Skocz do zawartości

Windows 8 Może Wypromować Binga

milkus

Rekomendowane odpowiedzi

Google ma Chrome OS, czy jakoś tak, gdyby puścili do po cenach prawie hurtowych z laptopami, tabletami itp. to microsoft leży.

Co do win8 sam korzystam na smartphonie i laptopie - kwestia przyzwyczajenia, mnie jest o wiele szybciej niż na xp, czy win7. Zresztą każdy dopasowuje pod siebie system operacyjny, ale skoro microsoft ie mimo tylu bugów jest topową przeglądarką, to why bing nie miałby być topową wyszukiwarką, zależy do jakiej grupy docelowej skierują produkty i jakie będą ograniczenia.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google ma Chrome OS, czy jakoś tak, gdyby puścili do po cenach prawie hurtowych z laptopami, tabletami itp. to microsoft leży.

"Bezedura", ChromeOS to nic innego jak Debian z rozciągniętym na całym pulpicie chrome, którego nie da się zminimalizować. Ten projekt to niewypał, jak zresztą wszystkie (poza szukajką), które stworzyli.

Quas Primas

Jak Bing tylko poprawi jeszcze jakość wyświetlanych wyników to wszystko będzie OK :)

Pokazuje spoko wyniki już teraz. Ja czasem korzystam. Poza tym u mnie Bing jest szybszy :)

Nie macie wrażenia, że Bing wygląda obecnie jak stare, dobre Google?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Bing wcale niema złych wyników po prostu co niektóre przyzwyczaili się do obecności własnych spamów w TOPach, jak ich niema to znaczy wynik jest nietrafny i zły. Zwykły Kowalski znajdzie wszytko czego szuka. Co nie zmienia faktu, że w pojedynkę Bing nie da rady Google musiał by znalezc strategicznego partnera i najlepiej nie jednego, tak na marginesie dziwie się, że Google jeszcze nie podzielili przymusowo.

Na czym ma polegać to podzielenie (nie śledziłem tematu). Nie znam tak dużych firm jak działają podzielone ale znam przypadki gdy jeden właściciel ma kilka firm i świadczą sobie na wzajem usługi. Nikt z zewnątrz nie dostanie od nich zlecenia (tam gdzie sporo $).

Przykład: duży developer w Polsce, trzepie wielką kasę na wynajmie bardzo dużych powierzchni magazynowych, najemca opuszczając magazyn ma obowiązek doprowadzić go do stanu sprzed wynajmu. Podstawia się dwie firmy niby zewnętrzne, które wyremontują to co trzeba za podwójną rynkową wartość. Inne firmy nie są dopuszczane, nie dostają zgody na pracę na terenie developera. Klient sięga głęboko do portfela i buli kasę, która pośrednio wraca do developera (albo do firm skoligaconych z polskim szefostwem).

Wiem, że mowa o innej branży ale nie mam pewności czy takie dzielenie cokolwiek da i czy nie będzie to zabieg kosmetyczny, który przyniesie gigantowi jeszcze więcej $. Moim zdaniem przykładowo powinni być karani nadawcy "publiczni" za ciągłe reklamowanie np. Google czy kiedyś Naszej Klasy.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

"Bezedura", ChromeOS to nic innego jak Debian z rozciągniętym na całym pulpicie chrome, którego nie da się zminimalizować. Ten projekt to niewypał, jak zresztą wszystkie (poza szukajką), które stworzyli.

Nie bardzo rozumiem dlaczego niewypał, większość użytkowników z tego forum na co dzień korzysta ze wszystkiego, co mogliby mieć w rozciągniętym chrome :)

Analogicznie, gdyby z tego uczynić system prosty, jak sama szukajka miałby dużą szansę powodzenia. No może jeszcze trochę ładniejsze opakowanie i byłoby cool.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...

• 2 tygodnie później...

Mogliby, ale nie korzystają. Bo to niewypał. ChromeOS powstał z 6 lat temu i po kilku tygodniach hype każdy go olał. Jak ktoś chce mieć linuxa z przeglądarką to sobie ubuntu zainstaluje i przynajmniej system działa nawet gdy nie ma podłączenia z netem.

Quas Primas

Wczoraj Apple zakomunikowało, że domyślna wyszukiwarką w OS X 10.10 Yosemite i iOS 8 jest BING. Niezły cios w Google i dość nieoczekiwany bo na zapowiedziach IOS8 właśnie Google była domyślna wyszukiwarka zgodnie porozumieniem co podpisali w 2011 roku. Natomiast w Safari został wmontowany moduł wyszukujący od DuckDuckGo .

Dla nas to ciekawe, im więcej wyszukiwarek, tym lepiej :) ale dziwi mnie współpraca apple i microsoft ;) nic dobrego raczej z tego nie wyniknie.

Zdaje mi się, czy ktoś jeszcze kwestionuje jakość wyników w wyszukiwarce BING? Bo jak dla mnie te wyniki już dziś są lepsze od tej sieczki jaką mamy w Google. I nie piszę tego z uwagi na pozycje moich stron, ale z uwagi na ilość znalezionych dla mnie wartościowych informacji.

Wcześniej chwaliłem BINGa za prezentację i wyszukiwanie grafiki i filmów, teraz mogę z czystym sumieniem dorzucić do tego wyszukiwanie stron. Przypadki, że nie mogę czegoś sensownego znaleźć są sporadyczne, ale na konkretne hasła G wcale nie wypada lepiej.

Gdyby jeszcze Firefox miał domyślnie Binga, to było by gicior.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności