Skocz do zawartości

Promocja Fanpeg'a

jacek1982

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowym menadżerem Fanpage pewnej organizacji pozarządowej z terenu śląska. Poprzedni prowadzący z tego co mi wiadomo wykupił lajki na allegro. Sytuacja miała się dobrze przez pewien czas. Niestety od jakiegoś czasu zauważyłem ze liczba fanów drastycznie spada, nikt nie komentuje nie lajkuje. Staram sie wrzucac codziennie jakies informacje "branzowe" Jednak żadnej reakcji w postaci lajkow udostepnien. Chcialbym prosic o jakies rady nowego, w jaki sposb zdobyc wiecej lajkow i sprawic zeby na fanpage'u cos sie ruszylo?

Postaraj się dotrzeć do osób, które współpracują z Twoją organizacją, korzystają z jej usług.

Cieżko powiedzieć nie znając dokładnie rodzaju organizacji. Mam jednego Fan Page'a organizacji tego typu z 10k like'ów, więc jak coś to mogę pomóc.

Szukasz darmowego programu do PIT? Chcesz rozliczyć PITa w minut?

Zapraszam na moją stronę- PIT 2013 z PIT-po-Prostu.pl!

Jestem nowym menadżerem Fanpage pewnej organizacji pozarządowej z terenu śląska

Jak ożywić martwą stronę? Oto jest pytanie. Bo w gruncie rzeczy pewnie ani jednego realnego fana, zainteresowanego daną tematyką, skoro lajki były kupione. Administrowanie takim trupem i ożywienie go to prawdziwe wyzwanie, porównywalne z promocją całkowicie nowej strony.

Jedynym realnym wyjściem według mnie jest aktywne (a nie jedynie poprzez "wyświetlanie przycisku Lubię to!") przekierowanie ruchu ze strony "pewnej organizacji pozarządowej" na fanpage. I wówczas jakaś kampania wirusowa, jakaś akcja na FB albo coś w tym stylu może przyciągnąć "znajomych znajomych".

Często przejmowałem funpage gdzie ewidentnie było widać ,że fani byli zakupieni na allegro. zainwestuj troszkę w reklamy sponsorowane. Za 100 zł już można pościć dwie fajne targetowane reklamy i zebrać wiarygodnych fanów.

chodzi o reklame bezposrednio z facebooka ?

Często przejmowałem funpage gdzie ewidentnie było widać ,że fani byli zakupieni na allegro. zainwestuj troszkę w reklamy sponsorowane. Za 100 zł już można pościć dwie fajne targetowane reklamy i zebrać wiarygodnych fanów.

chodzi o reklame bezposrednio z facebooka ?

Tak, chodzi o reklamę z facebooka. Zakup fanów też nie jest do końca zły, ponieważ dzięki temu można promować posty i ich zasięg jest większy i można dotrzeć do ludzi, którzy faktycznie są zainteresowani stroną. Przy zakupie fanów patrz, aby konta były z Polski. Dużo osób zakładając nawet fałszywe konta zaprasza do znajomych całkiem realne osoby, więc można w ten sposób również do nich dotrzeć. Ja ze swojego doświadczenia tak zrobiłem u siebie na fanpagach. Najpierw kupiłem fanów a następnie ruszyłem ich promocją. Z moich badań wynika, iż ludzie często lajkują lub są bardziej ciekawi, jeżeli dany fanpage posiada już dużą liczbę kilknięć "lubię to". Nie wiem, czy to wynika z ludzkiej podświadomości, ale działa, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam :)

Tak naprawdę ciężko uzbierać dużą ilość potencjalnie realnych użytkowników Fejsa, którzy klikną lubię to. Radziłbym załatwienie sobie reklamy u podobnej organizacji, która mogłaby Ci pomóc, bądź po prostu załóż bloga bądź stronę www, na której będziesz opisywał różne ciekawe zagadnienia i wstaw w widocznym miejscu adres do Fanpage, wtedy ludzie sami będą klikać lubię to.

Jeśli nie skorzystałeś nigdy z reklamy na facebook'u to tutaj możesz kupić voucher za 21,5 zł i otrzymujesz 50$- ok. 160 zł na reklamę na fejsie. Link do aukcji allegro: https://allegro.pl/kupon-facebook-ads-voucher-165zl-reklama-like-fani-i4043522818.html W ustawieniach reklamy określ target osób, do których ma dotrzeć reklama Twojego fanpage. Najlepiej miasto Częstochowa i ewentualnie województwo śląskie.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Kupione polubienia mają to do siebie, że w końcu ludzie są znudzeni tym, że udostępniasz im treści, które ich wcale nie interesują, stąd tre wypisy. Jedynym sposobem jest teraz zdobywanie osób, które polubiły same, dlatego, że chciały to zrobić i wtedy odzew z pewnością będzie większy.

Dokładnie, kupowanie fanów mija się totalnie z celem. Fakt, ładnie wygląda, ale i tak z nimi nic nie zrobimy. Lepiej tą kasę przerzucić na reklamę postów. Wtedy dokładnie określasz grupę docelową, więc nie ma mowy o przypadku. Spróbuj też wstawić jakiś konkurs i rozesłać go w różnych grupach, wśród znajomych itd.

• 2 tygodnie później...

Ja też jakiś czas temu popełniłam ten błąd, że zdobywałam fanów przez system wymiany linków i teraz wiem, że to jest denne rozwiązanie. Co z tego, że ich masz jak suma sumarum to oni tylko powietrze zabierają :) Teraz to chętnie bym się ich pozbyła, bo część z nich z pewnością nie wie czego dotyczyła moja strona w momencie, kiedy klikali "Lubię to".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności