Skocz do zawartości

Pozycja W Google - Różne Wyniki

tobeadv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie, zapewne proste, pytanie. Moja pozycja na frazę X ,wskazywana przez większość narzędzi do sprawdzania pozycji w google to 8. Moje wyniki (lokalne z przeglądarki i google.pl) po wyczyszczeniu cache w przeglądarce itp. to 14.

Kiedy sprawdzam pozycję za pomocą Adwords - narzędzie podglądu reklamy, to faktycznie dla lokacji "Polska" pozycja to 8. Kiedy jednak sprawdzam pozycję w Adwords dla lokacji "wielkopolska" (czyli moje IP) pozycja to 14.

Od czego to zależy? Czy trzeba podjąć jakieś specjalne kroki aby pozycjonować stronę również pod lokalizację, nie wiem, pozycjonować na stronach z IP z wielkopolski czy może o tematyce wielkopolski? Czy może zwyczajnie treść witryny w większym stopniu nawiązuje do innych województw niż wlkp?

ps. tematyka portalu nie jest zależna od lokalizacji, jest to portal ogólnokrajowy.

Zwróć uwagę w szczególności na optymalizację stron, które wyświetlają się wyżej od Twojej strony w wynikach dopasowanych do Twojej lokalizacji, a następnie porównaj je z tymi widocznymi z innych lokalizacji. Czy w tytułach albo treści tych serwisów znajdują się nazwy miejscowości z Twojego województwa, przez które strony te mogły się wbić na wyższe pozycje niż Twoja?

• 2 tygodnie później...

A ja mam takie pytanie... Kiedy sprawdzam pozycję strony na dana frazę wpisując ją w wyszukiwarce to pokazuje miejsce 4, a kiedy sprawdzam za pomocą takich stron jak cmonitor czy webpozycja i innych to pokazują pozycję od 7 do 9.

Które wskazania są prawdziwe??? Ktoś wie dlaczego tak jest?

Bardziej "prawdziwe" będą dane z narzędzi. W niektórych narzędziach możesz co prawda ustawić geolokalizację, ale żadne nie pokaże wyników dostosowanych chociażby do Twojej historii. Strony, na które często wchodzisz, będą się pojawiały wyżej niż u innych osób. To oczywiście tak w dużym skrócie.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Podaj więcej informacji. Największe różnice wynikają z tego, że np. narzędziami odpytujesz globalne wyniki, a przy samodzielnym odpytywaniu Google wyświetla pozycje dostosowane do Twojej lokalizacji. W takich przypadkach możesz na swoim komputerze widzieć stronę w top 10, a narzędzia pokażą ją nawet poza top 100... podobnie jeśli sam zmienisz lokalizację w ustawieniach Google. Jeśli masz biznes lokalny, to po prostu ustaw w narzędziach sprawdzanie pozycji z Twojej miejscowości i skup się na tych wynikach, ale w przeciwnym przypadku wniknij mocniej w temat.

• 3 tygodnie później...

Możesz zawsze wyłączyć swoje prywatne wyniki, oraz trzymanie historii przeglądania na swoim koncie google.

logos2.png

Nasza firma specjalizuje się w przewozach busami, w szereg naszych usług wchodzą: busy do Holandii, busy do Niemiec, busy do Belgii.
Oferujemy busy z Polski jak i powroty z Holandii i Niemiec do Polski. Najczęściej wybieranymi przewozami są busy olsztyn holandia.

• 3 tygodnie później...

a jesli koniecznie nie chcesz sprawdzac narzedziami co jest jak najbardziej wlasciwym rozwiazaniem, to chociaz wlacz tryb prywatny przegladarki. chodzi o cash.

Profesjonalne indywidualne szkolenia dla firm oraz business coaching wrocław z certyfikowanym coachem ICF.

Szkolenia dla menadżerów oraz szkolenia dla sprzedawców. Dokonaj z nami przełomu w pracy, karierze, lub życiu osobistym.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności