Skocz do zawartości

Rzeźba Słonia - Słoń Barek (Strona Ofertowa)

Mclain

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem takie coś:

To słoń - barek na alkohol.

www.polishcarving.eu

Cel jest taki, żeby sprzedać rzeźbę gdzieś zagranicą. Wiem, że macie oceniać stronki, ale przy okazji może ktoś dorzucić jakiś fajny pomysł na reklamę tego produktu.

Zrobił to mój znajomy, nie wiemy ile to może kosztować. Nasłuchaliśmy się opowieści o bogatych Niemcach i Anglikach, którzy wydadzą fortunę na tego typu produkty, stąd taka propozycja po angielsku.

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Ta....

A niby jak miałby to promować przez Adwordsa? frazy kupię słonia?

Jeżeli chcesz to sprzedać w dobrej cenie, to napisz bezpośrednio do projektantów wnętrz, może ktoś za % w swoich projektach uwzględni taką rzeżbę. Wtedy będziesz mógł to opchnąć za godziwe pieniądze.

Nasłuchaliśmy się opowieści o bogatych Niemcach i Anglikach, którzy wydadzą fortunę na tego typu produkty, stąd taka propozycja po angielsku.

Sądzę iż Niemcy oraz Anglicy nie są tacy głupi -.-

A co chodzi o Landing, to skoro w bg ma być zdjęcie to słoń raczej mi się kojarzy z dżunglą, a niez pospolitym "Polskim" lasem liściastym. Ogólnie mówiąc... bardzo słaby Landing Page -.-

Ta....

A niby jak miałby to promować przez Adwordsa? frazy kupię słonia?

barek, ciekawy barek, ciekawe meble, meble zwierzęta, meble artystyczne i wiele innych + wersje na rynki zagraniczne

W reklamie potrzeba trochę kreatywności.

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Nasłuchaliśmy się opowieści o bogatych Niemcach i Anglikach, którzy wydadzą fortunę na tego typu produkty, stąd taka propozycja po angielsku.

Sądzę iż Niemcy oraz Anglicy nie są tacy głupi -.-

A co chodzi o Landing, to skoro w bg ma być zdjęcie to słoń raczej mi się kojarzy z dżunglą, a niez pospolitym "Polskim" lasem liściastym. Ogólnie mówiąc... bardzo słaby Landing Page -.-

Brakowało mi tu "polskiego" akcentu.

Kto zarzuca głupotę Anglikom i Niemcom? Sprzedawałeś cokolwiek zagranicą? Ja jeszcze nie. O ile w Polsce mam doświadczenie, to zachód jest mi obcy.

Ja wiem, że nie każdego stać na takie rzeczy, ale uwierz, że w Polsce są ludzie, którzy regularnie kupują od tego gościa rzeźby za naprawdę ładne pieniądze. Może nie są to miliony, ale większość by powiedziała "co? Przecież za tyle kasy... to u chińczyka kupisz za 20 zł".

I właśnie to jest różnica pomiędzy mną - który wierzy, że coś da się sprzedać, a Tobą, który nie widzi takich możliwości.

Dlatego pytam i szukam nowych pomysłów. Poza tym to nie jest landing pejcz Ty miszczu marketingu internetowego. To zwykła strona sprzedażowa. Ma być strzał i tyle. Ja wiem, że pewnie Ty zrobiłbyś to lepiej, natomiast ja mam swoje nieco inne techniki, które są skuteczniejsze niż piękne oczojebne szablony z piękną czcionką (chyba, że znasz kogoś, kto robi "fajne" szablony).

Co do adwords to nie głupi pomysł, jednak to kwestia dobrania fraz "barek na alkohol, nietypowy barek"? pewnie by się coś znalazło.

Myślałem też o znalezieniu jakiegoś pośrednika.

Dzwonił do mnie Holender o tego słonia, proponuje ciekawą sumę (nawet większą niż się spodziewałem), tylko on chce to zrobić tak, że wstawia to na swój sklep i kasa leci dopiero jak ktoś u niego kupi.

To takie trochę ryzykowne. O ile by się można ganiać z gościem po Polsce, to co ja mu zrobię w tej Holandii. Pewnie kwestia spisania odpowiednich dokumentów itd. Mimo wszystko szukam dalej.

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Jeśli tego będziesz miał więcej to opłaca się zrobić stronkę internetową ( nawet zwykłą pod WP ) i powoli linkować dodając artykuły i czekając . Jak to jednorazowy strzał to - lepsze fotki i możesz spróbować na ebay. Co do pośrednika to najpierw musiał byś się określić co do ceny a jak już się określisz to będziesz szukał "marszanda" ;) a nie pośrednika.

ps. słoniowi "coś "brakuje co mogło by zainteresować klientów ;)

Jeśli tego będziesz miał więcej to opłaca się zrobić stronkę internetową ( nawet zwykłą pod WP ) i powoli linkować dodając artykuły i czekając . Jak to jednorazowy strzał to - lepsze fotki i możesz spróbować na ebay. Co do pośrednika to najpierw musiał byś się określić co do ceny a jak już się określisz to będziesz szukał "marszanda" ;) a nie pośrednika.

ps. słoniowi "coś "brakuje co mogło by zainteresować klientów ;)

myślałem, że to właśnie barek jest "to coś" :) Myślimy jeszcze nad dorobieniem mu krawata, albo muszki - po prostu z materiału. Zrobiłby się bardziej elegancki.

Jak ktoś przede mną powiedział- po pierwsze lepsze zdjęcia. Po drugie- nie ma sensu na jeden produkt robić stronki (chyba że będziesz miał tego więcej). Gumtree i Ebay. Do tego kontakt indywidualny ze sklepami z "artystycznymi", ręcznie wykonanymi produktami. Mam znajomą, która tak promuje swoje meble, nawet jej to idzie...

Alkowiki - dla większego relaksu

Masz ode mnie udostępnienie na G...oPlusie, 1200 kręgów, większość realnych zagranicznych, więcej nie pomogę, bo nie wiem, jak ;)

Dlatego pytam i szukam nowych pomysłów. Poza tym to nie jest landing pejcz Ty miszczu marketingu internetowego. To zwykła strona sprzedażowa. Ma być strzał i tyle. Ja wiem, że pewnie Ty zrobiłbyś to lepiej, natomiast ja mam swoje nieco inne techniki, które są skuteczniejsze niż piękne oczojebne szablony z piękną czcionką (chyba, że znasz kogoś, kto robi "fajne" szablony).

Żeś się napompował jak ten słoń którego sprzedajesz. Kto Ci powiedział że jestem "mistrzem marketingu"? Kto Ci powiedział że "zrobił bym to lepiej"? Skąd wiesz jakimi "technikami" sprzedażowymi się posługuje?

Widzę ciężko u Ciebie z podstawowymi emocjami. Królu dżungli -.-

Na zachodzie faktycznie jest bardziej doceniane rękodzieło.

Słonia możesz wystawić poprzez pośrednika z takimi rzeczami na inne kraje: www.etsy.com i chyba dawanda.com - ew. przez ebay, czy inne lokalne "allegro".

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

Pomijając seo, sam produkt jest fajny. Ile byś za niego chciał? Swoją drogą nie wiem czy jest sens reklamować słonia jako barek, bo równie dobrze może to byś skrytka na dokumenty itp.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności