Skocz do zawartości

Panorama firm - apel do właścicieli katalogów

tezeusz

Rekomendowane odpowiedzi

Atakiem ddos kierowanym na skrzynki abuse Onetu tymczasowo sparaliżowaliśmy ich pracę, o czym piszą w tym liście, prosząc mnie o zaprzestanie akcji (skutkiem tego, z indeksu Google i Onetu wyleciało sporo ponad milion doorway).

Nazywajmy rzeczy po imieniu :-)

W tym przypadku mówimy nie o ataku ddos, a o pospolitym mailowym spamowaniu, oraz nie o sparaliżowaniu pracy tylko o zaspamowaniu skrzynki email (tak jak to było ujęte w mailu, na który tak humorystycznie odpisałeś na swojej stronie).

Rozpoczęcie jest proste!

O ile dobrze mówię, ddos to atak z wielu miejsc w jedno miejsce. Co prawda, w slangu obecnie rozumie się przez to automaty (wirusy) na różnych komputerach atakujące w określonym czasie (lub na określony znak) jakiśtam serwer [i przeważnie jest to Microsoft ;)], ale to także był atak z wielu miejsc w jedno. "Wiele" to były (i są) po prostu Wasze skrzynki, a jedno - tu: skrzynka abuse Onetu. O. :)

Pozdrawiam, J.

czyli mailbombing :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Hhhhh - jak dalej temat się rozwinie to nie będzie "Link za Link"

Tylko "OkO za OKO".

I zacznie się masowy Mailbombing :)

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Co prawda, nie mam na to czasu, ale z wielką chęcią dodałbym wpisywanie maili do szefa PF.

Nie, spam jako narzędzie walki z czymkolwiek złym jest w dalszym ciągu spamem, czyli ochydą. Wbrew pozorom cel nie uświęca środków. A PF może sobie brać równie dobrze 100 tys. jak i w promocji 1 PLN, ja i tak odpadam i nie chcę ich usług.

Natomiast cały sercem i swoimi palcyma przyłączam się do akcji "WYCZYŚĆ PF" tzn. usuwam z Internetu wszelkie ślady istnienia PF na które mam wpływ i polecam to innym!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

[edytowane-Erbit]

Tezeusz - Jaki sens jest w cytowaniu całych wypowiedzi ?

A ja mam ambiwalentne odczucia, jeśli chodzi o wysyłanie spamu, spamiarzom. Jest taki kochany bank - citibank, który regularnie mnie spamował swoimi ofertami, tak mailowo, jak i faksowo. Kilkukrotnie dzwoniłem do nich, z grzeczną prośbą o zaniechanie tych praktyk. Odpowiadali, że już mnie usuwają ze swojej bazy, po czym za kilka dni znów spam. Kolejny telefon do nich i odpowiedź, że taka jest ich polityka marketingowa. Jakbym miał pod reką kałasza, to bym chyba tych chamów rostrzelał w tym momencie. Ale zacząłem im odpowiadać na ich maile, grzecznie informując, że wprawdzie mnie spamują lecz nie chcę być niewdzięcznikiem i wysyłam im grafikę, która może będzie im przydatna. I wysyłałem kobyły po kilka MB - na wszelkie adresy ich marketingu. Maile zwielokrotnione, poprzez BCC. I poskutkowało. Wreszcie chyba usunęli mnie ze swojej bazy, bo nie dostaję od nich spamu.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

A jest coś takiego jak spam telefoniczny ? Bo CITI dzwoni do mnie regularnie o różnych porach proponując kredyt ?

Co do PF, to nie mam żadnych doświadczeń, ale z PKT była jakaś dziewczyna proponująca reklamy w książkach z innego rejonu. Pokazałem jej książkę z naszego rejonu i kazałem zanaleźć telefon do firmy? Nie było. "Tym się zajmuje koleżanka". Więcej się nikt nie pokazał.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności