Skocz do zawartości

Fotografia Ślubna Do Oceny

Morfii

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Widzę że coś się tu dzieje, no i dobrze :)

Sory za to że link do strony nie był zakodowany, ale nie mogłem już edytować tekstu po stworzeniu tematu :/

Logo dałem na indeks tak jak radziliście..

Faktycznie strona nie jest ambitnie atrakcyjna pod wzglądem wizualnym,

ale jestem laikiem w tych sprawach i cieszy mnie fakt że strona wogóle działa a zajmuję się nią sam:)

Moja wizja, moje wykonanie itp. Nie piszę strony sam tylko korzystam z pomocy manifxxxx...

Chodzi o to by móc coś zawsze poprawić bez dodatkowych narzędzi - szybko i z każdego kopma.

Co do wyglądu stron fotograficznych/portfolio to jest garstka stron które wizualnie są naprawdę warte obejrzenia (i nie są to strony darmowe). Faktycznie ciekawa strona bardziej przyciąga, ale jak na razie nie znalazłem odpowiedniej strony, którą mógłbym się inspirować.

Dodam więcej. Oglądam ostatnio portfolia najlepszych fotografów amerykańskich i ich strony są takie same proste i banalne jak moja tylko białe... logo, menu i zdjęcie... galeja, oferta, kontakt.

Więc to o niczym nie świadczy, ale też lubię grafikę więc może coś kiedyś wymyślę :)

Jak możecie to podeślijcie linka stron które waszym zdaniem warte są "świecenia przykładem", są proste i szybko śmigają :)

Cennika nie ma ze względu na to że ludzie zainteresowani po prostu piszą na meila. Jest to chwyt marketingowy i tzw. pierwszy kontakt z klientem ;)

Ale info o przedziale cenowym jest fajne i je wykorzystam :) zaraz dodam :)

Dalej, ten pokaz slajdów na 1 stronie też mnie wkurza, szukam alternatywy :)

Logo jest specjalnie niestandardowe pod kątem czcionki jak i cała strona.

Jest to wybryk na który mogę sobie pozwolić bo jak "Mion" pisał to strona jest na zdjęcia i to one interesują użytkownika.

- ma być łatwo w obsłudze, intuicyjnie

- szybko się ładować

- strona ma być zapamiętana (nie ma innej czarnej ślubnej strony i to działa)

Każdy kto się wypowiada ma po części rację :) dlatego każda podpowiedź mile widziana. Piszcie WSZYSTKIE sugestie i przede wszystkim PODPOWIEDZI :)

Martwi mnie pozycjonowanie jeszcze... chyba trochę przekombinowałem. Była stronka kiedyś na 2 str. google a potem spadła... nie wiem czemu ale coś wtedy mieszałem ze słowami kluczowymi i może to to? Sam już nie wiem.

Nie używałem żadnych podbijaczy strony ;)

Cennika nie ma ze względu na to że ludzie zainteresowani po prostu piszą na meila. Jest to chwyt marketingowy i tzw. pierwszy kontakt z klientem
Dla mnie brak cennika przynajmniej ram cenowych był by ostatnim kontaktem z tego typu ofertą.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

NIe dodaje sie widełek cenowych - faceci na to patrza a kobiety nie i podkreślę - fotograf ślubny ma target w kobietach - faceci się po prostu na tym nei znają.

Ja bym widełek nie pokazywał. Sorry, taka branża ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

NIe dodaje sie widełek cenowych - faceci na to patrza a kobiety nie i podkreślę - fotograf ślubny ma target w kobietach - faceci się po prostu na tym nei znają.

Ja bym widełek nie pokazywał. Sorry, taka branża ;)

Też mi się wydaje że widełki są nie potrzebne bo większość pytających osób to faktycznie kobiety....

Zobaczę jak będą zadawane teraz pytania po inf. o widełkach cenowych.

Z drugiej strony to może nie być głupie ponieważ osoby szukający fotografa często nie chcą wydawać dużej kasy a jednak zapytać o cenę muszą. Widełki mogą ich utwierdzić w przekonaniu że dobrze trafili....

często nie chcą wydawać dużej kasy a jednak zapytać o cenę muszą
Więc jak uważasz, że Twoje ceny są konkurencyjne to tym bardziej możesz zamieścić cennik usług.

kobietach - faceci się po prostu na tym nei znają.
Tak samo się nie znają kobiety, bo to nie kiecka które kupują często.

Nie che Tobie narzucać swojej woli, ale uważam, że cennik usług powinien być, bo potencjalny klient od razu wie czy go stać, czy oferta jest konkurencyjne itd. Chyba, że z góry wiesz iż twoje ceny są z wysokiej półki wtedy może faktycznie lepiej nie podawać ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Cennik być powinien, lecz ja bym go zaprojektował w sposób "efektu wow", czyli cena względem jakości, oraz dodatkowo dodał bym jakieś gratisy. Czyli na początek strategia niskich cen i do tego promocja uwzględniona jakością + gratisy(w celu nabrania klientów). Z czasem gdy Twoje zainteresowanie wśród klientów się powiększy, zwiększał bym systematycznie cenę i znowu zatrzymał ją w pułapie cen średnich. No i na samym końcu to już zależało by od Ciebie czy byś przez ten czas stał się profesjonalistą i pozwolił sobie wskoczyć w pułap cen wysokich...

Powiem Wam tak, że na początku jak założyłem stronę, to cennik był na stronie i zainteresowanie było średnie (może dlatego że i foty były słabe), ale jak go zlikwidowałem to osoby zaczęły pisać i większość osób które był zainteresowany i napisały zostały moimi klientami. Więc konkretnego cennik nie będzie najwyżej widełki ;)

Gratisy dodaje zdjęcie młodych w formacie A4... tylko chyba muszę to zaznaczyć na stronie :D

Doszliśmy do wniosku że kobiety(które nie mają o Tym zielonego pojęcia) zazwyczaj wybierają fotografów. Musisz dodać coś na czym kobiety się znają... a wiadomo od dawien dawna, że kobiety kochają promocje. Więc może warto by było dodać tą promocje w odpowiednio widocznym miejscu ;)

Ok. Już myślę o tej promocji :D to jest faktycznie ciekawy pomysł...

Powiedzcie mi jeszcze coś: może warto zlikwidować z menu napis "strona główna".. tak by było to czytelniejsze... a powrót do strony głównej ustawić na kliknięcie w logo ?

Spróbuję i zobaczę jak to będzie wyglądało... może menu uda się większe wstawić.

Cennik na stronie fotografa to strzął w stopę. Ale zrobicie jak uważacie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zmieniłem stronę z ofertą i kontakt. Wydaje mi się że jest czytelniej.

Jest info o promocji :D

No i trochę grafiki do logo, które sprawiło że strona jest troszkę weselsza i przyjemniejsza w odbiorze :)

Woleli byście mieć możliwość napisania komentarza na stronie samodzielnie czy też prosić młodych o krótkie referencje i wklejać je z ich zdjęciem jako opinie ?

To może ja się wypowiem jako kobieta :) Mnie osobiście kolorystyka się nie podoba, jakoś za ponuro. Wolę jednak jasne strony gdyż wyglądają "lżej", przejrzyście.

Gdy weszłam na stronę i trochę ją obejrzałam, rozbolały mnie oczy, naprawdę. Moim zdaniem trochę za dużo tego czarnego. Ja rozumiem, że chcesz aby twoja firma kojarzyła się z takimi kolorami, jednak można to zrobić bardziej subtelnie. Takie przynajmniej jest moje zdanie, choć gusta jak wiadomo są różne :)

- strona niestety nie jest skalowalna, szkoda :(

- brak przekierowania 301

- nie wiem jak u was, ale na moim komputerze długo wczytuje się zdjęcie zanim się otworzy...

Zdjęcia się ładują bardzo szybko więc pewnie błąd nie leży po stronie witryny :)

Przekierowania 301 chyba nie zrobię bo nie mogę podczepić pliku *.htaccess

Nie wiem jak będzie ze skalowaniem... muszę poczytać o tym :)

Czarny zostaje :D Faktycznie czytając białe literki na czarnym tle to męczy.. ale oglądając zdjęcia na czarnym tle ogląda się je dużo lepiej :) Całe szczęście czytania nie ma dużo (ale to chyba też nie dobrze?). Może jakieś wzorki jasne zrobię... nie wiem ;) ma być czarny głównym motywem :) może czarny w tle i jasne kartki papieru a na nich foty.. zobaczę.

Jak dalej nie będę mógł podczepiać i poprawiać pewnych rzeczach to pewnie zrobię stronę od nowa ;) Sęk w tym że to co chciałbym żeby było przerasta moje umiejętności, a jestem na tyle uparty że chciałbym to sam zrobić. Na razie bazuję na tym co jest wzbogacając portfolio i szukając inspiracji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności