Skocz do zawartości

Zmiana Layoutu Google - Wyniki Wyszukiwania

Robbieriviera

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W zależności od tego co wpiszę w przeglądarce strona pojawią się pod moim tytułem lub pod tytułem który google nie wiem skąd wzięło.

to może być to:

Tutaj też zmiana wprowadzana od dawna - jeżeli słowa kluczowego nie ma w title a są linki i strona jest wysoko na dane słowo to słowo z anchora (zapytania) pojawia się w title.

Nowy wygląd skrócił wyświetlany Title z 60 kilku znaków do 50 kilku znaków, więc oprócz wizualnej zmiany, można wstawić mniej słów kluczowych które będą wyświetlane co wpłynie na SEO.

Tutaj też zmiana wprowadzana od dawna - jeżeli słowa kluczowego nie ma w title a są linki i strona jest wysoko na dane słowo to słowo z anchora (zapytania) pojawia się w title.

To wiem, chodzi mi o długi ogon gdzie większość produktów nie ma w ogóle linków i wcześniej mogłem załóżmy wstawić 4 słowa kluczowe w ttitle i po wpisaniu któregokolwiek z nich podstrona miała szansę się wyświetlić w TOP10 przez dobrą optymalizację sklepu. Teraz Google pokazuje mniej znaków, więc na jedno słowo i kombinacje z nim związane strona przestanie się wyświetlać. Sytuacje gdzie wpisuję nazwę produktu/usługi i w wynikach mam stronę która nie ma go pokazanego ani w title ani description są bardzo rzadkie.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

mogłem załóżmy wstawić 4 słowa kluczowe w ttitle

Teraz oprócz wstawiania w "title" należy również te słowa/frazy umieścić w treści bo google dopasowuje sam tytuły biorąc frazy z treści.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeżeli miałem wstawione wcześniej w title dla załóżmy laptopa (za kropki jakieś parametry laptopa) 60-65 znaków:

Lenovo.............................11,6'' 500GB

to teraz podstrona ta nie wyświetli mi się na hasła "lenovo 500gb" "lenovo 11,6" itp. w TOP10 bo Google teraz ostatnie około 10 znaków ucina w title i nie pokazuje ich w wynikach wyszukiwania. Więc z 20 kombinacji słów na jakie mogła mi się wyświetlić ta strona, zostaje załóżmy 15. Inaczej tego nie jestem w stanie opisać ;)

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Nie podobają mi się tak bijące po oczach wyniki w serpach. Jedno z czego jestem zadowolony, gdy wyświetla mi sie napis "reklama" przy linkach sponsorowanych.

Serwis komputerowy o oprogramowaniu programy-komputerowe.net.pl - serwis internetowy o komputerach,
sprzęcie komputerowym komputery-sieci.pl - systemy operacyjne programy-gry.pl

Jedno z czego jestem zadowolony, gdy wyświetla mi sie napis "reklama" przy linkach sponsorowanych.

Jak z przyzwyczajaniem do podatków społeczeństwa tak samo tu - wprowadza się stopniowo. Jak opadnie lekki rumor związany ze zmianą i upodobnieniem reklam do organików, zmienią na mniejszy znaczej... mniejszy... w koncu zniknie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności