Skocz do zawartości

Najlepsze katalogi

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Naszła mnie taka chcica, aby dowiedzieć się do jakich katalogów wy dodajecie strony, aby linki miały sensowną wartość.

Myślę tutaj o dużym wyselekcjonowaniu stron. Aby stworzyć listę NAJBARDZIEJ wartościowych katalogów pod względem SEO. Wszyscy znają spis mara, mcza no i inne, jednak chodzi mi tutaj o szczególne katalogi, które nie muszą być darmowe ale dają naprawdę troche powera.

No więc ja może trochę spróbuję zacząć aby było nam łatwiej :):D:D

WebwWeb- moim zdaniem bardzo dobrze prowadzony katalog stron, nie jest czystym zbiorem linków, ale także miejscem, gdzie ludzie szukają ciekawych stron także i trochę wejść może wpaść. Dodatkowo z tego co patrzyłem to kategorie webwweba dobrze trzymają się w G.

DMOZ- pomijając PR= 9 (wg. optymalizacja.com) strony głównej, co z pewnością ma odzwierciedlenie w linkach

to G. często pobiera opisy właśnie z tego katalogu i umieszcza je w swojej wyszukiwarce. W necie istnieje kilkaset kopii dmoza- dodanie do niego strony i co najważniejsze ZAAKCEPTOWANIE jej przez moderatora sprawi iż do twojej strony zaczną linkować kopie (kilkaset "katalogów"), także silny power.

Katalog Onetu- może to i śmiech podawać go tutaj, ale pozycjonowanie to pozycjonowanie no i do tego można też zliczać wyszuśmieciarki. Pomijając PR= 5 (strona główna) to ma on dużą wartość w pozycjonowaniu w "wyszukiwarce" Pani Halinki.

Katalog WP- dokładnie tak samo jak katalog onetu z wyjątkiem tego, że znaczenie ma w wyszukiwarce WP.

*mile widziane uzasadnienie

Czekam na wasze wypowiedzi. Może potem się jeszcze wygadam ;)

Case study jak pozyskać więcej leadów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności