Skocz do zawartości

Brak Indeksowania Mapy Witryny

tobeadv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem. Jakiś czas temu dane w webmaster tools nie były w ogóle odświeżane. Wyglądało to tak jakby webmaster tools po prostu się zawiesił. Nie odświeżało najczęściej wyszukiwanych haseł oraz mapy witryny. Obecnie hasła są już odświeżane każdego dnia ale mapa witryny i liczba zaindeksowanych stron jak stanęła na 13 685 stronach tak stoi do dzisiaj - już chyba koło miesiąca. Nie mam żadnych błędów indeksowania, mapa nie zmieniła swojej formy - cały czas generują ją w poprzez gem rubiego sitemaps_generator. O co może chodzić?

ok dzięki, poczekam więc jeszcze chwilę. Ktoś na forum googla zaproponował abym podał nazwę strony to spojrzy jakiś pracownik na sytuację ale trochę się obawiam "sprawdzania" strony przez pracownika google :D niby nic złego nie robię ale po co ... :D

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Problem pewnie już rozwiązany, bo ostatni post z marca 2014, ale dorzucę coś od siebie. Spotykam się z różnymi sytuacjami podczas audytów, więc to może być dla kogoś użyteczna informacja (choć pozornie banalna). Pierwsza rzecz do sprawdzenia to robots.txt, <meta name="robots"> i htaccess - zdarzało mi się trafiać na strony, które po wrzuceniu na produkcję miały dalej ustawienia blokujące przed botami. #truestory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności