Skocz do zawartości

Jak Wyłączyć Translate

Kochan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciał bym wyłączyć opcję tłumaczenia strony, która pojawia się przy wynikach wyszukiwań. Witryna niemieckojęzyczna (po polsku tylko panel admina) Domena z .de serwer z DE, klient który jest w Niemczech przy wynikach (google.de) ma właśnie możliwość tłumaczenia jego strony z PL na DE. Ja wyszukując z google.pl nie mam opcji.

Temat przestudiowałem i dodałem kawałek kodu <meta name="google" value="notranslate"> , w paru miejscach. Po około tygodniu sytuacja wygląda tak samo- wynik wyszukiwań w PL nie mam tej opcji, on w DE ma opcję tłumaczenia

Portal Szukam Pracy Ogłoszenia Praca w Polsce i za granicą na Szukampracy.pl

Ambitni i zdolni pracownicy z Ukrainy dla Twojej firmy

Prywatna Przychodnia Szczecin profesjonalna opieka Medyczna w Szczecinie

Znaczy witrynę niemieckojęzyczną można przetłumaczyć z polskiego na niemiecki ?? Coś tu nielogicznego

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

@Beer Kochanowi chodzi chyba o to, o czym pisałem dla anglojęzycznych stron:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/191254-anglojezyczne-strony-z-polskim-tlumaczeniem-w-polskich-serpach/

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Polska język trudna język :D a proste tłumaczenie niektórych przerasta ;) jak i logika ;) .

Witryna niemieckojęzyczna

i taka witryna ma

możliwość tłumaczenia jego strony z PL na DE

?????

to przecież kurde nielogiczne :D

o czym pisałem

Toż ja też o tym ale kolega zachwiał moje poczucie logiki językowo translacyjnej :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Witryna niemieckojęzyczna i gość z De wchodząc przez google.de ma możliwość tłumaczenia jej z PL na DE, gdzie zawartość strony jest po Niemiecku.. Tak tłumaczy mi ta osoba, bo ja nie mam jak tego sprawdzić.

Sprawa ma się podobnie ze sklepem, content po niemiecku i w Polskim Google chce tłumaczyć z Ang-> PL

Była również linkowana innymi. W poradach googla znalazłem info o możliwości wyłączenia tego całkowicie właśnie za pomocą kawałka kodu wstawionego w sekcje head. Kod wstawiony, ponowne indeksowanie OK a opcja nadal jest. Pisałem w tej sprawie do nich, ale niestety lipa.

Nie wiem jak działa ten kod ale wiem, że Google ignoruje ustawienia języka domeny w GWT, domenę, serwer, treść i tym samym język strony a translatora obok wyników wyszukiwania umieszcza na podstawie linków przychodzących.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Najprawdopodobniej rzecz cała tkwi w przeglądarce internetowej , ustawieniach językowych kompa i miejsca podłączenia do sieci szkieletowej.

Beerbant no co za bajki opowiadasz.

Porównaj sobie te dwie rzeczy

https://www.google.pl/#q=mojito+drink&start=10

z

https://www.openzend.com/browse.php?u=Fa7AvkwpUZjNQhsD6BwwRWRac69ZufD%2F2pAngUhmRZjbDx7FlL3BEuHQK45W%2BU1CEJdEfoASCMWvyBlhU49cA8PJ0oGkAe4w6YLT%2BCl0R7uQk1FPPHBE6wf7w8NyasN8&b=29

jakieś jeszcze pytania ??

To kwestia linkow przychodzących.

Powyżej masz wynik bezpośredni z przeglądarki połączonej z PL

drugi wynik masz poprzez proxy z US

pokaż mi w drugim wyniku gdzie pokazują się możliwości "tłumaczenie" widoczne w pierwszym przykładzie .

edyta bo jak widzę sesja przestała działać tak więc proponuje niech każdy sobie sprawdzi wynik dla tej samej frazyz google pl i poprzez jakieś proxy z US

zaraz zresztą zrobie screeny momento uno :D

To kwestia linkow przychodzących.

Masz tutaj te swoją kwestię linków przychodzących

Obydwa wyniki oczywiście ten sam komp

pierwszy wynik z połączenia z lokalizacji w PL (jak widać na przykładzie jest "tłumaczenie strony" dla dwóch pierwszych stron w wynikach

35iww40.jpg

Teraz drugi wynik uzyskany przez proxy z US i dla tych samych stron nie jest już widoczne "tłumaczenie strony"

20uzc0j.jpg

różnica czasowa pomiędzy uzyskaniem wyników może z jedną minutę także wątpię aby ktokolwiek zmienił profil linków w tym czasie ...

w takim razie trzeba dołożyć linki z domen .de

Jak pokazałem na przykładzie jest to zależne w głównej mierze od geolokalizacji oraz ustawień językowych kompa i nie ma nic wspólnego z linkami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności