Skocz do zawartości

testy adsense w oparciu o kampanie w adwords

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ prowadze sporo kampanii w adwords to pomyslalem sobie ze podziele się z Wami pewną obserwacją apropos klikalnośći boksów:

Usrednione dane z kampani pokazują że na najlepiej nawet dobrane słowa pokazyją ze klikalnośc wynosi od 4 do 6%. Średnio. Jesli słwo jest związane tylko tematycznie klikalnośc jest na poziomie: 1,20% (dane z 5 kampanii, około 200 słów kluczowych, dobierane wg pewnych zasad). I to jest dla mnie ok. Natomiast klikalnośc ze stron na te same słowakluczowe, przy róznych treściach boksów wynosi zawsze tyle samo :0,09%. Zakładając optymistycznie że na stronie wyświetla sie średnio 3 boksy to klikalnośc może być na poziomie 0,27%. Czyli dla naciąganych średnich danych na stronach userów klikalność wynosi własnie 2 osoby na 1000 wyświetleń.

Oczywiście moga to być dane niedokładne,a na pewno sa mocno uśrednione. W porownaniu do tego co było jakiś czas temu wg mnie to postępująca znieczulica na boksy :)

hm, ciekawe.

żeby nie było tak jednoznacznie, to powiem, że mam kilka kampanii adwords, gdzie CTR wynosi 30-40%

więc ta znieczulica na boksy to nie do końca

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

nie wgłebiając się w szczegły

reklama sklepu internetowego

koszty CPC

dla wyszukiwania: 34 grosze

dla stron: 13 groszy

konwersja(sprzedaż) dla adwords dla wyszukiwania: 3,4%

konwersja(sprzedaż) dla adwords dla stron: 0,2%

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Nieżle dla jakiego to okresu? Bo ja nie mogę wyjść poza 0,20%... Ale może to kwestia produktów sprzedawanych w moim sklepie...

Co do tych 0,09% to u mnie nawet mniejsze liczby są - dla reklam na stronach

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności