Skocz do zawartości

Problem Z Formularzem - Zjazd Do Diva Po Wysłaniu

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Panowie mam mały problem chcę aby formularz po kliku wyślij (button) wysłał informacje jakie zostały wprowadzone i zjechał do odpowiedniego diva (na dół strony, cała strona jest dość długa).

Formularz działa i wysyła informacje jednak zamiast zjechać na dół strony do diva #inf on zjeżdża do połowy całej strony (połowa body) gdzie tam nawet takiego diva nie ma.

<form action="#inf" method="post" id="formularz">
	    <input type="text" id="dane" name="dane" placeholder="bla_bla" />
	    <button type="submit" value="Wyślij">Wyślij</button>
	</form>

<div id="inf"></div>

Podobne pytanie było na:

https://stackoverflow.com/questions/22027170/automatically-scroll-down-after-submit-action

Ale to zastosowanie u mnie nie działa albo źle coś wpisuję...

Może ktoś mnie naprowadzi co gdzie i jak?

editt/ Co ciekawe adres po wysłaniu formularza jest ok:

www.mojastrona.pl/#inf

ale okno przeglądarki stoi w połowie całej strony... dopiero jak ręcznie przeładuję stronę www.mojastrona.pl/#inf to jest ok.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Hmm akurat rozwiązanie z

window.scrollTo(500,0);
Testowałem i dodawałem do samego form lub do przycisku, niestety efekt nie bardzo wychodził bo najpierw przenosiło do odpowiedniego miejsca a dopiero później przeładowało automatycznie całą stronę i wysłało formularz. Musiałby to być odwrotnie...
Ale testuję dalej.
//editt
ok Panowie szkoda czasu nad taką zabawą. Zrobiłem formularz w ajaxie bez przeładowania strony i jest ok. ;)

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności