Skocz do zawartości

Pomoc W Znalezieniu Problemu

olenqa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Prowadze strone polishgranite.co.uk, strona jakies 2 lat temu, gdy sie nia nie zajmowalem, dostala po pandzie i pingwinie. Przebudowalem cala strone i pracuje nad linkami, zglosilem tez plik disavow. Niestety efektu brak, i dziwna rzecz, ze frazy na ktore chcial bym osiagnac jakis efekt skacza po podstronach. np fraza kluczowa to "granite worktops" i w momencie gdy jakas podstrona zbliza sie do 100 w wynikach na te fraze, jest drop o 50-100 pozycji i zmienia sie podstrona...

Powiadomienia zadnego nie mialem w GWT, wiec chyba algorytmiczny... Czy dalsze usowanie slabych linkow pomoze ?? Z mocnymi linkami tematycznymi w tej niszy jest problem, wiekszosc stron to konkurencja ktora ma po kilka linkow i tyle... Linki w sasiedztwie nie tematycznym chyba nie wchodza w gre :/

Rotacja podstron dla jednej frazy sugeruje brak optymalizacji witryny + zły rozkład linków.

edyta

rzuciłem okiem na stronę i rzeczywiście brak optymalizacji dla fraz (zróżnicuj tematykę podstron tworząc landing pages dedykowane dla fraz poprawiając jednocześnie linkowanie wewnętrzne)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Rotacja podstron dla jednej frazy sugeruje brak optymalizacji witryny + zły rozkład linków.

edyta

rzuciłem okiem na stronę i rzeczywiście brak optymalizacji dla fraz (zróżnicuj tematykę podstron tworząc landing pages dedykowane dla fraz poprawiając jednocześnie linkowanie wewnętrzne)

dzieki za podpowiedzi, co masz na myusli piszac o poprawie linkowania wewnetrznego ?

Adekwatne anchory i rozkład linków wewnętrznych na stronie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Beerbant możesz jeszcze (proszę) rozwinąć swoją myśl, z tym rozkładem linków wewnętrznych? Mój blog dostał świra i codziennie na ważne dla mnie frazy wyświetla inny wpis. Dzieje się od około miesiąca. Mam linki wewnętrzne w treści postu (jeden lub dwa), a także "related post" na dole pod wpisem zawierające pięć pozycji. Jak jeszcze mogę lepiej zrobić rozkład linków? Ew. od czego ta rotacja podstron może jeszcze zależeć?

• 2 tygodnie później...

@up

jeden anchor na jedną podstronę/post - jak masz frazę "pozycjonowanie" to kieruj na jakastrona.pl/a/ "pozycjonowanie i optymalizacja" na jakastrona.pl/b/ a "optymalizacja" na jakastrona.pl/c/ - google wyszukuje "najbardziej odpowiednie odpowiedzi" na zapytania z wyszukiwarki ale można wyszukiwarce "pomóc" przekierowując linkowaniem wewnętrznym. Jeśli dasz kolejny anchor "pozycjonowanie" w innym miejscu na jakastrona.pl/c/ to google bedzie miało wybór i zrobi się zamieszanie i skoki w serpach.

ps. oczywiście możesz mieć też inne anchory niż "pozycjonowanie" kierujące na jakastrona.pl/a/ ale unikając "optymalizacja" i "pozycjonowanie i optymalizacja" - ale "tanie pozycjonowanie" moze być :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności