

bo odnoszę wrażenie choćby po ruchu, że zaszkodziły mojej stronie, i nie kilkudziesięciu tylko ponad 100 a reszta też widzę się ledwo trzyma więc może kilkaset, więc trochę mu się zejdzie i bym się nad tym pomysłem zastanawiał poważnie na jego miejscu(jako amator ale troszeczkę w temacie)

Wytyczne Google nie są obowiązującym prawem. Dodanie wpisów do katalogów nie jest łamaniem prawa, a o ile pamietam w wytycznych Google dodawanie do katalogów nie jest uznane samo w sobie jako złe.

Druga rzecz, warto zacząć od tego czy w umowie nie była taka sytuacja jak ban itp przewidziana. Mógł być zapis że rozumiesz takie ryzyko i że w razie takiej stuacji nie będziesz zgłaszał żadnych pretensji. W takiej sytuacji mógłbyś liczyć tylko na uprzejmość wykonawcy.

w kwestii jakiejś rekompensaty mogę się zdać na poczucie uczciwości wykonawcy (wszak wpisy wytrzymały tylko ok miesiąca), ale to że nie odpowiada na maile dotyczące usunięcia wpisów to już ciężko wytłumaczyć, może w końcu google się na coś przyda i wytnie te pozostałości w miarę szybko

A ja mam pytanie do starszych niż ja wyjadaczy (bo co to jest 2,5 roku doświadczenia...) - czy strony linkowane ze zbanowanych katalogów mogą spodziewać się większych konsekwencji niż utrata pozycji przez wycięcie linków? Cały czas wydaje mi się (może mylnie), że to banowanie katalogów jest jakąś pochodną wycinania SWL'i. Tylko dlaczego mieliby banować tylko katalogi linkowane z SWL?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności