Skocz do zawartości

Zagraniczny content, jak promować?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam się do stworzenia nowej stronki jednak ukierunkowanej na gości spoza Polski. Zastanawiam się w jaki sposób wypromować taką stronę, jak zyskać power linki? Z polskim contentem nie ma problemu, mamy wysyp katalogów, w krótkim czasie można wskoczyć w nienajgorszą pozycję w google. Ale co robić z anglojęzyczną stroną, polskie katalogi z reguły ich nie akceptują. Czy zagranica ma swoje odpowiedniki qlwebów itp.?

Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

pozdrawiam,

Mam bardzo kiepskie doświadczenia w tej materii.

Od 3 miesięcy dodaje swoje 3 strony do katalogów po 3-5 dziennie.

W rezultacie mam przyjętych około 20 wpisów.

Nie wiem co się dzieje ale to masakra bo do polskich mnie przyjęto a do zagranicznych nie (chyba nie bo nadal czekam).

Tu masz link do katalogów zagranicznych.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=18552

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Mam kilka zagranicznych katalogów i akceptuje polskie wpisy.

Ale?

Przed dodanie strony jak BYK pisze:

"Sites that are not in english should be submitted to a World directory!!."

A większość to ma w D:

I jak tu dodać taką stronę ?

Nie które katalogi akceptują polskie wpisy ale wymagany jest tytuł i opis anglo.

Kto czyta regulamin? Nikt - ale po to on jest.

Sam dodaje polskie strony do zagranicznych katalogów i rzadko spotykam się z odmową.

Jeśli taka nastąpi - wtedy wykupuje link sponsorowany i strona zastaje dodana.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Zebol ma racje zanim zacznie się narzekać trzeba :

a. znać język :)

b. przeczytać regulamin

c. przygotować więcej kasy na płatne wpisy

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zebol ma racje zanim zacznie się narzekać trzeba :

a. znać język

b. przeczytać regulamin

c. przygotować więcej kasy na płatne wpisy

Te umiejętności są zbędne bo te katalogi są dziwne

Przecież wyrazie napisaliśmy że chodzi o angielskie strony , czyt. w jezyku angielskim dla zagranicznych internautów.

To chyba normalne ze nie dodaje angielskiej strony z wpisem po polsku

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Więc wyraźnie napisałem, że mam angielskie serwisy które akceptują polskie strony z polskim wpisem ale w kategorii stworzonej do polskich zasobów.

I znów wyraźnie podkreśliłem, że osoby nie czytają regulaminu i dodają strony gdzie popadnie.

I podkreślam, że te umiejętności w pewnym stopniu są znaczące, gdyż zawsze będziesz miał problemy z dodaniem strony :)

Ps.Jeśli katalogi zagraniczne są dziwne to dlaczego dodajesz strony ?

- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Nie wiem co się dzieje ale to masakra bo do polskich mnie przyjęto a do zagranicznych nie (chyba nie bo nadal czekam).

Z tego można wywnioskować że chodzi o strone polską dlatego, że "Nasi" dodają bez problemów a angole się ślimaczą :)

Zazwyczaj nie mam problemu z angielskim content'em.......

Ps.Jeśli katalogi zagraniczne są dziwne to dlaczego dodajesz strony ?

A jaki mam wybór?

Z tego można wywnioskować że chodzi o strone polską dlatego, że "Nasi" dodają bez problemów a angole się ślimaczą

Chodzi o angielską stronę - a nasi fakt - dodają strone bez problemów do polskich katalogów gdy strona jest polska

Znajomośc regulaminu jest zbędna bo sam zauważyłes że angole się slimaczą.I nic mi nie pomaga fakt że strona nie łamie ich regulaminu.

To że strone nalezy dodawać do odpowiednich kategorii i w języku angielskim to już wiem (nie trudno sie domyślić)

Ile wy czekacie na dodanie wpisu bo ja już 3 miesiące .

mój rekord to 6 miesięcy :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja mam "jakis tam katalog angielski" .... mam napisane jak WOOL

We accept websites in english language only!
ale i tak nikt sie tym nie przejmuje. Jezeli opis jest po angielsku i strona jest w jezyku polskim i angielskim ... a odnosnik jest do "jezykow" widoczny na stronie to nie robie problemow.

Ale zdarzaja sie przypadki takie jak ten ... (pozycjoner albo wlasciciel) od 4 miesiecy dodaje podkategorie w MOTORIZATIO - Części samochodowe i z uporem maniaka dodaje sajt: autoczesci.autosowa.pl

To przyklad z wielu ...

Jezeli dodasz strone ang. do mojego katalogu i bedzie ona zgodna z regulaminem a tym samym dodana do odpowiedniej kat. i podkat. to gwarantuje ze ja dodam ... no chyba ze nie informacje w niej zawarte beda niewiele warte.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności