Skocz do zawartości

G Ma Czkawkę

jamcito

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu nie prowadzę żadnych działań pozycjonerkich tylko obserwuję pozycję strony na jedną konkretną frazę. Sytuacja jest bardzo niestabilna.

Kilka dni pod rząd 10-15 pozycji w dół potem nagle jednego dnia 50-70 w górę. I potem znowu marsz w dół. I żabi skok w górę.

Domena młoda i tak sie zastanawiam dlaczego G nie może się w jakimś kierunku zdecydować. Nie robię nic, bo i tak przy takim chaotycznym ruchu nie będę wiedział, czy moje działania przynoszą zysk, czy stratę.

I może właśnie o to chodzi?

Kilka dni pod rząd 10-15 pozycji w dół potem nagle jednego dnia 50-70 w górę. I potem znowu marsz w dół. I żabi skok w górę.
Na odległych pozycjach przeważnie tak się właśnie dzieje ....

czy moje działania przynoszą zysk, czy stratę
To dopiero zobaczysz wykonując te działania, ale na pewno nie na pozycjach ~ top 100 ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mówiąc o zysku i stracie miałem na myśli pozycję :) Bo skąd mam wiedzieć czy skok o 70 pozycji w górę to efekt ostatniego dodania do 100 katalogów, czy też zwykła czkawka G.

Ale faktycznie top 10-20 wykazuje się dużo mniejszą dynamiką niż okolice top 100. Zatem byle przebić się do tej 10, potem będzie łatwiej ;)

czy skok o 70 pozycji w górę to efekt ostatniego dodania do 100 katalogów, czy też zwykła czkawka G.
Zalezy do/od jakiej pozycji jest ten skok, bo o tym nie piszesz! Wiec jak jest to skok z 80 na 10 z pewnością będzie efektem jakiś pozytywnych działań jak linkowanie lub optymalizacja. Natomiast skok z 10 na 80 wręcz przeciwnie.

Wahania na bardzo odległych pozycjach to sprawa normalna.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie napisałem, ale sam na to wpadłeś:

"To dopiero zobaczysz wykonując te działania, ale na pewno nie na pozycjach ~ top 100"

Czyli jest na 120 i myk na 80, potem 90,100,110 i myk na 70... i tak codziennie. Prawie jak w windzie PKiN.

Google robi ostatnio bardzo duzo testow na serpach,reklamach,wyglądzie itd

Moze nie wszystkie skoki to testy ale wiele z nich na 100%.Googlarze nie moga sie ogarnac i sprawdzaja w ten sposob jak filtry i niefiltry wplywaja im na zyski z adwords.Za dużo filtrow-niedobrze,za malo tez niedobrze,to testuja.

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Google robi ostatnio bardzo duzo testow na serpach,reklamach,wyglądzie itd

Moze nie wszystkie skoki to testy ale wiele z nich na 100%.Googlarze nie moga sie ogarnac i sprawdzaja w ten sposob jak filtry i niefiltry wplywaja im na zyski z adwords.Za dużo filtrow-niedobrze,za malo tez niedobrze,to testuja.

Też się nad tym zastanawiałem, ale z drugiej strony to kopaliby chyba z top10 bo ci maja najwięcej do stracenia. Jak jesteś na 145 czy na 53 to nie ma i tak większego znaczenia. Przynajmniej ja w GWT nie zauważyłem wzrostu/spadku wejść w stosunku do ruchów w okolicach 100 miejsca. Liczy sie tylko top10, a właściwie top3 :)

to nie tak.testy nie sa globalne.testy polegaja na tym ze czesc ludzi dostaje takie wyniki i taki wygląd,inna czesc dostaje inne wyniki i inny wyglad a inna czesc jeszcze dostaje cos innego. SREDNIO dla ciebie sie nic nie zmienia za bardzo w ruchu,ale ONI juz widza roznice ktory zestaw jakie profity im przynosi.

Juz od kilku miesiecy widac duzo roznic-znaczy dlugo testuja i nie wiedza w ktorym kierunku isc.

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Również obserwuję na paru domenach i anchorach dziwne zachowania. Stara domena ostatnio nielinkowana skoki top3-top13.

Najfajniej jednak zachowuje się 1 frazana innej starej domenie: top15 i na drugi dzień kosmos:

pojawiam-sie-i-znikam.jpg

Anchor nielinkowany zewnętrznie, wchodzi z linkowania wewnętrznego artykułu.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności