Skocz do zawartości

Przekopiowana Treść Tematów I Postów Bez Mojej Zgody - Czy Mogłem Przez To Polecieć W Wynikach ?

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Dzisiaj buszując po GWT (gdyż od ostatnich paru tygodni forum opel24 wpadło mi chyba w filtr, gdyż pospadałem w kluczowych frazach, jak również wyindeksowało mi ponad kilkaset tysięcy tematów z indeksu) natknąłem się w google webmaster tools, że ogromna część linków do mojej strony pochodzi ze strony nanoforum.pl

Ciekawość sprawiła, że wszedłem na tą stronę a moim oczom ukazały się kilka tysięcy treści postów wrzuconych bez podania autora postu, tematu a co najważniejsze bez mojej zgody. Nie wiem, czy nie dzięki tej stronie strona poleciała mi w wynikach, ale wolę dmuchać na zimne.

Czy Waszym zdaniem mogła to być przyczyna, że stronka spadła mi na znaczące frazy z wyników wyszukiwania, jak również zostało wyindeksowane ponad 300 tys podstron ? i z każdy tygodniem jest ich coraz mniej ?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Jeżeli Twoja strona to

kosz

to strona poleciała za te linki w dole strony z zielonych pasków

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

nieważne, ta sama sytuacja, linki w dodatku z anchorami w stopce, google wycina site dla takich stron

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

no nie wiem :) sprawdź w cachu, zobacz zależności pomiędzy stronami, całe zaplecze dostało po du**e ;)

Niekoniecznie za linki wycina, zauważyłem, że z for "wycina" nie aktualizowane/stare wątki

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Najgorsze jest to, że jakim prawem ktoś bez mojej zgody lub zgody Użytkowników piszących posty sobie otwiera nowe forum i nie wiem na zasadzie chyba pseudo cytatów kopiuje sobie część treści postów z linkiem do tematu. Ale już linki, które są w postach załóżmy bo ktoś naprowadza na rozwiązanie problemu na innym forum, są już wycinane.

Napisałem do właściciela, że proszę o usunięcie wszystkich moich podstron z ich serwisu.

w GWT (linki do Twojej witryny) mam z tej domeny ponad 60 tys. linków do tylu podstron (więcej niż zaindeksowanych stron) - myślałem, by wyciąć tą stronę disawov tool ale nie jestem w 100% pewny czy sobie tym pomogę.

Generalnie chodzi oto, że poleciałem na czołowe frazy i z kilkuset zaindeksowanych stron zrobiło mi się już 45 tys. (w zeszłym tygodniu było 48) i ciągle spada.

@up: raczej nie. Wręcz przeciwnie - sensownie używane mogą podnosić pozycje

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności