Skocz do zawartości

Google Adwords - Kilka Pytań

warek44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym spróbować swoich sił w google adwords, zobaczyć czy są jakieś korzyści z korzystania z tego systemu reklam.

I tutaj mam pytanie, czy podczas tworzenia kampanii, mogę wybrać miasta/państwa docelowe w których reklamy mają być widoczne?. Np. nie chcę aby moje reklamy były w Polskim google ale np. chcę żeby były w USA i Szwecji.

Ile mniej więcej muszę zapłacić za jedno kliknięcie(wejście) na moją stronę przez reklamę? ( branża rozrywkowa ).

Oraz czy wgl jest to opłacalne?

Reklamy możesz kierować na dowolny region, miasto, kraj etc, ale oczywiście nie jest to idealny mechanizm - choćby korzystanie z IPLUSów i innych temu podobnych wynalzków - jesteś w Koszalinie a IP masz Warszawskie.

Czy opłacalne - wiele zależy od tego jak przygotujesz kampanię, jaką masz ofertę oraz ile czasu i wiedzy włożysz w optymalizację.

Dziękuję za odpowiedź.

Jeżeli reklamę skieruję na dany kraj, to chyba te 'iplusy' problemów nie będą stanowić, bo reklama na tą frazę będzie się wyświetlała u każdego który korzysta z google i nie ma adblocka?

Czy ustawienie kampanii jest tak trudne? Nie wystarczy wpisać tytułu, opisu, wybrać co i jak i wsio ?

Adblock swoja drogą bierze kasę od Google za puszczanie domyślnie ich reklam.

Iplus nie, ale to tylko przykład tego, ze mechanizm działa, ale nie w 100% skutecznie.

O opytmalizacji kampanii było tu sporo i sporo znajdziesz w necie. Poszukaj szczególnie na temat optymalizacji stron docelowych, landing pages.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności