Skocz do zawartości

Komentarze Filtrowanie Spam

Komi77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z komentarzami.

WP zainstalowany u mnie na domenie. Choć ustawiłem możliwość komentowania tylko dla zarejestrowanych użytkowników mam pełno spamu do akceptacji i 0 zarejestrowanych użytkowników. Po prostu nikt się u mnie nie rejestrował :/

Jak usuwać masowo spam mam 2000 komentarzy w poczekalnie i w 99% to spam a na raz można usunąć tylko 20 wiadomości .

Ile wiadomości możesz usunąć jednocześnie w panelu admina WP zależy od liczby wyświetlanych komentarzy. Liczbę tę możesz ustawić w opcjach ekranu dostępnych w górnym prawym rogu.

Niestety nie dostaje błąd po próbie usuniecia

Request-URI Too Long

The requested URL's length exceeds the capacity limit for this server.

Komentarze oczywiście się wyświetlają są zaznaczone ale potem przy usuwaniu to wyskakuje.

• 1 rok później...

Witam, mam pytanie odnośnie komentarzy - Skąd mam wiedzieć które komentarze są spamem a które nie ? Chodzi mi głównie o komentarze anglojęzyczne, skąd mam wiedzieć czy taki komentarz jest dodany przez jakiegoś robota czy przez człowieka? Komentarz jest po angielsku i na temat, a jednak najprawdopodobniej to spam, jak wykryć różnicę między robotem spamującym a normalnym człowiekiem ?

Podstawowe pytanie Twoja strona jest po polsku? Jak tak to usuwałbym komentarze w j.angielskim. Jeśli strona w j. angielskim i komentarz rzeczowy i na temat nie zwracaj uwagi czy mógł go dodać robot. Z wtyczek polecam AntispamBee, bardzo ładnie rozpoznaje spamowe komentarze i ma sporo ustawień gdzie możemy np. zablokować różne rzeczy.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Musisz uświadomić sobie jedno ludzie z zasady są leniwe  i większość nawet jak pisze komentarz ręcznie to i tak po to aby zostawić link.

Doskonałym przykładem może być jedno z kiedyś największych Polskich forum, jak tylko nowy właściciel zabronił sygnaturki i jaki kol wiek link nawet w treści  ruch i zarobki z AdS spadli o 200%, co ciekawo on do dzisiaj myśli, że nie w tym była przyczyna. Dobrze przeprowadzona szeptanka dostarcza czasami dobry kontent, to taka symbioza Ty dajesz możliwość wstawienia linka osoba z drugiej strony kontent i aktywność na forum, blogu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności